Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Szevam #135838 üzenetére

    Ilyen időben nem kell kipárolgásgátló. Akkor szoktuk használni, ha nagy meleg van, vagy ha nagyon nagy szél.
    Használni pedig úgy kell, hogy miután le van húzva a friss beton, de még nem dobta ki a vizet a felszínére, rá kell fújni permetezővel.
    Mi Mapei-t szoktunk használni.
    Ilyen időben amúgy a locsolás sem kell túlzásba vinni, ha F3 konzisztenciájú betonból van a födém. Nem melegszik fel annyira a beton, hogy különösebben kipárolgása legyen, annyi víz meg van benne, ami a kötéshez kell. 2 hete betonoztunk 25-ös alaplemezt, egyszer sem locsoltam meg (ezt mindig én szoktam csinálni), és egy repedés sincs rajta.
    Ha ráérsz, betonozás másnapján egyszer meglocsolod, meg még egyszer utána, aztán elég is lesz.

    szerk.: betont utókezelni úgy szoktunk, hogy ha ilyen 15-20 fokig, ha nem várható szél, és van idő locsolni, akkor 2-3 napig locsolás, napi egyszer, ha van kicsi szél, akkor kétszer. Ha nagy szél van, akkor kipárolgásgátlóval ugyanez. Amikor beütnek a 30+ fokok, akkor szigorúan kora reggel betonozás, kipárolgásgátlóval lefújni menet közben, aztán első locsolás még aznap este, utána 2 napig minden reggel, minden este, és ha nagy durvulás van, akkor egyszer napközbeni is. Minimális repedés mennyiség szokott csak lenni a födémeken, lemezeken.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák