Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz fojtviki #35994 üzenetére

    Nagyon sajnálom. :( Azt gondolom, hogy amíg láthatólag jól érzi magát, addig semmiképpen nem kell altatással foglalkozni, majd akkor, ha szenved. Kicsit más, de nekem tengerimalacom járt pont ugyanígy. Ott azt mondta a doki, hogy ilyen estben nem úgy kell elképzelni, hogy órákig agonizál és kapkod levegőért, meg ilyesmi, hanem a tüdőben kevés lesz az oxigén, és sok a CO2, ettől elalszik és nem ébred fel. Így is történt.

    Én 1,5 éve, tavaly februárban temettem el az egyik kutyám, egyszercsak fejtől lefelé megbénult, csigolya-probléma. A nyaki csigolyánál ez nagyon kockázatos műtét, de persze, próbáljuk meg. Vittem előtte MR vizsgálatra, mentünk az állatkórházba, ott már készen állt a stáb. Aztán a doki meglátta az MR-t: ezen kívül is 5 súlyos, külön műtendő, külön rehabilitálandó gerinc probléma + légcsőszűkület + lépben daganat. Mondta, h ő szívesen megműti, hiszen az neki sok pénz, de nem ezt kell javasolnia a továbbiak miatt. Úgy döntöttünk, hogy ettől a tortúrától megkíméljük. Az eszemmel tudom, hogy jól döntöttünk, de mai napig bánt a dolog. Az akkor 3 éves fiamat is nagyon megviselte, hiszen családtag volt.
    Éppen ma álmodtam vele, hogy visszajött. Játszottunk, simogattam, aztán mondta, h most már mennie kell. Erre álmomban elbőgtem magam és felébredtem.

    A másik kutyánk meg múlt héten bezabált a lepotyogó ringlóból és orvoshoz kellett vinni. Röntgenen nem volt elakadt mag (csak brutál mennyiségű bélgáz), viszont megmutatott egy brutális veleszületett ékcsigolya-torlódást. Valamikor biztos, hogy le fog bénulni. :( A műtét pedig kevés eséllyel kecsegtet. Szerencsére nála ez viszonylag alsó részen van, így a legrosszabb esetben kap két hátsó kereket. Bár amennyire mozgékony kutya, nehezen viseli majd...

    [ Szerkesztve ]

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák