- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megosztom a tapasztalatomat Bontatlan, Magyarországon-magánembertől vásárolt Kindle 10th 2020 garanciával kapcsolatban. Regisztráltam a Kindle-t az Amazon accountomon, ezután cseteltem az ügyfélszolgálattal és kértem ellenőrizzék a készülék garancia idejét, és valóban még 12 hónapos amazon garancia van rajta. Így mégis (vagy most az én esetemben) megdőlt az a tévhit, hogy amazon garancia csak vásárlási számlával érvényes, illetve a vásárlási dátum napjától ketyeg az 1 év garancia. Több, mint 2 hete vettem és ki tudja mióta volt az eladónál is, bontatlanul.
-
törölt tag
válasz Zozo0525 #25802 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom. Bár az amazon oldalon kerekperec leírja, hogy vásárlástól számítva "for one year from the date of original retail purchase". Szóval passz. De lehet, ha garancia ügyintézésre kerül sor (remélem nem) már kérni fogják a vásárlási számlát...
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a témában, de szeretnék kérni egy veléményt, ha van kedvetek első ebook olvasó vásárlás előtt még egyengetni a választásom.
Kindle Paperwhite 4 vs 5
Ez a kettő merült fel, az 5 csak azért, mert láttam már van ilyen is. Igazából az lenne a kérdés, hogy megéri e a +30.000 Huf az 5-ért, úgy hogy én csak olvasásra szeretném használni. (tehát se szótár, se jegyzetelés, se semmi, csak egy könyv rajta, olvas szobában, ágyban lámpa mellett pl).
Olvastam régebben telefonon is (HTC Desire-n olvastam ki a Katedrálist) szóval a méret annyira nem mérvadó.
Igazából abban szeretnék megerősítést kapni, hogy így 2022 elején érdemes még ezt megvenni? Jó sok évig használnám.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
DQ
tag
Nekem tizen éve van kindle, ebben a sorrendben jöttek: 4, voyage, oasis. A első kettő "korszakában" az volt a bajom, hogy miért nincs ebből 7", vagy 8"-os?
Már a 4-es korszakában használtam én is a negatív margót, mert azzal is nyertünk "méretet", és az a cirka 7-8 mm is jelentős. Volt a kezemben 8"-os olvasó - a típusra nem emlékszem - de nem volt olyan szép (kontraszt, felbontás, élesség) a képe, szóval méret ide, vagy oda, nekem a kindle az olvasó, akkor is, ha csak 6".
Sokat kellett várni a 7"-ra, de ez a méret - számomra - elfogadható. Persze itt is használom a "méretnövelést", nameg már a voyage-t is már szemüvegben olvastam, de ez nem az olvasóknak köszönhető (ezt 45 fölött majdnem mindenki meg fogja tapasztalni, mármint hogy jön a szemüveg).
Az oasis túlárazását nem értem, különösen a most piacra dobott pw5-tel összehasonlítva, mert nem éri meg. Ha most magamnak kellene választanom a kindle családból, akkor a pw5 (a "4 vs 5" kérdésedre reagálva), mert a 4-hez képest az a +0.8" is igenis észrevehető! Volt a kezemben, tehát saját tapasztalatot írok, de ezt lásd pár tucat hsz-el fentebb.
Próbáld kint megcsípni és akciósan, nekem az 5-öst pici akcióval 110€-ért sikerült karácsony előtt megcsípni. (Itthon 30e a különbség a pw4-hez képeset? Az rablás...) -
bwoay
nagyúr
Az új PW jobb, de 30 rugóval többet nem ér. Az érdemi különbségek szerintem leszűkíthetőek két dologra: nagyobb kijelző, állítható színhőmérséklet - szerintem elég ezt a két szempontot mérlegelni. (Én pl szeretem a 6" méretű kijelzőt, de egy mérettel feljebb sem éppen batár nagyok ezek az eszközök, sőt...) Ja és a kijelző minősége is javult, bár az elődöt nem volt nehéz ezen a téren túlszárnyalni.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
f3rdzs0
senior tag
én mint Oasis és Basic tulaj tudok véleményt mondani (a PW4 ezek kombinációja effektíve)
PW4: ugyanaz a form factor mint Basic csak kicsit nehezebb, és ezért vettem inkább Oasis-t. nekem ez a tablet form factor nagyon nem jött be, és kényelmetlen volt használni. a build quality meg kijelző viszont patent
PW5: az extra amit kapsz az az USB-C, jobb processzor és nagyobb kijelző. az első színtiszta pozitívum, de ugye ez a te más töltendő kütyüjeidtől is függ (pl nekem Xbox kontroller miatt jódarabig marad a Micro-USB töltő is az asztalomon, szóval Kindle-nél sem túl nagy negatívum).
szerintem itt a nagyobb kijelző a döntő. mivel írtad, hogy olvastál telefonon is, a kisebb kijelző nem negatívum számodra. nekem a nagyobb kijelző jobban esik, mert inkább hasonlít fizikai könyvekre, de kisebb kijelzőn elméletileg gyorsabban lehet olvasni, szóval sokan azt preferálják.
elméletileg ugyanazt a processzort rakták bele mint az Oasis-ba, szóval gyorsabban fogja töltögetni a könyveket, vagy ha keresel/kiemelsz szavakat, azt érezhetően gyorsabban reagálja le. ez is egy nagy plusz pont szerintem
tldr: ha a nagyobb kijelző és súly nem negatívum neked, akkor szerintem megéri a plusz 30 ezretOasis: kényelmes tartani, de gusztustalanul túl van árazva, szóval csak akkor érdemes ebben gondolkodni, ha a PW formája kényelmetlen
f3rdzs0
-
Tündike25
tag
+1 a PW5nek!! Imádom a méretét, a gyorsaságát és, hogy olyan színhőmérsékletet tudok beállítani amilyet akarok. (Nálam a kissé a sárgaba hajló jött be leginkább a vakító "paperwhite" fehér helyett)
Nekem ez majdnem egy tökéletes olvasó, egyetlen hibát tudok neki felróni, de ez sajna minden PW-nél így van: MI A ROSSEBÉRT TETTÉK PONT ALULRA AZ ON/OFF GOMBOT???? -
angimano
friss újonc
Milyen programmal lehet a fájlokat átalakítani másik formátummá? Oasis3 hoz hol tudok magyar nyelvű használati utasítást szerezni?A kindlewebshop nem küld, mert az amazontól vettem nem pedig tőlük. Nem volt soha kindle olvasóm, teljesen ismeretlen számomra a készülék😖
-
Degeczi
nagyúr
válasz pethYeti #25810 üzenetére
Nekem annak idején azért volt zavaró ez, mert ágyban olvasáskor néha véletlenül is sikerült rányomnom, ha épp úgy volt kényelmes tartani
Az Oasisben ez is szimpatikusabb, h jobb kézben tartva az USB port van az alján, így nyugodtan odagörbíthetem a kisujjam alátámasztani, nem fogom véletlenül kikapcsolni.
-
bwoay
nagyúr
válasz angimano #25811 üzenetére
kitartó, hosszú másodpercekig tartó keresés eredménye:
Kindle Paperwhite magyar nyelvű használati útmutató, a célnak tökéletesen megfelel.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Bubsy
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond a PW4-emmel?
Olyan mint be lenne kapcsolva a Page Refresh, pedig nincs! Ma reggel kezdte, a legújabb firmware van rajta.
Köszönöm! -
Bubsy
aktív tag
válasz pethYeti #25817 üzenetére
Lehet igazad van.
Készítettem még egyet, ez is jónak tűnik és csak én felejtettem el, hogyan is működik? -
Balúkapitány
tag
AZ összefoglalóban olvasom, hogy Magyarországra az Amazon európai üzleteiből nem lehet Kindle-t rendelni. Hogy lehet ez amikor Erdélyből én simán rendeltem az a .de -ről egy PW5-öt?! Érthetetlen. (a szállítási díj 6.83 euró)
Köszönöm a válaszod!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Balúkapitány #25824 üzenetére
Nagyon régi az összefoglaló. Az utolsó módosítása is 2018-as, de a fő tartalom lassan egy évtizedes... manapság főként az jellemző, h a reklámokkal támogatott példányokat nem szállítják máshová, csak német nyelvterületre, ezért ott pl. mailboxde-vel célszerű továbbküldetni, ha megéri a továbbküldés költségével együtt is. De pl. tavalyelőtt az Oasist is így kellett megvennem, közvetlenül azt sem szállították ide (noha nem reklámokkal támogatott), szóval típusonként is változó lehet.
-
Balúkapitány
tag
válasz Degeczi #25825 üzenetére
Ide, Erdélybe fentartások nélkül, mindenféle reklámost-amentest közvetlenül, egyszerűen lehet rendelni. A hozzászólások között (szeptemberitől errefele) is olvasom, hogy többen a "mailboxde" lehetőséget nézegetik. Ilyenkor csodálkozom az eljáráson ill. a külömbségen, hogy "ide igen s oda nem", s persze, hogy felötlik bennem a "hogy-hogy". Pedig Ti még közelebb is vagytok...
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Balúkapitány #25826 üzenetére
De vettél is reklámosat? Mert a fejlécben egyértelműen kizárja:
Lehet, h a kosárba rakni még engedi, de fizetésnél már beint.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Akár változhatott is vmelyik fw verzióval, fene se figyeli. Most ilyen, ez normális (és érthető, hiszen a mostani, böszme nagy kihasználatlan fehér felületeket tartalmazó menüben végképp zavaró lenne a könyv szövegének szellemképe. A sima menü helyét is tisztára törli megjelenítés előtt, nem csak a nagy lehúzósat)
[ Szerkesztve ]
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Az mi miatt van, hogy Kindle Paperwhite 4-re, Calibre 3.48-cal kiküldött AZW3 borítója megjelenik pár másodpercre, majd végleg eltűnik?
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
cSuwwi
aktív tag
válasz agyhalal #25834 üzenetére
Ismert probléma, ha nincs a könyv meta adatoknál az ASIN szám beállítva, akkor ha kindle szinkronizál a netről lecseréli egy alapértelmezettre. [link]
A megoldás annyi, hogy vagy legyen az asin szám beállítva, vagy felmásolod, lehúzod a gépről, rádugod újra hogy a Calibre felismerje (ilyenkor a háttérben beállítja), utána jó lesz, legalábbis nálam PW5-ön működik.[ Szerkesztve ]
-
agyhalal
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Végülis kikapcsoltam a WiFi-t, úgysem használtam semmire sem.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
veterán
Ha tartósabban nem használom a PW2-t, akkor hogyan tudom teljesen kikapcsolni?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
cSuwwi
aktív tag
válasz agyhalal #25837 üzenetére
Az is megoldás lehet, ha a könyvet Calibre-vel átkonvertálod awz3 formátumra (ami a kindle saját formátuma), és azt küldöd át e-mailen a kindle-s email címedre. A Calibre-ben is be lehet állítani, hogy 1 kattintásra menjen. Nekem ekkor is megmarad a borító, és nem kell a kábelt rádugni a gépre.
Én is repülőmódban használom, kevésbé eszi az akkut, elég onlinera tenni, ha küdök rá valamit. -
ldave
félisten
válasz Balúkapitány #25824 üzenetére
Pont most nézegetem én is, hogy lecserélném a lassan nyugdíjas korú Nook olvasómat (nemsokára 10 éves lesz) egy modern Kindle-re, de az új Paperwhite se az angol, se a német Amazonról nem rendelhető jelenleg magyar címre, az alap Kindle viszont igen.
A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
Lehet teszek így egy próbát, jól állítottam be?
-
Balúkapitány
tag
Ma vettem kézbe az első olvasómat, egy PW5-t.
Használatakor a kijelzőn megjelenő texturák minden egyes váltásakor - bárminek a kiválasztásakor - lapozgatáskor - minden egyes parancsadáskor - bármit is választok ki, a kijelző és annak tartama egy pillanatra villan ill. villódzik.
Olyan mintha gyermeteg korában hagytak volna egy tizenéve létező technológiát, és nem fejlesztenék. Ez az e-ink kijelzők egyik sajátossága lenne, és nálatok is így van, vagy kifogtam valamit? Végülis megtudom szokni, csak erről nem szólt a fáma.[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
ldave
félisten
válasz paolinho #25848 üzenetére
Köszi a segítséget, tippeket mindenkinek, megrendeltem így a mailboxde használatával, legalább azt is kipróbálom. Tokot végül nem adtam a rendeléshez, mert azt csak február, március környékére tudja jelenleg vállalni az Amazon, szóval csak maga az olvasó fog így első körben megérkezni.
Jelenleg egy 10 éve USA-ból hozott Nook olvasóm van, amit nagyon kedvelek, de 10 év az sok idő, alapvetően jól működik, de egyre gyakrabban van valami gondja. Szívesen vettem volna annak a jelenlegi változatát, de azt sajna még bonyolultabb hazai címre rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- OnePlus Pad 8/128GB Halo Green tablet - csak kipróbált
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest