Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz r6man123 #24415 üzenetére

    Mármint 1 GB-os helyett inkább 1 TB-osat, ahol ekkora tárolókapacitásnál gyárilag készre szerelt kivitelben (kompakt) adja magát a 2,5"-os fizikai méretformátum, mivel a 3,5"-os gyárilag készre szerelt külső merevlemezeknél manapság rendszerint 3 / 4 TB a minimum tárolókapacitás (példa).
    A 2,5"-os belső és külső merevlemezek manapság mind SMR adatrögzítő eljárást használnak, ami miatt írásnál (átmeneti) belassulásra hajlamosak, bár akad olyan is az egyes beszámolók alapján, ami kevésbé lassul be (példa).
    Viszont ha csak 2-3 hetente lenne ténylegesen használva a külső merevlemez és akkor sem lenne egyszerre nagy adatmennyiség rámásolva (ráírva), akkor nyilván nem téma ez.
    Ha 2,5" | 1 TB külső merevlemez kell és nem gond az SMR, akkor olyanra példaként ott vannak mások korábbi esetei, az ott linkelt sorozatok, modellek. Példák: [link], [link], [link], [link].
    + Az alábbi blogbejegyzés, ahol az árakat elnézve 30 ezer forintból jelenleg akár egy 2 TB-os modell is kijönne (példa).
    A megbízhatóság, tartósság, hosszú idejű adattárolás témában többször volt szó itt arról, hogy eleve összetett dolog és több tényező függvénye lehet, ami egy másik esetnél bővebben ki lett fejtve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák