Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    válasz szaszlaci #126399 üzenetére

    "Már eleve az, hogy hajlítgatni kell... Ha épp úgy adódik valamiért (a jövőben), kis ívben egy dobozban nem könnyű. És de, el tud az törni. Esetleg nyomkodni kell, elmozdul, gyengül. A sodrott maga a megváltás."
    A sodrottat nem kel hajlítani? Ahol a tömört hajlítani kell, ott a sodrott is hajlottan fog állni. Hogyne lenne könnyű hajlítani? Egy süllyesztett dobozban is elfér 3 db 4-es WAGO 12 db 1,5 mm2-es vezetékkel, és azt sem olyan nehéz berakni dugaljjal együtt. Nem tudom, hányszor kell átszerelni egy szerelvényt ahhoz, hogy eltörjön a tömör rézvezeték, de nagyon nem életszerű. Ha visszahajlítod 180 fokban, és kiegyenesíted, akkor sem törik el.

    "Hát a nagyobb erőhatás, ha szenvedni kell. Nem mondom, hogy feltétlen, de jóval nagyobb rá az esély, hogy bármit kimozdít, kirepeszt. Gondolom találkoztál már ilyen esettel."
    Nem találkoztam. Ha valamiért elmozdulna a doboz, akkor az nem akkor fog, mikor berakom a dugaljt a tömör kábellel, hanem amikor a felhasználó kitép a vezetéket a dugaljból.

    "Szerintem meg inkább ritkább, szerencsére, és különben is utána lehet járni. Vagy ott az érvéghüvely akkor."
    Szerintem nem nagyon kötöttél be kapcsolókat, nézzél meg pár ma kapható típust. Ha érvéghüvelyzeni kell, akkor hol marad az általad hangoztatott lényegesen könnyebb szerelés?

Új hozzászólás Aktív témák