Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz ptesza #23379 üzenetére

    A 3,5"-os külső házakkal a külső 3,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik, ami az itteni téma összefoglaló elején is le van írva, valamint a téma tudnivalóknál is linkelve társtopikként. Az ilyen kérdéseket legközelebb (most kivételesen elfér itt) majd ott kellene feltenni, nem itt.

    Itt egyrészt nem derült ki, hogy milyen HDD-ről van szó és annak az állapota megfelelő-e, azaz pl. Windowson mit mutat a HDS és annak tesztjei. Ugyanis attól hogy új a HDD, esetlegesen még lehet gyári hibás, hibás szektorok rajta, stb.
    Aztán ha Ext4 fájlrendszerre akarod formázni a HDD-t, akkor azt elsődlegesen lehetőleg valamilyen Linux (pl. pendrive-ról bootolt GParted / egyéb live rendszer, ha nincsen telepítve desktop Linux a PC-re) alól kellene megoldani, nem Windowson függetlenül attól, hogy az utóbbira is vannak olyan 3rd party programok, amik képesek rá (példa).
    A Sharkoon külső háznál első körben érdemes lenne a fizikai csatlakozást (port, kábel) ellenőrizni, szükség esetén másik USB-porton, másik USB-kábellel is kipróbálni az eszközt. Valamint ha van rá lehetőség, akkor másik HDD-vel és másik PC-n is. Ha sehol nem működik rendesen, illetve nem a kábel és a port, valamint nem a HDD hibája miatt, akkor lehet azt mondani, hogy valószínűleg a külső ház lehet gyári hibás, ahol ez esetben adja magát a garanciális csere lehetősége.

    "Végül live Gparted-el sikerült visszahozni a HDD-t , satán keresztül."

    Arról az előbb linkelt társtopikban pont nemrég volt szó egy ugyanilyen külső ház kapcsán, hogy a HDD-t lehetőleg a külső házba téve USB-n kellene inicializálni, majd particionálni és formázni, nem pedig máshol, nem a PC-be téve SATA-n, máskülönben gond lehet az esetlegesen eltérő logikai/fizikai szektorméret miatt pl. 2+ TB | GPT felállásnál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák