- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz kisza25 #4497 üzenetére
Alku már nem játszik ? Amúgy mihez árazzam be a kocsit ? HaHu-hoz ? Vagy ti hogy árazzátok be ? Persze ez sem teljesen idevágó téma, de árazni koreait is lehet.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Dr. Oid
aktív tag
Első generációs i30-ön vagy Ceeden cserélt már valaki automata valtogombot? Nem nagyon találok forrást a neten se és bosszantóan le van lopva a hitvány kályha ezüst
-
Robi_73
őstag
-
diablo1984
veterán
válasz Robi_73 #4505 üzenetére
Áh, semmi nem lesz hirtelen, ha gebasz van, akkor annak is lesz egy hosszú felfutási ideje. Ami hamarabb dől az a csokos lakáshitel, mert az infláció miatt anak a gutamideje/törlesztője rendesen odacsesz, autókból talán az újabbak hitelesek, a közel 10 évesek már általában nem. Ha meg nincs kavics autóra, akkor annak előbb a karbantartása sínyli meg, de senkinek nem kívánok modern, de elhanyagolt autót, az költséges kissé....
-
kisza25
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz Robi_73 #4505 üzenetére
Nagyon fontos, hogy nincs magyar autóspiac. EUs van. Az a meghatározó. Az eső árakat gyorsan megfogja, hogy leáll az EUból jövő használtautóimport.
Egy beeső EUs autóspiac az megrántaná a magyar használt árakat is, kérdés mitől esnének be a használt árak.A lakás/ház vonal az izgibb. BPn 5%os ROI (return of invest ~= kamat) realizálható ingatlanon. És ingatlannal foglalkozni kell, költségei vannak. Közben DKJ 10%, de egy pmap is 13% infla mellett 13%+t fog fizetni. Dupla annyi és kevesebb nyűg.
Közben 13%a bubor. Lakáshitel kamat se lesz sokáig 10% alatt. Nem mindegy 3%on ketyeg a hitel vagy 13%on.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ármester
Valaki segítsen már eligazodni ezen a 7 év Kia garancián. Ugye lett egy jogszabály ami kimondja, hogy nem kell márkaszervizbe vinni a kocsit. Ha elviszem az ismerősömhöz és elvégzi az 1év/15K km belüli olaj, szűrű cserét és bepecsételi a szervizkönyvbe akkor megmarad a gari?
Csak mert ő megcsinálja 30-40K-ért a márkaszerviz meg 70-100K-ért.
-
KubanitoS
veterán
válasz McNamara #4512 üzenetére
A gyakorlatban feltehetőleg ez úgy fog kinézni, hogy jogszabály szerint okés a dolog, de ha valami lesz a kocsival, akkor simán elhajtanak, hogy nem megfelelő anyagokkal dolgozott a szerelőd, (vagy valami), aztán lehet pereskedni.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
nagyúr
Garanciális feltételek között ez olvasható:
"Az előírt karbantartások
bármelyikének a hivatalos KIA márkaszerviz hálózaton kívüli elvégeztetése a 7 év általános garancia elvesztésével
járhat, amennyiben annak során nem a gyári technológiai előírásokat követik. Ezért a 7 év vagy 150.000 km KIA
garancia érvényességének fenntartása érdekében javasoljuk, hogy a kötelező karbantartásokat mindig hivatalos KIA
márkaszervizben végezzék el."Szerintem ha akarnak belekötnek. Amig gari van en markaszervizt javaslok. Ezt egy KIA fenntartasba bele kell kalkulalni, mint ahogy egy uj autónal a cascot is.
-
Ármester
Köszi srácok! Marad akkor a márkaszerviz. Viszont azt megmondhatom, hogy csak olaj és szűrőket cseréljék? Pl. Ha már tárcsát és betétet is cserélni kell azt elintézhetem másnál is?
-
-
Dare2Live
félisten
-2éves kötelező az elvileg nem. Én az első két évben 100% márkaszervízbe vinném ott tv miatt nem szoktak kibújni gari alól.
-Ami a 2évesen felűl van azt Kia/Hyundai adja! És KIA szervízvezető szerint csak akkor él ha KIAhoz hordod szervízre.és olvasd el figyelmesen a garanciális feltételeket. pl a 2éves felsorolásban lévők pl izzító gyertya, bowden, gömbfej... baromira nem a "véletlen" műve. de az audiorendszer 3éve sem. A 2éves mondat végén lévő stb is beszédes.
kb egy hónapja egy újabb csoda volt FBn csúnya rozsdával kapcsolatban. Hiába van rá 12év az csak akkor jár ha végig 12évig viszed márkaszervízbe! és 7év után nem csak olajcserére hanem 80-150ks rendes éves szervízre.De a DCT automata váltó garija is egy külön csoda... ha jól emlékszem itt is szó volt róla.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz KubanitoS #4521 üzenetére
Sztem az egésszel az a baj, hogy fullba tolják pirossal a 7év garancia feliratot. Amikor szóba kerül mi a KIA fő előnye miért jó, miért vennének mindenki uavval jön első helyen: 7év garancia. Ami finoman szólva inkorrekt... és ha picit szigorúan nézzük akkor pedig BTK tétel. Mert az emberek 90+%át megtéveszti (és imo ez is a célja).
"Btk. 373. § Csalás. 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart..."don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Peter668
csendes tag
válasz Dare2Live #4519 üzenetére
Eddig a legkorrekteb garanciális hozzáállást a Toyota részéről tapasztaltam, saját esetem röviden.
2006 évi Toyota Avensis, panaszt írtam a Toyota importőrnek a lámpák fényét illetően (xenon) hogy bizony nem kielégítő sőt alig látni vele, és kértem a véleményüket, állásfoglalásukat hogy ez így oké, nem balesetveszélyes-e. Annyit kértek hogy küldjem el a forgalmi másoltát és a szervíz címét ahova hordom a kocsit, és egyszer csak jött az e-mail hogy mehetek a szervízbe megoldják a problémámat. időpontra bementem és kapaszkodj kicserélték gariban/ingyen mind a két xenon lámpatestet. Csak pislogtam hogy tényleg csak ennyi?
És a lényeg hogy mindez történt 2012-nen! Bőven nem volt semmilyen garancia a kocsira, csak ugye a xenon lámpatestek gyengesége típushiba volt, mint utólag kiderült.
Azt hiszem ezt a fajta garanciális hozzáállást, ügyfélkezelést elfelejthetjük.....
-
KubanitoS
veterán
válasz Dare2Live #4522 üzenetére
Valóban... Elég csak megnézni egy KIA reklámot kb akárhol, ez a 7 év gari a vesszőparipájuk. Csak nehogy egyszer aztán jöjjön a bünti érte szándékos megtévesztésért. Igen tudom, el kell olvasni az apróbetűs részt is, de legalább annyit igazán odaírhatnának, hogy bizonyos feltételek mellett.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
nagyúr
válasz slett27 #4480 üzenetére
Valaki nemrég kérdezte, beírtam már... Total Quartz 9000 Energy HKS 5W30.
Egyébként nem hiszem hogy manapság lehet venni "rossz" szintetikus olajat 5W30 vagy 0W20 fronton.
Max ha hamisított pancs...
Na jó, a dízel-benzin ajánlást még talán érdemes nézni, de a többit már biztos hozza mind.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #4527 üzenetére
Csomó szabvány van, amire érdemes figyelni. Pl. Opelbe kifejezetten dexos2 tanusítvánnyal ellátott olaj kell, azt nem teljesíti minden 5w30 ami a piacon van.
-
nagyúr
-
nagyúr
Szerintem ha tartod a csereperiódust ezek kb tökmindegy "parasztvakítás" kategória.
De nem érdemes erről vitát nyitnunk... arra ott az olaj topik.Ez már kb a benzinkutak ki hol tankol és mennyire jó kategória nálam.
Ami szintén egy bizonyos alja szint felett már mindegy.Mondjuk most azt vettem észre hogy az 1.4 MPI-m kevesebbet fogyaszt, ha sima alap E10 Shell megy bele. Amúgy alapból V-Power 100-al etettem, de most párszor kipróbáltam a hatósági árast is (pénztárcám ellensége sem vagyok már ilyen eltérésnél). Kivéve amikor nem lehet mást tankolni csak prémiumot.
Egy 3-4 decivel mintha jobban fogyasztana az E10-el. Olyan 6.6-6.7-ről lement 6.3-ra az átlagom.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Ármester
Felnire szerelt 185/65 R15 téli gumi jó lehet a CD Ceedhez vagy szélesebb ajánlott?
-
-
kisza25
félisten
I30-at elhoztam szerelőtől (bal hátsó fékhenger, klíma töltés, lökhárítón patent pótlás)
Szerelő: Gáborkám, nem volt időm összeírni, majd holnap behozod Nem ma voltam ott először[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
slett27
addikt
Lassan búcsúzok a topictól, átnyargalok "szarolasz"-ra. Egy Fiat Bravo 2 T-Jet 1.4 lett a kiszemelt....mert szeretek autózni.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
kisza25
félisten
Mert össze vissza nevezik meg a kereskedők
A legalapabb az L, aztán az LX, aztán az EX, a TX-et nem tudom, de akkoriban még nem voltak akkora különbségek, nem volt annyi kérhető extra[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
etejedu
őstag
Hali!
Total Quarrtz 9000 5w-40 passzol a hjundáj i30 2007-2011 benzines verziókba? Mert amióta ez van benne kicsikét traktoros lett a hangja a motornak, még alapjáraton is, pedig akkor kussolni szokott, mintha start-stop rendszer lenne benne. -
kisza25
félisten
Az alkatrész még mindig nem olcsó a hyundaihoz, egy hátsó fékmunkahenger 57eFt volt
-
diablo1984
veterán
[link]
Ceed 1,4 autovizsgalat.hu[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok,
Ma vettem át 2022es ceed sw-met (1.5 t-gdi, gold, manual).
Vettem is hozzá egy gyári gumiszőnyeget még a szalonban, azonban ennek nincs nagy pereme, télre szeretnék majd egy hóállóbat, magas peremmel pl sieléskor nem ártAz lenne a kérdésem, hogy proceed-hez ugyanaz a gumiszőnyeg van, mint a ceed sw-hez?
pl itt a proceed-é egy ezressel olcsóbb. ceed vs proceedKocsiról pár kép (első 3 még hét eleji, a többi mai)
szerk.:
Illetve a csomagtér tálcára / szőnyegre van valmilyen köztes megoldás hogy a padló rekeszek is használhatóak legyenek, de legyen valamilyen féle védelem?
pl oszott gumiszőnyeg ami nyílik a rekesszel, vagy valamilyen könnyen felhajtható?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz diablo1984 #4548 üzenetére
Nekem is a Varga Tibor Úr vizsgálta a kiám vásárlás előtt.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest