Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Kerítéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
    Próbálom rövidre fogni, a mi házunk előbb épült mint a szomszédoké, ezért a kerítés a telken körbe a miénk, ez a ház papírjaiban le is van írva. Nálunk van egy puli és vett a szomszéd egy pitbullt.. Beszélgettem vele valamikor és mondta hogy lecseréli az utcafronti kerítést de hogy ezt az oldalsó kerítést is jó lenne lecserélni. Akkor azt mondtam hogy közös érdekünk a kerítés, ezt a kijelentésem már bánom azóta, mindegy. Mondta hogy ők az utcafronti kerítést is lecserélik trapézlemez kerítésre és hogy akkor kiszedhetnénk a régi betonoszlopokat, horganyzott drótot. Akkor tetszett az ötlet, viszont utólag esett le egy dolog, azt mondta hogy olyan trapézlemez lesz véve aminek mindkét oldala mintás, hogy mifelőlünk se legyen csúnya, így mondta. Ebből sajnos csak utólag arra következtettem hogy magát a zártszelvény szerkezetet is felőlem szeretné, legalábbis szerintem egyértelmű abból a kifejezésből hogy "akkor legyen mindkét oldala színes lemez, hogy felőletek se legyen csúnya". Nem tudom hogy kinek mi a véleménye de szerintem annyira nem szép látvány a zártszelvény szerkezet 12 méteren.

    Hogyha szembeállok a telekkel, akkor a telek bal oldalán van ez a kerítés.
    Ilyen esetben van valamilyen szabály-hagyomány arra hogy nekem belső vagy külső oldalon kell lennie a trapézlemeznek? Hülye kérdés, de azért érdekel mert így nem csak szubjektív alapon tudnám azt mondani hogy miért én bámuljam a zártszelvény-vázat.
    Jelenleg a betonoszlop van a külső oldalon és a belső oldalon van a horganyzott drót.

    Illetve hogyha papírom van arról hogy enyém a kerítés, akkor ő nem kötelezhet arra hogy cseréljük/cseréltessem le mert "rossz állapotban van", jól gondolom?

Új hozzászólás Aktív témák