Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz vmk #113315 üzenetére

    Te fizettél ebbe a kerítésbe?
    A kerítésen két lemez van vagy csak egy?
    Nem mindegy.

    Igen, azért visszakoznék mert utólag esett le egy gondolat amit megjegyzett a szomszéd,
    még pedig az hogy olyan lemezt veszünk aminek mindkét oldala mintás hogy felőlünk se legyen csúnya. Nekem az volt az egyértelmű hogy őfelé fog nézni a zártszelvény váz, mert most is így van felőlem van a horganyzott drót, felőle a betonoszlop. Érted.

    Tehát a probléma az hogy ugyanúgy kifizetem a felét a telkem bal oldali kerítésének amihez semmi közöm (mint utólag kiderült) és még ráadásul felőlem lesz ronda. Ez szubjektív, de nem akarok egy zártszelvény szerkezettel szemezni a teraszról. :)

    Tehát ez a gond, kifizetem a felét és az én oldalam rondább lesz. Nekem nem mindegy hogy melyik oldal van felém, és gondolom a kedves szomszédnak sem mindegy, ez az egy gondolat amit írtam fentebb ez utólag esett le, sajnos. Külföldön dolgoznak, két hetente jönnek haza, ha hazajön egyeztetek vele pontosan.

    Hogyha te nem fizettél az általad említett kerítésbe az úgy teljesen más tészta!
    A mi házunk épült legelőbb, ez a telek körbe lett kerítve akkor. Tehát a jelenlegi kerítés az enyém. De, a szomszéd mondta hogy utcafronton lecseréli a kerítést és akkor ezt is le lehetne hogy passzoljon az övéhez esztétikailag. Meg se kérdezte hogy benne vagyok-e, de a kutyám miatt mondtam hogy közös érdekünk, nem az én kutyámmal van baj hanem azzal hogy ő is vett egy kutyát és ne legyen gond. De közbe az én kutyámnak le lesz választva egy 400m2 rész a telek egyik részén, a kert mellett, a szomszéd kutyától minimum 10 méterre van és két kerítés van köztük, tehát utólag ezt se látom helytállónak hogy a kutyám miatt fizessek feleslegesen. Akkor nem tudtam ezt a jobb oldali szabályt, abba voltam hogy mivel enyém a kerítés nekem kell rendben tartanom, de nem, nem így van. Mindenkinek a jobb oldalát és a telek végének a felét kell rendben tartania. Remélem így elég érthető az hogy feleslegesen nem fizetnék olyanra amire nem szükséges, főleg nem úgy hogy felőlem lenne a kerítés tartószerkezete. Előbb kaptam már olyan választ hogy legyen akkor két lemez, erre meg csak azt tudom mondani hogy 12 méterre ha meg is állna 100 ezer forint/fő áron, azért nem mennék bele mert ezt a pénzt sokkal jobb helyre eltudnám tenni és én se sz@rom sajnos a pénzt. Az eredeti terv az volt hogy egy lemez és 80k/fő, de már leírtam, tájékozatlan voltam illetve a kutyák se fognak találkozni tehát innentől kezdve nem tudom, miért fizessek?
    Hogy neki legyen jó? Nekem mit fog adni ez a kerítés?

Új hozzászólás Aktív témák