Új hozzászólás Aktív témák

  • Zeki

    nagyúr

    Menten elájulok... ilyen a világon nincs, csak nálunk.

    Megszüntette a békéscsabai ügyészség az üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított eljárását egy internetes kereskedővel, aki legalább 27 embert vert át a Vatera aukciós oldalon 2009-2010-ben - írja keddi számában a Népszabadság.

    S. Balázs, a kereskedő úgy dolgozott, hogy a tőle megrendelt, rendszerint 20 ezer forintnál kisebb értékű árut előre kifizettette a vevővel, és csak ezután rendelte meg a termékeket Kínából, időnként egyenesen a vevő címét adva meg szállítási címként.

    Előfordult, hogy egy áru nem érkezett meg, ezekről S. Balázs a nyomozóknak azt mondta, hogy mindig visszafizette az árát, és azt mondta, hogy abban a 27 esetben, amikor ez nem történt meg, valószínűleg nem volt tudomása - írja a Népszabadság. Azzal védekezett ugyanis, hogy miután a panaszokat követően a Vatera.hu üzemeltetője törölte a felhasználói neveit, már nem tudott hozzáférni a korábbi nyilvántartáshoz és üzenetváltáshoz.

    Az ügyészség azért szüntette meg a nyomozást, mert szerintük akkor lett volna S. Balázs csaló, ha eleve a csalás lett volna a szándéka, viszont pustán attól, hogy huszonhét ember pénzét zsebre tette, ez még nem bizonyítható - áll a lapban, amely szerint mentő körülmény volt az is, hogy a Vatera törölte a fiókját, így azzal már nem rendelkezhetett. Így azonban csak S. Balázs hanyagságáról beszélhetünk.

Új hozzászólás Aktív témák