Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz Deck #14835 üzenetére

    Az e-inkes készülékeknél a lapozásoknak van nagy energiaigénye, ezen felül a K5-ön nincsen más: ha azon megjelenítettél egy oldalt, nincs már további fogyasztás, ezért ott elég lenne a lapozások számával meghatározni az akku üzemidőt. Órák számának nincs értelme - hiszen minden azon múlik, milyen gyorsan olvasol, mekkora a betűméret: mennyit lapozol ebben az időszakban. Akár többszörös eltérés is lehet ettől függően.

    A Paperwhite és Voyage típusokon viszont ott a világítás is, ami a lapozások után is fogyaszt valemennyit, ezért muszáj megadniuk, h "napi fél óra olvasás mellett" (noha ugyanúgy kérdéses, milyen sűrűn lapozol).

    Azért specifikálnak a nagyobb típusokhoz mégis hosszabb üzemidőt a világítás ellenére, mert egyben nagyobb kapacitású akkut is kaptak.

    Egyébként amikor már több hetes időtartamokról beszélünk, már teljesen mindegy a konkrét érték: nincs értelme az alapján választani, vajon 4, 5 netán 6 hétig üzemel-e egy töltéssel. Tökmindegy, semmi nem múlik rajta.

    A kijelző feketéje egyébként a K5 esetén mélyebb vmivel, a Paperwhite enyhén szürkésebb. A nagyobb fölbontás előnyét csak akkor láthatod, ha közelről olvasol, és jó a szemed. Mondjuk 30-40 centis olvasási távolságról nem.

    Dönteni nem ez alapján érdemes a kettő között, hanem hogy van-e jól megvilágított olvasósarkod otthon (ha nem, nagyon hasznos a PPW beépített világítása), ill. hogy olvasol-e idegen nyelven, mert akkor a szótárazás is sokkal kényelmesebb érintőképernyőn.

Új hozzászólás Aktív témák