-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz Capt.Obvius #14450 üzenetére
Ugyan ilyet rendeltem tegnap Alirol 10k.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
tanosj
tag
válasz Motion_Blur #14449 üzenetére
Én nekem megjött az O11D XL-hez gyártott Lian Li vertikal mount, hibátlan, ha tervezel csakis azt semmi mást!
Nagyon jó merev és egyenesen áll a VGA rajta.
Előtte CabelMod vertikal mount volt az nagyon silány volt...
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Capt.Obvius #14453 üzenetére
Ki fog derülni! [link]
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Dr.Zolo
csendes tag
válasz Capt.Obvius #14447 üzenetére
Ha véletlen nem válik be, akkor veszek egy Be Quiet! Pure Loop 360at de bízom benne, hogy jó lesz majd
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Dr.Zolo #14455 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy jó lesz. Lehet hogy sokat kell állítgatnod majd míg számodra tökéletes lesz, de jó lesz.
A Be Quiet! Pure Loop 360-ról még nem sokat olvastam, pedig az is tetszetős. Bár ez is csak azóta fontos mióta üveges házak léteznek Tökös koromban még annak örültem hogy volt gépem, meg hogy kussban csinálta a dolgát és lehetett nyomni a carmageddont meg a simcity 3000-et -
Dr.Zolo
csendes tag
válasz Capt.Obvius #14456 üzenetére
Na igen Be Quiet!-et akartam venni, de itt ajánlotta valaki, hogy jobb meg olcsóbb mint az... Úgy voltam vele, hogy kipróbálom az Arcticot akkor, nem a Be Quiet! lesz. Teszteket is néztem az Arcticról, mindenhol dícsérték. Mindig léghűtésem volt, jelenlegi gépembe is az van még, mondjuk elég jól bírja a Raijintek Themis Evo, igaz csak egy i7-4790k-t hűt
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van.
-
Szabikaa20
őstag
Na végre összeraktam... Tegnap délután 4-től,éjjel 3-ig.Még annyi kábel,te jó Isten.Ha tudtam volna bele se fogok..
Igazából nemsokkal lett jobb a hűtés mint a Scythe mugen rev.5-el.Itt ugye idő kell még reagálnak a ventik.De max fordulaton olyan mint egy porszivó!
Először úgy akartam,hogy maradnek elöl az RGB ventik(14cm) és azok hűtik majd a radit.Csakhát úgy nem sikerült.Kellenének hosszabb csavarok,akkor megoldható lett volna,de korona miatt nálunk most csak élelmiszer és drogéria van nyitva.
Úgyhogy előre raktam a Krakenes ventiket úgy ahogy eredetileg is lennie kéne.A 3db 14cm RGB ventiket meg szétosztottam.Rendeltem egy Arctic 14cm ventit is,de mostmár nem tudom hová berakni.Hogyan kell az X73-at összehangolni a többi világitással?Gondolom ami felmaradt egy dugalj azzal kéne valamit kezdeni.Az NZXT Cam progit már letöltöttem,de azt szeretném,hogy az alaplapos MysticLight programmal tudjam irányitani.
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
fisi
senior tag
válasz Szabikaa20 #14458 üzenetére
A gyári kraken ventik olyanok is lesznek, mint egy porszívó....
Ezért cseréltem én akasa ra, egyből élhetőbb lett a cucc.. -
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Szabikaa20 #14458 üzenetére
Nagyon szép lett, gratula hozzá
A hűtésen csodálkozom, mert annál amit írtál mérföldekkel jobbnak kell lennie Mondom ezt úgy hogy nekem is ez a procim van 5GHz-en. Pumpa nálam 70-75%-on van alapból, a venti meg 51 és 61% (1000-1200 rpm).
Hangosak a gyári ventik az biztos, de vissza kell fogni őket, ne hagyd felpörögni.
(A fentebb látható képen P12-vel hűtöm a radit, de lehet bepróbálom az RGB verzióját is)A világítás: a Z73-hoz az sata kábelen van RGB csati. Neked nincs? Mert azzal elvileg össze lehet hozni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Capt.Obvius #14460 üzenetére
Köszi!
Nem azt mondom,hogy nem jobb,de jobbra számitottam.Nálam csak 4,7Ghz az összes mag és 1,22V-on.
Hol állitod a pumpát és a ventiket?A ventiket én Biosban,de auton vannak.A pumpát meg NZXT Cam proginál találtam,hogy van silent,performance,custom és fixed.
Egy ilyen dugalj maradt fent...Gondolom ezt kéne valahogy az alaplapra csatolni.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Szabikaa20 #14461 üzenetére
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Capt.Obvius #14462 üzenetére
Jah, a lényeg kimaradt. Azt a maradt kábelt az alaplapra nem tudod közni mert ott nem anyu van hanem a pöckös fiúka elvileg erre kellene az összekapocsolt RGB ventiket rakni, mert megkapják a feszt is és lehet a színeket is változtatni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Capt.Obvius #14463 üzenetére
Na pont ez az,hogy apu van mindkét végén és más fajták is...
Ilyen esetleg segíthet?Nem erre nem tudok ventit kapcsolni,ez nem olyan 4-pin PWM mint a ventiken van.A papírja szerint ez egy NZXT valami elosztó egységbe kéne hogy menjen.Na de más hogy csinálja?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Szabikaa20 #14464 üzenetére
Hát úgy látom nem sok mindent lehet arra kötni
Includes an NZXT RGB connector for compatibility with our Aer RGB 2 fans or NZXT RGB accessories - ezt külföldi fórumok is megerősítik
[ Szerkesztve ]
-
Jocikablack
tag
válasz Szabikaa20 #14464 üzenetére
Valószinüleg ebbe. Nekem is ez van a gépben.
https://www.nzxt.com/products/hue-2-rgb-lighting-kit -
Attila2019
tag
üdv.
Olyan kérdésem lenne hogy egy 10700kra elég egy 240 aio sajnos csak az fér be előre nincs hely a vga miatt. A proci nem lenne agyon tuningolva.
z490 asus f
pure base 500 -
Motion_Blur
félisten
válasz Attila2019 #14467 üzenetére
Elég, csak ne hagyd auto feszen a procit
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Warzoz
senior tag
válasz Motion_Blur #14468 üzenetére
Neeeem. Az én processzorom ég el . Az övét lehűti.
Azóta is várjuk ám a teszteredményeidet. Vagy még nem sikerült beszerelni az Arcticot?
Néztem még több videót és sajnos (számomra) 240-es AIO-kkal hűtik 60C fok alá az 5.1GHz-es 10700K-kat, 360-asokkal meg még lejjebb. Szóval úgy néz ki nálam sem az Arctic a probléma, csak kifogtam egy brutál gyenge procit. Nálam alulfeszelve, 4.7GHz-en olyan meleg mint másoknál 5.1-3GHz-en. Ha később épített vizet rakok rá is legalább 10C fokkal melegebb lesz mint bárki másnál. Rakhatok én erre 80e forintos AIO-t is, az sem segítene.[ Szerkesztve ]
-
Warzoz
senior tag
válasz Capt.Obvius #14470 üzenetére
Ha megtalálom hol kell kikapcsolni, megnézem, de ez a tényen, hogy aljadék a procim, nem változtat, kivéve, ha kiderül, mindenkinél ki van kapcsolva csak nálam nem.
-
Warzoz
senior tag
válasz Capt.Obvius #14472 üzenetére
Sikerült, megtaláltam, kikapcsoltam. Így kikapcsolva a HT, 5GHz/1.26V ezt hűti az Arctic:
Ez itt-ott 25C fok mínuszt jelent...[ Szerkesztve ]
-
-
Warzoz
senior tag
válasz Capt.Obvius #14474 üzenetére
Teszt csak a stabilitás meg a hőmérsékletek miatt megy. De akkor csak user error volt. Pedig már elővettem a kalapácsot is.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Jocikablack #14466 üzenetére
Igen eredetileg ebbe!De a papirjai szerint támogatja a MysticLight-ot.
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Motion_Blur #14476 üzenetére
Igaz, mert sok helyen pluszt adhat. De talán 8 magon nem is igazán fogja észrevenni.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Capt.Obvius #14478 üzenetére
Na tegnap óta kicsit többet olvastam és több tesztet is néztem a HT on/off dologról. 4-és 6 magon van diffi, ez látszik is, de 8 magon, ha csak gamekre vetítjük szinte nincs is különbség.
Azonban, ha olyan feladatot szeretnél végeztetni, ami kihasználja a szálakat, ott már biztos lassulás fog jelentkezni.
De ezt Warzoz kollega eldönti, hogy jó ez így vagy sem -
Warzoz
senior tag
válasz Capt.Obvius #14479 üzenetére
Én is, amit találtam az éjjel a témával kapcsolatban, elolvastam. Szomorú, hogy nálam a 360-as Arctic AIO akkor hűti "normális", mások által tapasztalt hőmérsékletre a 10700K-t, ha ki van kapcsolva a HT (az meg még szomorúbb, hogy ha bekapcsolom, attól 15-25C fokkal melegebb lesz tőle a CPU), de ez van. Nyáron kap épített vizet 3 radiátorral a CPU meg a VGA, akkor majd visszakapcsolom. Egyelőre szerintem nincs szükségem a mindennapi dolgaimhoz a HT-re. Csak játszom, meg böngészés megy.
Az éjjel még állítottam egy alacsonyabb ventigörbét, hogy terhelés alatt halkabb legyen, így pl Warzone alatt amikor 70% körüli a CPU load, 58-63C fok között ugrál a hőmérséklet. CP-nél most már 60C a maximum.
A tegnapi tesztet is azért raktam fel, mert korábban már csináltam a csak FPU-s tesztet bekapcsolt HT-val, ahol 1 perc után már 90C+-os volt néhány mag, most meg 71C volt a max. egy magnál.
Szóval nem jó ez így, de így marad. (Még annyit tehetnék, hogy elsózom a procit és veszek helyette egy másik 10700K-t).
Az ARCTIC Liquid Freezer II 360 meg egy teljesen vállalható, szerintem ár/érték bajnok AIO, csak nem mindegy mit akarunk vele hűteni. -
Warzoz
senior tag
válasz Capt.Obvius #14483 üzenetére
Utána megjavult?
-
Capt.Obvius
aktív tag
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó fórumba írok. Használ valaki NZXT Cam szoftvert és Hue+-t? Pár napja raktam össze az új gépet (MSI B550 Tomahawk, Ryzen 5 5600X) és azóta néha ezt csinálja. Nem ismeri fel a Cam szoftver a Hue+-t. Másik lappal (Asrcok Z370 Extreme 4) ment rendesen. Olvastam külföldi fórumokon ezt a problémát sokaknál. Ilyen kábel jól van-e rádugva meg nem csúszott-e ki semmi kérdésekre a válasz nem. Valakinek valami ötlete?
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Mit csinálok rosszul? Artic Liquid Freezer II 280 és már BIOS-ban is 68-70 fok a processzor (5800X). Elöl 2 db. 14-es szív be, Felül a radiátoron 2 db. 14-es fúj ki és hátul 1 db. 14-es fúj ki.
Radiátor szokásos módon felül. Ennyire idle nem szabadna melegnek lennie. Olyan, mintha nem menne a pumpa. A pumpát hogyan lehet ellenőrizni, hogy megy-e?
Ha belépek Windowsba, rögtön 70 fok fölé ugrik a proci.
Esetleg ötletek?
-
Dragon3000
veterán
válasz thomasvold #14487 üzenetére
Raámarkolsz a csövekre és érezned kell, hogy áramlik benne a folyadék.
-
Motion_Blur
félisten
Ez durva... erősen gondolkozom a 14 napos elálláson, még így beszerés előtt, annyi a negatív vélemény mióta megvettem.
Ez, hogy a pumpát nem lehet SW ellenőrizni, elfogadhatatlan.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
smiti
veterán
Nem tudom ennél lehetséges-e, de az elődjét ha túlhúztad, mármint a blokk lefogatását akkor okozhatott ilyen problémát.
A csavarok lazítása szerintem ér egy próbát.... -
thomasvold
őstag
válasz Dragon3000 #14488 üzenetére
Ez lesz... Semmit nem érzek. Fasza...
Motion_Blur : melyik gyártónál lehet ellenőrizni a pumpát szoftveresen? Én már túl vagyok a 14 napon, 16.-ban vagyok, most raktam össze a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Warzoz
senior tag
válasz thomasvold #14491 üzenetére
Kb az összes többinél. Itt ugye alapból 4 dolgot vezérelsz egy csatlakozóról. És csak egy RPM görbét tudsz állítani, az meg alaphelyzetben a radiátoron lévő ventilátoroké. De ha külön vezérled a ventilátorokat, akkor még le tudod alul csatlakoztatni a kis vrm venti csatlakozóját. Ha ez sikerül, akkor már csak a pumpa lesz vezérelve. Nálam az MSI dragon centerben mutatta a teljesítményt/hőfokot, innen tudtam, hogy megy. (Meg rohadt meleg volt a radiátor is). Nálad viszont tuti nem jó valami, mert valóban idle nem lehet annyi, csak ha nincs hűtve.
-
Motion_Blur
félisten
válasz thomasvold #14491 üzenetére
Szinte mindegyiknél aki képes volt fejleszteni hozzá egy kliens programot.
Lásd pl Corsair: [link] a képen alul látszik a pumpa fordulatszáma
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Motion_Blur #14493 üzenetére
Ha az alaplapon van pump csati, akkor BIOSban is kéne látnia.
Ahogy elnézem elég új gép, szóval tuti mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz Warzoz #14492 üzenetére
Nincs külön vezérelve a két ventilátor. De lehet lehúzom és megnézem úgy. VRM hűtőt hogy lehet lekötni? Most hirtelen már nincs kedvem szétszedni a gépet, egész nap ezzel sz.ptam. Bár már emlékszem, csak egy kis csatlakozó van alul, azt kell lehúzni.
Az esetleg bezavarhat, hogy a két gyári ventilátort alapból lecseréltem? Elvileg nem kellene, hogy ez gond legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Warzoz
senior tag
válasz thomasvold #14496 üzenetére
Igen, a CPU blokk alján van a kis csatlakozó, azt kell kihúzni, de csak a rev1 és a rev3-nál lehet tudomásom szerint. A rev2-nél le volt fedve a csatlakozó és szét kellett csavarozni a blokkot, hogy hozzáférj. Ha mostanában vetted akkor valsz rev3-van már neked is, de a dobozán rajta van.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Motion_Blur #14493 üzenetére
Vagy tényleg mi nem csinálunk jól valamit? De tényleg eddig akárhány tesztet néztem, mindenhol vert mindent a 360-as és 280-as változat. De még ilyeneket is hogy X72, H115i, H150i stb...
Erre beraktam és puff 94 fok -
smiti
veterán
válasz Warzoz #14497 üzenetére
De egyáltalán miért is kell mindent 1 csatlakozóra? Lehetséges, hogy az az 1 db csatlakozó nem ad akkora áramerősséget, hogy mindennek elég legyen....
thomasvold : Próbáltad a csavarokat kicsit vissza lazítani?
mod.: Próbáld már meg még azt is , hogy a BIOS-ban minden venti fordulatát kézzel maxra állítod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest