Új hozzászólás Aktív témák

  • csiben1

    tag

    Sziasztok!

    Tegnap óta kontaktlencsés vagyok, 3 hét múlva megyek vissza a dokihoz, aki megvizsgált és lencsét választott nekem, de lenne pár kérdésem, amit elfelejtettem megkérdezni tőle és nem akarok várni 3 hetet vagy nem kaptam számomra kielégítő választ :)

    -A doki azt mondta, hogy a lencse tároló edényt érdemes minden héten egyszer forró vízben kimosni, majd a fertőtlenítő folyadékkal átöblíteni. Ezzel szemben sok helyen olvasom, hogy tilos vízzel mosni... Most akkor mi az igaz? :F

    - A szemem -0.5 és -0.75 dioptriás. Több önjelölt szakértőtől hallottam, hogy ilyen kisfokú látásromlásnál ő nem csináltatna lencsét. Véleményetek szerint mikortól indokolt a lencse/szemüveg használat. Alapvetően nagyon kevés olyan szitut tudok mondani, amikor zavart volna ez a fokú látásromlás, így hogy most elkezdtem használni a lencsét, szintén nagyon kevés szituációban érzem az előnyét. Alapvetően úgy kerültem szemészhez, hogy az üzemorvosom nem akarta megadni a targonca, daru jogsira az orvosi hosszabbítást, csak ha szemüveggel visszamegyek. Amúgy a táblát, amivel a látást vizsgálták a vonalig tudtam elolvasni.

    -Illetve, olvastam szintén több helyen, hogy mindig szemüveggel kell kezdeni, majd x idő elteltével térhetünk át a lencsére. Az orvosom szerint semmi akadálya az azonnali lencsehasználatnak.

    -Illetve mondta a doki, hogy napi 12 óránál többet ne nagyon legyen bent a lencse. Na most nekem nincs, mellé szemüvegem, ilyenkor érdemes úgy beosztani, hogy mondjuk amíg otthon vagyok akkor ki van véve és ha elmegyek dolgozni vagy bárhová akkor meg berakom?

    Bocsi, ha hosszú voltam, remélem lesztek olyan türelmesek és válaszoltok. Előre is köszönöm! :R

    You can walk straight through hell with a smile

Új hozzászólás Aktív témák