- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
aktív tag
válasz bajaki #23251 üzenetére
Nem baj az, ha az ember kérdez, több szem többet lát alapon (de azért megnéztem még egyszer).
A 360 mm is a felső felszerelésre vonatkozik, de gondolom, hogy eleve ott lesz.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy a Ryujin 360-at inkább lecserélném egy 280-as AIO-ra (nem ideális elhelyezkedés miatt). Ezügyben szeretném kikérni a véleményeteket. Egy 7800x3d-t kellene lehűteni.
Amiket nézegettem:ARCTIC Liquid Freezer III 280
be quiet! Silent Loop 2 280mm
be quiet! Pure Loop 2 280mmA bequiet-ek szimpatikusak a radiátoron található újratöltési csavar miatt. Vagy ha tudtok más alternatívát akkor szívesen meghallgatom azt is.
[ Szerkesztve ]
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
blp85
aktív tag
válasz zoli121 #23254 üzenetére
Személy szerint az Arcticot választanám, olcsóbb is és a pumpája is elvileg jobb (a gyári garanciáztatása is sima, ahogy olvastam). Az ilyen kompakt hűtéseknél meg ha rá kell tölteni, akkor valami nem oké.
Emlékeim szerint ebben a videóban is meg van említve, hogy saját fejlesztésű a pumpája:
[link]Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
zoli121
aktív tag
Köszönöm a gyors választ. Elvileg egy jó pár év után történhet kipárolgás de az is igaz hogy az Articra 6 év gyártói garancia van.
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
zoli121
aktív tag
Hát igen. Az én házamba is se fér el felül de viszont előre be tudom úgy rakni, hogy a csövek alul fognak elhelyezkedni.
-
addikt
Végül az itt olvasottak alapján az i9-10900K-ra vettem egy Freezer II 360-ast. Sajnos a 3. generáció nem kompatibilis az LGA1200-al pedig jó akció van rá a német oldalukon, így végül egy használtat vettem.
Előre kellett helyeznem a házban, mert fentre csak 240-es fért volna. Ahogy olvastam a gyártó inkább javasolja hogy az AIO_FAN helyett a CPU_FAN-t használjuk, így én is arra kötöttem és engedélyeztem hogy automatikusan állítsa a ventiket, 65 fok felett max fordulattal.
Nagyon jól működik, csendes, pont elfért szépen a házban is. Mondjuk a radiátor csonkjai felül vannak, mert csak így fért el. Elméletileg ha lent van az jobb. Az alaplapon engedélyeztem hogy PWM-el állítsa a CPU_FAN-t, így idle 35°, Cinebench alatt max 80 peak értékem volt, de inkább 70 körül mozgott. Nem tudom ez mennyire jó érték, szerintem teljesen okés. AIDA rendszerteszt alatt is hasonló értékeket kaptam.Szóval köszi a tippet, elégedett vagyok. Remélem nem romlik el túl hamar. Bevallom félek hogy meghalnak ezekben a pumpák.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
szasanyi
félisten
Némi infó azoknak akiket érdekel és nincs tapasztalat 7800X3 hűtésével:
- az utóbbi 1 hétben 2 konfigot építettem olyan CPU-val, mind2 esetben ilyen lapban
- először is a 2 CPU max feszültsége (Curve opt. negatív 30 beállítással ment, bár különbözött mert a 2. jobb volt és kevesebb fesszel beérte)
- az eslő esetben Lian Li Galahad II Trinity 360 (~60k) míg a 2. esetbem (konkrétan ma) Artic LF III 360 A-RGB (~36k) AIO-val lett szerelve
- mind2 esetben kellően nagy és jól szellőző házba került
Amit el lehet mondani az az, hogy a "könnyen hűthető" 7800X3D nem is annyira hűthető könnyen. Mindjárt berakom a mai fotót a LF III-mal amihet annyit, hogy nagyon (!) halk LOAD esetén is. A Lian Li hűtése gyengébbnek bizonyult - bár a CPU nem teljesen azonos fesszel működött - viszont minőségben és esztétikában magas veri az Artic hűtőt. Sajnos hangos, talán még 1200 f/min ventikkel is jobban hallottam mint a LF III-at ~1500 f/min esetén.Az alábbiak CB23 alatti hőfokok.
[ Szerkesztve ]
-
Druantia
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérniRendeltem egy gépet, jelen kérdésben talán a következőek relevánsak:
Fractal Design North XL Mesh ház
Elől 3x140mm intake venti
Hátul 1x140mm exhaust venti
AMD 7950x3d prociGondoltam ezt egy Arctic LF II 280-al hűtöm.
Viszont most írtak az üzletből, hogy ez a hűtő nem lesz elég erre a procira és ők az Arctic LF III 360-at raknák rá helyette.Szóval azért szerettem volna pont ezt a hűtőt belerakni, mert nekem fontos lenne, hogy viszonylag csendes legyen a gép.
Teszteken azt láttam, hogy egyrészt a II halkabb mint a III. Másrészt a 280-as halkabb mint a 360-as, mivel nagyobb ventillátorok vannak rajta, amik lassabb fordulatszámon pörögnek - és több helyen azt hozták ki, hogy a 360-nak nincs szignifikánsan jobb teljesítménye mint a 280-nak.Ti mit gondoltok erről, vagy mik a tapasztalatok? LF II 280 tényleg kevés lenne a 7950x3d hűtésére?
Valamint ha ti is inkább a III 360-at ajánlanátok, mennyivel hangosabb mint a II 280 (vagy III 360)?Ajándék csónak ne nézd a lapát.
-
blp85
aktív tag
válasz Druantia #23263 üzenetére
Szia!
Nekem Arctic Freezer III 360-as van, szerintem egyáltalán nem hangos, illetve elméletben a VRM hűtője is jobb, mint a korábbi II-es szériának. Lehet, hogy 3 db 12 cm-es ventilátor van rajta, de nem hiszem, hogy valaha is teljes fordulaton fog üzemelni, így nem lehet baj a zajjal.
Ami viszont a 360 mm-es mellett szól, ha felülre helyezed, akkor kisebb az esélye, hogy a VRM borda útban legyen.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Druantia
csendes tag
Köszi!
Végül az Arctic Freezer III 360-at rendeltem meg. Kíváncsiam várom
Igazából a tesztek amiket néztem nem voltak egyértelműek, de a III sokkal jobban tetszik.Ami nekem meglepő volt, hogy a nem RGB-s változaton nem ugyanazok a ventik vannak mint a sima feketén. Papíron a nem RGBs változat erősebb - arról nem találtam infót melyik a halkabb. Van erről infotok, mekkora különbség van a kettő között gyakorlatban?
Ajándék csónak ne nézd a lapát.
-
nagyúr
válasz Druantia #23265 üzenetére
Üdv !
Nekem Liquid Freezer III - 360 (Black) van az 5600X-en, atomhalk és hatékony.
35%-ra belőttem BIOS-ban és ennyi.
Illetve én nem szedtem szét a kábelezését (13600K-nál az LF II 420 RGB csatijait sem választottam szét, olyan szépen egybe van gyúrva gyárilag, és nem is éreztem szükségét), tehát egy csati van használva a lehetséges 3 helyett.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
blp85
aktív tag
válasz Druantia #23265 üzenetére
Nekem az A-RGB-s változat van, mert éppen a csillámpóni effektus iránti rajongásomat élem ki, illetve nagyon szép, ahogy világít.
A feketének nagyobb a statikus nyomása, az tény (Air Flow:56.30 cfm | 95.65 m3/hStatic Pressure:2.20 mmH2O), az A-RGB-s verziónak (Air Flow:48.82 cfm | 82.91 m3/hStatic Pressure:1.85 mmH2O).
A feketén ahogy láttam sima a ventilátor, míg az A-RGB-s verzión ez a számomra szekérkerékre hasonlító kialakítás van (állítólag emiatt halkabb, mint a sima kialakítás).
Tegnap szórakoztam egy kicsit a fancontroll programmal, hogy felhúztam 100%-os sebességre (bár nekem külön van mindegyik kábel, nem az egyeset raktam fel, de lehet következő pasztázásnál inkább az kerül bele), ott volt hangja, de nálam a beállított görbén 50 vagy 60 fokig 30%-os sebességen üzemel, akkor nincs hangja, mondjuk játékok alatt sem nagyon zajong, bár nekem Ryzen 5700X-et hűt csak.
Összefoglalva szerintem mindkettő halk, a kérdés az, hogy szeretnéd, hogy világítson (vagy elvi lehetősége adott legyen) vagy sem.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Pityu.
nagyúr
Mi a különbség a méreteket és a ventilátor számokat kivéve az Arctic liquid freezer III 280 és Arctic liquid freezer III 360 között.
Hőfok,zaj,ilyesmi?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
blp85
aktív tag
válasz Pityu. #23268 üzenetére
Van egy sanda gyanúm, hogy a 280-as mérete miatt nem minden házba fér el a VRM borda miatt. A VRM hűtő és a pumpa mindkettőben ugyanaz. A ventilátorok értelemszerűen eltérnek, a 14 centisnek nagyobb a statikus nyomása. Gondolom a zaj a 360-asnál nagyobb, mert ott 3 ventilátor dolgozik (bár szerintem meglehetősen halk).
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Druantia
csendes tag
#23269 blp85
Köszönöm, ezek megnyugtató válaszok voltak, ezek szerint annyira nem nyúlok mellé az LF III-al.de lehet következő pasztázásnál inkább az kerül bele
Mennyire gyakran ajánlott újrapasztázni? Arctic MX-6 lesz a paszta. Fél évenként, évenként?
#23266 jokeph
Köszi neked is a választ!
Kicsit én is szórakozok a beállításaival, majd visszajelzek mik a tapasztalatok róla.Ajándék csónak ne nézd a lapát.
-
blp85
aktív tag
válasz Druantia #23270 üzenetére
Nem a pasztára értettem, azt igény szerint szoktam, de van, hogy 2 évig hozzá sem nyúlok. A #jokeph által írt 3-as kábel helyett az egyes kábelt rakom fel, ha szét lesz szedve, hogy ne legyen annyi kábel.
Amúgy gyárilag MX6 paszta van hozzá, az szerintem 2 alkalomra elegendő.[ Szerkesztve ]
-
maciajeges
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van e érdemi különbség az Artic és más Aio gyártó között radiátor tekintetében... Mármint tudom hogy az LF III radiátora "vastagabb" de ez kb mennyit hoz érdemben....
Egy Cooler Master, Thermaltake, ID Cooling 240 vs LF III 240...
Köszi ha tud rá valaki választ...
-
szasanyi
félisten
válasz maciajeges #23272 üzenetére
Az mind aluminium, míg az Alphacool többségében rézből gyártja a radiátorait (ott asszem az előny az, hogy a réz és a megfelelő hőtőfolyadék esetén kisebb az üledékesedés vagy talán nics is pontosan nem tudom).
A hűtési hatékonyság nem csak a radiátor, hanem a pumpa technológia valamint fordulaszám függvénye is. És, hogy még bonyolultabb legyen: nem mind1, hogy AMD vagy INTEL CPU kerül alá. Szóval a kédésedet nem lehet egyszerűen és egyértelműen megválaszolni. -
Pityu.
nagyúr
Még mindig kicsit gondolkodom proci hűtésen jobban járhatnék egy ARCTIC Liquid Freezer 280 II vízhűtővel mint akármelyik torony hűtővel? Nézegettem a toronyhűtőket elég jó teljesítményük van az biztos meg van ahol azt írják felesleges a vízhűtő ha van egy jó toronyhűtő de azt mondják a vízhűtések sem rosszak.Most meg lehetséges,hogy találtam egy fennemlített vízhűtőt jó áron.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
szasanyi
félisten
[link] - ez most elég jó ajánlat 36k-ért egy 360-as AIO-ra, 5 év garival. Talán érdekel valakit.
-
maciajeges
csendes tag
válasz szasanyi #23273 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.. Jelenleg egy 7600X- et használok ID Cooling 240-essel (Még az előző gépből lett "átmentve" tehát van vagy 4 éves) , de elég durva hőfokok vannak a nagy nyári kánikulában. 85 néha 95 fok. ( Pasztázás, Undervolt...stb...megvolt)
Azon gondolkodtam, hogy mivel kicsit más az AMD mount, meg van VRM venti...így talán hozhat némi előrelépést egy LF III 240 illetve ha esetleg befér egy 280 ( sajnos a 360 nem fér be).....
Csak nemtudom, hogy az újfajta pumpa és a vastagabb radiátor hoz e annyit.
Köszi
-
szasanyi
félisten
válasz maciajeges #23276 üzenetére
Igazán nincs mit köszönnöd - ezért van a fórum -, de értékelem a hálát. Itt leírtam saját tapasztalatomat, szóval ebben a melegben csodát (5-10 fokos különbséget) semmi sem fog hozni. Ettől függetlenül az LF III az egyik legjobb AMD-re (ha az árát is figyelembe vesszük akkor mindenképpen). Ha befér a 280-as radiátor ne hezitálj, az kell nekd. Persze a min. 66mm vastagsággal számolj, hogy tuti elférjen. Egyébként 360-as olyan halk volt a Lian Li Galahad II Trinity után, hogy el sem akartam hinni ami újabb pozitívum.
-
Pityu.
nagyúr
Ha a házba felülre szerelném be vagy hátrébb vagy előrébb ahogy elfér az Arctic Liquid Freezer II 280-at és a kép alapján menne a szellőztetés nem keverne be a meleg levegő pl a proci hűtésnél vagy esetleg a videokártya hője azt mondják felfelé száll.Nem melegedne semmi jobban a gépen belül?
-
Floyd80
addikt
válasz Pityu. #23282 üzenetére
5600X-em volt, azt nem volt nehéz hűteni - gondolom a 5700X is hasonló - és felső radival se volt vészes a hőmérséklet.
De tapasztalatom az, hogy a front radi jobb megoldás, bár kevesebb levegő jut be, por több lehet, aki nem nagyon tisztítgatja a gépét, simán 5-10 fokot is jelenthet a procinak, a VGA meg annyit nem veszít.
Ha be tudod úgy rakni előre, hogy alul vannak a csövek, az a legjobb az AIO-nak, de az se baj, hogy ha felül van, csak a pumpa felett legyen a teteje.
Most direkt olyan házat használok, hogy a radi teljesen külön van oldalra szerelve, a mostani VGA-m annyira forró levegőt tol fel, hogy oda semmi értelme radit tenni.
ui: de ez csak saját tapasztalat, más alkatrészek, ház.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dragon3000
veterán
válasz Floyd80 #23280 üzenetére
Ugyanilyen házam van, evga 3080 ftw3 ultra gaming vga-val, volt 5700x-em is, x62-vel használtam top elhelyezéssel, játékok alkalmával 60 foknál megállt a cpu hőmérséklete (pbo +200MHz -25CO all core beállítással), miközben a vga 340-400W között fogyasztott. Amikor cseréltem 5800x3d-re, az is hasonló hőmérsékleteket produkált -30CO beállítás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Floyd80 #23283 üzenetére
Most kicsit elgondolkodtam kicsit parázni kezdtem a vízhűtési dologtól.Anno volt egy be quiet silent base 600 házam ami ugye elölről szívva a levegőt csak két oldalt egy kis csíkon tudta szívni ott úgy volt kialakítva,hogy elölről 2db 140mm ventilátor szívott be felül hátul mert egyetlen kivágás ott volt a tetején egy 140mm kifelé szívott akkor a procin egy SilentiumPC Fortis 3 HE1425 torony hűtő dolgozott hátrafelé meg egy 120mm ventilátor szívta ki a levegőt.Elsőnek 3700X-em volt csendes volt minden csak terhelés alatt volt nagyobb hang viszont 5700X-re kicserélve a procit alapjárati hőfok a házban 33 fokos szobában 49-51 fok volt bár most hűvösebb szobában se ment nagyon lentre az alapjárati hőfok a terhelés az nem volt rossz mondjuk mert 33 fokos szobában prime95 tesztprogrammal max 73 fokra ment fel a hőmérséklet.Viszont most cseréltem egy hibrid házra Phanteks Eclipse P600S ez is hangszigetelt de elejét, tetejét le lehet venni és akkor jobb szellőzés érhető el.Csak kicsit elkezdett idegesíteni,hogy nyugalmi helyzetben is néha fel fel pörög a proci hűtő ventilátor 1500 fordulatig a 3700X-nál sosem volt ilyen. És találtam egy majdnem új garanciális Arctic Liquid Freezer II 280-at szinte best buy áron és úgy gondoltam akkor lehet megnézem jelent e valamit a folyadék hűtés csak kicsit kezdek parázni jól döntöttem e és nem e jobb egy torony léghűtő.Meg már itt ott ijesztegettek,hogy még szarabb lesz mint a léghűtés meg ha tönkremegy megdöglik minden a gépben a levegőnél meg csak ventilátort kell cserélni meg majd szivárogni fog és minden is zárlatos lesz meg ilyenek.
Egyébként azt néztem,hogy felülre lehet hátrafelé is rakni a radiátort vagy kicsit az eleje felé tolva felül pl bár így néz ki a ház radiátor elhelyezése
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Pityu. #23285 üzenetére
Az előző írásomat is neked szántam, csak mellé nyomtam.
Semmit nem jelent a problémád esetében. Több alaplap esetében is lehet állítani, hogy lassabban reagáljon az alaplapi ventilátor vezérlés a hőmérsékletre, így a kis tüskék kiküszöbölhetőek, másik lehetőség, hogy a ventilátorok vezérlését állítod be máshogy, pl x hőfokig ne változzon és csak felette.... A hőmérséklet kiugrások aio esetében is jelen lesznek, mert az a gond, hogy nagyon kicsi a chiplet felülete, így aio esetében is mindenképp a ventilátor vezérléssel kell játszani.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Dragon3000 #23287 üzenetére
Akkor most hülyeséget csinálok,hogy veszek egy aio-t?
-
blp85
aktív tag
válasz Pityu. #23288 üzenetére
Leírom akkor én is.
Nekem NZXT H7 Flow házam van, az alaplap egy Asrock B550 Velocita, a videókártya Sapphire Radeon Pulse 6700XT, a CPU Ryzen 5700XT. A léghűtés régen egy Thermalright Phantom Spirit (állítólag erre a CPU-ra overkill, de inkább jobban hűtsön, mint kevésbé /illetve meg is tartottam, mert nagyon jó kis hűtő/) volt, ha esetleg léghűtést szeretnél, ezt a hűtőt javaslom 20 ezer körül nagyon jó áron van, és nincsenek idegesítő felpörgések. A léghűtőt cseréltem Arctic Freezer III 360-ra, ami nekem felülre van szerelve (a hőmérsékleti értékek hasonlóak kb. a léghűtéshez alapjáraton, terhelés (cinebench, 3D mark és játékok alatt is)). Mivel akciós volt, és még soha nem volt AIO-m, azért is vettem meg. Nekem tetszik, főleg a kinézete, meg az is, hogy így kevesebb ventilátor van a házban.
Nekem a BIOS-ban is van egy alap ventilátor görbe beállítva, hogy mikor és hol tekerjen (mivel böngésző megnyitásakor, esetleg, ha valamit csinálsz, akkor van egy pont, ahol egy pillanatra felugrik a hőmérséklet), illetve a fancontroll programban is be van állítva, hogy mit és mikor csináljon. Én 30%- os minimumra állítottam be, hogy azon üzemeljen, és onnan van egy pár hőmérséklet/ ventilátor sebesség beállítva.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
sinya85
senior tag
válasz Pityu. #23288 üzenetére
ha van rá pénzed vegyél 1et, persze ne drágán.
vegyél egy Új ARCTIC Liquid Freezer III-mat költs el rá harmincezer forintot.
vásárlás előtt győződj meg, hogy a házba hogy fér el.
megbánni nem fogod, csepegni folyni nem fog, ha jol rémlik 6év gari van rá.
egy jobb torony hűtő mennyibe kerül?ஜ۩۞۩ஜ
-
Pityu.
nagyúr
Van ahol ezt írták nekem
"A legforróbb Ryzenek 170W-os TDP-vel dolgoznak, de valóságban olyan 130W fölé csak nagyon ritkán mennek. Ez még bőven az a terület, ahol a léghűtés simán, probléma nélkül elégséges. Az általad emlíytett BeQuiet Dark Rock Pro 5 például gyárilag maximum 270W-ra van értékelve, tehát BÁRMELYIK Ryzen processzorhoz bőven elég.
AMD prociknál teljesítmény szempontjából teljesen indokolatlan a vízhűtés, ez tisztán esztétikai kérdés. A 13. és 14. generációs Intel i7/i9-es prociknál lehet indokolt, ezek 250-300W környékén vannak maximális terhelés alatt."
Az életben sok minden indokolatlan de pl ha van benne egy kis tartalék az szerintem nem rossz dolog mert ha valami a max közel megy az kicsit értelmetlen dolog de ha van tartalék valamiben szerintem az ideális.
Isten igazán jó árban találtam a cuccot így gondoltam lehet ki kéne próbálni,hogy ne csak hallomás alapján döntsek a vízhűtés dolog felett,mert ugye néha mások elítélése után is tévesen bírálhat valamit úgy az ember,hogy sosem próbálta.Azért ár érték arányban már 21EFt-ért is lehet jó toronyhűtőt venni.Most ezen is csak azért gondolkodtam el "ARCTIC Liquid Freezer II280" mert szinte új ,van rá bőven gari,elég jó ár.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Dragon3000 #23292 üzenetére
Meg hajt a kíváncsiság,mert én is fikáztam már a vízhűtést csak azért mert itt meg ott ezt meg azt írtak vagy mondtak.Na meg jó áron van amit vennék.
-
Dragon3000
veterán
-
Pityu.
nagyúr
válasz Dragon3000 #23294 üzenetére
De gondolom pár év alatt fejlődött annyit egy ilyen kész vízhűtés,hogy csekély esélye van a felsorolt hibalehetőségeknek amit felsoroltál igaz?
-
Dragon3000
veterán
válasz Pityu. #23295 üzenetére
Folyásról nagyon ritkán lehet hallani (lehet akár hibás összeszerelés {egy időben a cooler master aio-i esetében gyakran előfordult}, szállítási sérült vagy beszereléskor durva a felhasználó, az utolsó olyan, hogy a torony hűtővel is lehet gondokat okozni, illetve ismertem olyant, akinek nem okozott gondot a memóriát fordítva a foglalatba rakni, illetve lehet olyanokkal is találkozni, akik képesek a pci-e slotot letépni a vga-val...), folyadékkal esetleg lehet gond, nagy ritkán előfordul hiba, hogy darabos lesz, mint pl volt a lian li esetében, de ezeket garanciában cserélni szokták és a rosszabb hűtésen kívül nem szoktak más gondot okozni, a pumpával lehetnek gondok, de leginkább, hogy hangosabb, mint amit vár az ember vagy olyan frekvencián üzemel, amire érzékeny, de általánosságban nem szokott gond lenni és a pumpa is vezérelhető, így lejjebb lehet venni a fordulatát, ha pl hangos. Ha jól van beszerelve és nem szorul levegő a pumpához, nem nagyon szokott gond lenni.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz Pityu. #23295 üzenetére
Elviekben kicsi az esély. Az Arctic Freezer II-nél volt egy javítás, mivel valami tömítés egy adott szériánál nem volt annyira jó. Ahogy hallottam, az Arctic egyébként saját fejlesztésű pumpát használ.
Sokáig ódzkodtam tőle én is, de aztán vettem egyet és nem bántam meg (nyilván több a hibalehetőség egy léghűtéshez képest). Ahogy Dragon3000 is írta, a gépházon belül szerelés is egyszerűbb, illetve az Arctic Freezer III eléggé jó a VRM hűtője is.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Pityu.
nagyúr
Köszönöm az információkat.Úton van az én hűtésem is ,kíváncsi leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...