Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz tothjozsi96 #105089 üzenetére

    Általában jobb a lakótér felől megoldani a párazárást. Jellemzően a mai házaknál közvetlenül a gk mennyezet fölött, vagy attól 10-15cm-re, a lakórészben oldják meg a párazárást. Így annyira át tud melegedni az a szakasz, h nem fog a pára lecsapódni a fóliára. Nem az lesz a leghidegebb pont, hanem pl a nyílászárók üvegjei (sarkai).

    Elvileg egyébként ha padlásfödémre teríted (fontos, h egybefüggően, összeragasztva, 10cm átfedéssel rakjad le!) ott sem lesz neked ilyen brutális mértékű páralecsapódásod, hisz fölött lesz 30-35 cm hőszigetelés, ami már szintúgy melegen tartja az alatta lévő rétegeket, tehát a födémedet is. Szintúgy pici az esély rá, h födémhőszigetelés mellett a harmatpont alatti hőmérsékletre essen a födémed és kicsapódjon a fólia alatt a pára.

    Az amire te gondolsz gyakorlatilag csak abban az esetben fordulhatna elő már érezhető vízmennyiség formájában, ha leraknád a párazáró fóliát, de nem kerülne rá hőszigetelés.

    Borisz76
    Nálunk a kád alatt nincs burkolva, de oda még folyékony fóliát se kentem. Igazából értelmét se láttam, hisz a kád be van tolva a csempe alá, be van habozva és körbe van szilozva. Esélytelen h mögéfolyjon a víz.

    Épített zuhany az más téma, azt nyilvén én is körbekentem 3 rétegben, hajlaterősítószalagokkal, ajtótól is kb 40-40 cm-re kikentem.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák