Új hozzászólás Aktív témák

  • megema

    őstag

    Suttogóra lenne szükségem! :)

    Van két 3 év körüli szuka kutyánk. Féléves korukban fogadtuk őket örökbe, pár hónap eltéréssel. Nagyon eltérő beállítottságúak. Az egyik nyugis, megfontolt, de ha felbosszantják, eldurran az agya. A másik egy izgága örökmozgó. Velünk nagyon aranyosak, bár utóbbi egy kicsit túlságosan ragaszkodó.

    Nap közben, jó időben együtt vannak a kertben, éjjel vagy rossz időben teljesen szeparálva. A nyugis, rövid szőrű kutyát behozzuk (időjárás függvénye, hogy az előszobába, vagy egy külső előtérbe), vagy már eleve ki sem akar menni rossz időben. Külön-külön mindketten nagyon ügyesen őrzik a házat, de ha együtt vannak a kertben, akkor a kinti kutya bármilyen ugatás esetén a másik ellen dolgozik, magas, nyafogó hangon ugat és támadja a másikat. Bárhova megy a nyugis, követi, ellenőrzi mit csinál. Nekem úgy tűnik, hogy baromi féltékeny, védi a területét. Egyébként sem hagy nyugtot a másiknak, ha játszani akar, addig macerálja a nyugist, amíg annak el nem durran az agya. Játékokra, vagy annak tűnő tárgyakra (botok) mindketten féltékenyek, mindig az kell nekik, ami a másiknál van.

    Van bármi ötletetek, hogy hogy kéne helyretenni az izgága kutyát? Az sajnos több szempontból sem megoldható, hogy őt is behozzuk, hátha ez a okozza a féltékenységét. Hiába szólunk rá, maximum az adott ugatás erejéig van hatása. Lenyomni a fejét, vagy rávágni is felesleges, bármilyen disznóság miatt is kapott eddig, sosem tanult belőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák