Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz buldog-bódog #2798 üzenetére

    Először is, holnap nem kell hsz-t írnom, szeretném "megragadni" az alkalmat és a holnapi napra érvényesen, még sok boldog névnapot szeretnék kívánni.
    Nem akarom elmaszatolni a dolgot, de én az IL-18-asról írtam. Az IL-14, sajnos már nem sikerült repülni vele, teljesen alkalmas volt az ejtőernyős ugratásra, (lehetne a sort még folytatni, de az már szakmai sovinizmus lenne), mint az L-410. S igaz, nyugdíjas kollégáim is meséltek az ugratásokról, már aki repülte az IL-14-est. Ez azért volt lehetséges, mert az IL-14 -es nem volt hermetikus. Az általad említett 8070 m-es magasság csak mindenki számára, oxigén maszkban volt kivitelezhető, mert mint ismert, 5000 m felett a cselekvő képesség eléggé korlátozott. (természetesen az "átlag" ember számára), kivétel a Himalája sherpái. De ez már egy más történet.
    Sajnos nekem nem sikerült olyan korán a reptereken "lógni", mert ahol én felnőttem, egészen egyszerűen nem volt reptér.
    De lenne egy kérdésem: az egyik járművemben van egy R-313M készülék, amely fejhallgatóval "élvezhető". Milyen megoldást ajánlaná, hogy "hangszórón" keresztül a többi kolléga is élvezze, alkalom adtán, az adást? Magyarul, szeretném kihangosítani.
    Tanácsodat előre is köszönöm.
    Tisztelettel
    B-707

Új hozzászólás Aktív témák