- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricsx
tag
válasz szabi__memo #78049 üzenetére
olyan jó olvasni ezeket a kommenteket... Nem tudom egyébként elképzelni hogyan potyognak be ezek a novemberi rendelések,amit meg januárban rendeltem én is az meg megjött 2 héten belül
-
bl4ze
veterán
POSTA.HU tracking megint a toppon :
2017.02.03. | 08:31 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
POST NL :
02-02-2017 09:39 The item has arrived in the country of destination HUNGARYKözel 24 óra az eltérés, a Holland javára.
.:. bl4ze .:.
-
tsilver
aktív tag
elolvasva az összefoglalót sajnos nekem nem világos
eddig az aliról rendeltem és a haveromnak kellene egy Mini M8S II a gearbest-től. Itt csak az EU és UK warehouse- ból való megrendelés a jó (gyors és sarc nélküli) ? Mert pl a fenti gép egyikben sincs jelenleg, vagy esetleg pl. jó lehet az ES is mert ott lenne még jó áron is .
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Kargil
csendes tag
Kedves beg, ablack és felhasználóx!
Köszönöm a segítő válaszokat, illetve hozzászólásokat.
Akkor nincs mit tennem, ehhez próbálok valamiképpen alkalmazkodni.
Még egy – amatőr – kérdésem lenne viszont hirtelen: ha több különböző eladótól szeretnék rendelni 1-1 terméket és mindet china post-os megoldással, akkor ezek az áruk mind külön-külön fognak érkezni értelemszerűen, vagy van rá mód, hogy valahol a mátrixban összehangolódjon a dolog és hozzám már egy menetben érkezzenek?
Köszönöm megint a segítséget! -
beg
veterán
LP kezdetű majd 14 számjegyes Aliexpress Standars Shipping valós trackinges és aláírós.
RQXXXXXXXXXMY (Fehér holló, valós tarckinges maláj postás) tarckinget kap és alá kell írni kézbesítéskor. Követhető: ITT.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz aytukabozs #78060 üzenetére
Ááá, köszi. Ez ugyanazt hozza mint az Ali belső. Ráadásul hozza bal oldalt a Maláj számot is.
Megérte benézni ide[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy egy több mint 10 napja feladott csomag, melyhez van tracking number olyan mintha még nem is létezne?
Ezt a számot kaptam:
RS914006820CHNem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
ablack
senior tag
válasz Dolphine #78062 üzenetére
Valamelyik EU-s postával küldik (talán Svájc), és addig nem mutat semmit még az adott országba be nem érkezik Kínából.
Valamint most a kínai ünnepek miatt nagyobb csúszás van, lehet el se indult még.Persze ez akkor igaz ha Kínából rendelted, EU feladás esetén már látszania kéne.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Vicces, ahogy a a levelek követhetőségét tagadja 3:10 után a szóvivő
Ugyanis az ajánlott levél is követhető... már ha nem mismásolják el a követését
Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy a zsákos ömlesztett levél sokszor hamarabb megérkezik, mint a követhető.(#78059) beg
nekem egész jó időt is futottak januárban az alis malájok:
2017-01-05 -> 2017-01-31
2017-01-16 -> 2017-02-01Plusz egy nap a postai átvétel. És ezt ki sem lapították
-
Teodor52
senior tag
válasz azbest #78065 üzenetére
Ugyanis az ajánlott levél is követhető... már ha nem mismásolják el a követését
Én múlt héten küldtem 23-án Németországba egy levelet elsőbbségivel, ajánlva,tértivevényesen és a tn szerint
kézbesítve lett 27-én.Tegnap mikor kézhez vettem a tértivevényt 30-a volt feltüntetve mint kézbesítési dátum.Nem tudom melyik lehet a valós?
-
ans1980
tag
Valaki tudja ez milyen tracking? Q3611191868XX (egy számot megváltoztattam) Az eladó szerint itt lehet követni: [link] de nálam be sem jön az oldal...
-
Juditta_56
aktív tag
válasz ans1980 #78067 üzenetére
Trackitonline-on próbáld...
"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"
-
ans1980
tag
Köszönöm! Még nem található egyiken sem, de csak tegnap kaptam a számot, lehet később majd jó lesz. Azért meglepődnék ha valós lenne, mert csak egy 4 dolláros akksi. Ilyen kis összegre ritkán adnak valós számot...
-
bl4ze
veterán
Urak! USA-ból jön egy DHL e-commerce kis pakkom, GM605324770000997xxx tracking.
Ezt úgy tudom, hogy a posta hozza majd ki - kérdésem kb. mennyire gyors ez, és mennyire nyomkövethető?
Tegnap adták fel, még nem látszik a DHL oldalán. http://webtrack.dhlglobalmail.com/.:. bl4ze .:.
-
Upo
addikt
A goldway lapján ott a nagy tacepao, Redmi4 3/32 147.99$, de ha rákattintok akkor 159.99. Van valami trükk amivel a hirdetett áron elérhető?
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
n_stolz
tag
A történetem
Rendeltem egy tcs-cdp nevű hibakód olvasót Kínából aliexpressen keresztül, melyet anno bankkártyával kifizettem. Szándékosan nem kértem hozzá szoftvert.
A reptéri NAV vámkezelésen felbontották a csomagot, és megállapították hogy feltehetően szellemi tulajdont sért. Erről engem levélben értesítettek, és beleírták, hogy az ügyet továbbították egy szabadalmi joggal foglalkozó ügyvédi irodának.
A levél lényegi része.:
[nav 1.old ]
[nav 2.old ]
[indoklásként ugyanez szerepelt]Másnap küldött egy levelet ez a meg nem nevezett ügyvédi iroda, ahol 5 naptári napot adtak az 50000Ft utalására ÉS arra hogy kérjem a megsemmisítést. Továbbá csatolt egy megbízási szerződést egy magánszeméllyel, aki az autocom hazai képviselőjének nevezi magát, illetve egy tanúsítványt, hogy a autocom levédte a CDP megnevezést.
[ügyvéd1.old]
ügyvéd 2.old
[visszaküldendő űrlap]Ezek alapján mit javasoltok? Fizessem be a pénzt? Vagy megéri ellenszegülni?
[ Szerkesztve ]
n_stolz
-
Mclarenöcsi
tag
Na meg várom mit válaszoltok az előttem szóló kérdésére mert épp most akarok rendelni egy ilyet én is,és ha nem legális akkor inkább hanyagolom a rendelést.
Ilyet rendelnék:
https://www.aliexpress.com/item/2014-Highly-Recommanded-OPCOM-Opel-Diagnostic-Scanner-OP-COM-CANBUS-V1-39-With-3-Years-Warranty/513421731.html?spm=2114.01010208.3.20.W4nb6m&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_10000032_119_10000025_10000029_430_10000028_10060_10062_10056_10055_10000062_10054_301_10059_10099_10000022_10000012_10103_10102_10000015_10096_10000018_10000019_10000056_10000059_10052_10053_10107_10050_10106_10051_10000053_10000007_10000050_10084_10083_10000047_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10113_10114_10115_10000041_10000044_10078_10079_10000038_429_10073_10000035_10121,searchweb201603_3,afswitch_2,single_sort_2_default&btsid=da6122c2-08cd-4560-be1e-25614794dc1a -
aytukabozs
addikt
válasz Mclarenöcsi #78079 üzenetére
eeeeeejh, az a link....
pedig lehetne "ilyet rendelnék" isA tiédnek a nevében nincs benne a fent említett levédett név, de azért bármi lehet.
BTW ez elég speckó tárgy, lehet hogy nem jön egyhamar válasz.[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
beg
veterán
válasz n_stolz #78078 üzenetére
Ezzel egyet tudsz tenni: befizeted. Ez ugyan olyan bírság mint a gyorshajtás. A törvény nem ismerete pedig nem mentesit a betartása alól.
[ Szerkesztve ]
-
n_stolz
tag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Előzetesen gondoltam erre, éppen ezért a rendelésbe beleírtam, hogy software nélkül postázza az eladó. A nav felsorolásában csak hardverek vannak(kábelek, maga a diagnosztikai kütyü, illetve egy cdp matrica), így betartotta ezt a kéréstA hiba ott van, hogy hogy magát a cdp nevet levédette a autocom. Egyedül ebbe kapaszkodtak, mivel kizárólag a tcs-cdp feliratú hardver volt a csomagban, software nem.
Emellett nagyon bosszantó, hogy a magyar hirdető oldalak "tele"vannak a hasonló kütyükkel, ahol nyilván nagyüzemben forgalmazzák..
[ Szerkesztve ]
n_stolz
-
bb71
őstag
válasz n_stolz #78084 üzenetére
Te vagy az első, akitől konkrétumot olvastam... anno nekem még átjött egy másik "történet". Kollegám haverja NAV-nál dolgozik és már hallottam tőle erről, amit Te most megéltél, de nem hittem - ezek szerint ez kőkemény valóság.
Mclarenöcsi:mivel Kingbolen az Alin a brand - az OP-COM pedig védett márkanév, nem javaslom, mert a felettünk szóló sorsa könnyen elérhet Téged is.
Egy mo-i hiv. dist. oldala: [link][ Szerkesztve ]
-
n_stolz
tag
Azért is írtam meg, hogy más ne járjon így. Próbálok egyezkedni az ügyvéddel, megírom majd a fejleményeket.
Sajnos én sem tudtam, hogy ekkora cirkusz lehet egy rendelésből, főleg annak tükrében, hogy nem volt még kezemben a cucc.
Most felkutattam a témát, és ~2012 környékén kezdték el ez az 50000Ft-os bírságolós bizniszt. Ez egy aranybánya.[ Szerkesztve ]
n_stolz
-
ekrisztian
őstag
válasz n_stolz #78084 üzenetére
Sajnos ez már nagyon régen így van, ismerős pont így járt Peugeot kábel vásárlás után, csak ő neki a szoftvert kellett bizonyítania, hogy nem kérte.
Neki 2millás felszólítás volt. Végül tudta bizonyítani, nem kért szoftvert.
Nyugodtan bele lehetne írni az összefoglalóba, hogy az összes ilyen termék rendelését kerülje mindenki!
Már csak azért is, hogy ebből se legyen bevétele a hatóságnak.[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz ekrisztian #78087 üzenetére
Az sincs benne, hogy ne vegyél hamis adidas, nike stb. cuccokat. Azért a teljes btk.-t hadd ne írjam be
-
-
dh66e
veterán
válasz n_stolz #78094 üzenetére
Akkor elmennek a jó....
Ok megsérti az ember a valamilyen jogszabályt akármilyen okból....mint ahogy benézhetsz egy záróvonalat,stop táblát figyelmetlenségből vagy szándékosan amiből akár súlyos eset is lehet.Kapsz 30-50 ezres bírságot,rendben,de a kocsimat azért mégse veszik el,de még csak a jogsimat sem.
Nem tudom érthető e. -
szmyky
aktív tag
Elvileg nem maradhat nálad, mert ki biztosítja, hogy ez a termék megfelel annak a minőségi követelmémynek, mint az eredeti, tehát mindenképpen bezúzzák!
A fizetéssel kapcsolatban pedig annyit, hogy te nem tudhattad, hogy hamis terméket kapsz, miért kéne ismernünk minden brandet a világban, és miért kéne ismerjük a valós árakat?
Te teljesen jóhiszeműen rendeltél valamit saját használatra ezért senki nem büntethet téged!
Vegyék el, te pedig kérd vissza a pénzed az Alin - nyiss vitát hamis termékre hivatkozva és már kapod is vissza a pénzed! -
spileraaa
senior tag
ez az első rendelésem ebay-rol
tudom valahol követni a csomagot
vagy honnan tudom mikor várható a megérkezés
uk volt rendelveItem number 322374511126
Shipping service Spedizione internazionale economicaErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Janaboy
veterán
válasz n_stolz #78094 üzenetére
A vamhivatalnak ird meg, h kered a termek megsemmiseteset, amennyiben valoban hamisitvany.
Az ügyvédnek, meg h te kerted a megsemmititest direktbe es hogy mivel te nem tudtad, h a termek hamisitvany, ezert a penz összeget nem fizeted meg.@szmyky: ez jo, igazad van, asszem erre van szabaly is. Ez mehet az ugyvednek is.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest