Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz -mugen- #24604 üzenetére

    Ez értelemszerűen nagyban függ attól, hogy pontosan milyen külső merevlemez kell.
    A LaCie eleve prémium kategóriás gyártó, mármint a külső ház dizájnja és anyaga, meg esetleg a gyárilag mellékelt szoftverek és szolgáltatások (pl. Rescue Data Recovery Services) tekintetében.
    A LaCie Mobile Drive USB-C fizikai interfészes és gyárilag is USB-C - USB-C kábelt mellékelnek hozzá, míg a Toshiba Canvio Flex Micro-B csatlakozóaljzattal van ellátva, amihez Micro-B - USB-A és Micro-B - USB-C kábeleket mellékelnek gyárilag.
    A Toshiba Canvio Flex külső merevlemez gyárilag exFAT fájlrendszerre van formázva, ami Windows és macOS közötti használatnál praktikus lehet, mivel az exFAT-ot mindkét operációs rendszer natívan olvassa és írja, ellenben pl. az NTFS-t a macOS alapesetben csak olvasni tudja. Ha tartósan Windowson lesz használva a külső merevlemez, akkor viszont célszerű átformázni NTFS fájlrendszerre.
    A 2,5" Toshiba és WD külső merevlemezek eleve integrált USB-sek (példa), ellenben a többi gyártó hasonló termékeinél standard SATA csatolófelületű HDD van az USB-s külső házban.
    Mindkét, sőt manapság az összes 2,5" belső és külső HDD SMR adatrögzítő eljárást használ, ami (átmeneti) belassulást okozhat írásnál. Viszont ha nem kell gyakran nagyobb mennyiségű adatot rámásolni (ráírni), akkor kevésbé téma ez.
    Mindkét linkelt külső merevlemezre hivatalosan 3 év gyártói garancia van, nem 2 év, az hogy egyes webáruházak csak 1-2 évet biztosítanak, az más dolog. Ahol ha pl. csak 2 évet adnak, akkor a fennmaradó 1 évben opció lehet az RMA, viszont akkor azt saját költségre kell intézni.
    Jól felmentek az árak, kb. 1-2 éve 25-30 ezer körül már 2,5" 2 TB külső merevlemezeket lehetett venni, most meg 1 TB kerül annyiba...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák