-
IT café
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Valakit érdekel egy 50ml-es Naomi Goodsir Nuit de bakélite? 2 fújás hiánnyal. Doboza nincs, 7scents-nél vásárolt.
-
niof
addikt
Na, itt van a kezemen. Értem, hogy mire gondolnak sokan, mikor lovakat, meg teheneket, és azok excrementumát emlegetik, de ez szerintem abszolút nem vészes. A Palao-ban is majdnem ez megvan, csak nincs ennyire az ember arcába tolva. A kéksajtos feeling is megvan. Nyehhh...
Mondjuk azért ezek után elgondolkodok rajta, hogy azok, akik ezen állatokat emlegetik, vajon az életben kimozdultak e a panelból? Nem leszűkítve kis hazánkra a dolgot, inkább úgy világviszonylatban. Én relatíve sokat voltam egy haveromnál, gyerekként szinte minden nap, volt mindenféle háziállatuk, és ez a közelében sincs annak, mint amivel "vádolják". Volt 1-2 (olcsó) arab oud-om, ami sokkal visszataszítóbb volt ennél. Pl. a Jurrah.
Szóval, megint csak többet vártam, de legalább már értem.
Egyébként kezd kinyíni a rózsa belőle, ez viszont elsőosztályúnak tűnik.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Fr0z3n
őstag
Na megjött az én nyári illatom is, legalábbis szerintem ezt fogom használni egyelőre a legtöbbet. Tom Ford oud minerale. Elég egyedi cucc
Vizes, kicsit fémes, fás, édes oudos, illetve érzek benne némi levendulát a háttérbe, pedig illatjegyek alapján nincs benne. Remélem nem kapja fel a tiktok és társai -
niof
addikt
Szóval, mivel ez volt a közismert oudok közül a leganimálisabb, akkor kérdem én, mi van olyan, ami huzamosabb ideig azt adja, amit ez a nyitáskor? Azért a nyitáskor, mert bármilyen hihetetlen, a leszáradás édes fásságát, gyakorlatilag ugyanezt az illatot, megkapom a 40k-s Ajmaljaimtól.
Kicsit így elveszettnek érzem magam, ha már egy ilyen kaliberű illat sem adja azt, amit szeretnék kapni.
Valami brutál animális illat ouddal. Mi van még ilyen? Vagy hagyjam az oud-ot (de nagyon szeretem), és keressek civet és kasztóreum bombákat?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bbdzyx
senior tag
-
niof
addikt
válasz Freddycom #30111 üzenetére
Miért lennék büdös? Pont az a lényeg, hogy jó illatom legyen. Én már a nyugati parfümökben egyszerűen nem találok semmi érdekeset és jót egyszerre. Jó, azért ér néha meglepetés, pl. a Ganymede levett a lábamról, meg is vettem. Kevés szubjektívebb műfaj van, mint a parfümök iránti rajongás, ki ilyen, ki olyan illatokat szeret és keres. Jó lenne valami igazán potens, keleti oud, ami azért nem juttatja az embert koldusbotra. A lényeg az lenne, hogy az a savanykás, kesernyés, megosztó illat tartson tovább kicsit, és legyen megtámogatva valami más virággal, mint a rózsa. Vagy lehet az is, csak akkor jól legyen megcsinálva, ne az legyen, hogy a rózsa egy idő után ráül az egészre és mindent elnyom. Mert sajnos ez elég jellemző. Egy jó példa a Palao, nem győzöm dícsérni, az eléggé egyensúlyban van, nagyon szeretem, de az csak egy, kell valami más is, nem feltétlenül rózsás, inkább animális. Valami más virággal, vagy fűszerekkel.
Eddig ami leginkább animális volt számomra, az a Hyrax, csak az már ezt túltolta, és konkrétan kisállatkaki szaga volt. Ha volt hörcsögöd, kb. el tudod képzelni. Persze annyira nem savanykás faforgácsszag, mint annak a helye, de olyan. Az, ha egy picit kevésbé lett volna hangsúlyos abban a kombinációban, vettem is volna egy teljes üveggel, mert egyébként tetszett.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #30117 üzenetére
Ja, hát a konkrét büdösséget nem nehéz megoldani. Arra konkrétan mindenki képes. Csak nem kell fürdeni egy hétig, ugyanazt a ruhát hordani, és lehetőleg minden nap alaposan beleizzadni.
Aztán ezt létrehozni úgy, hogy ilyen, vagy egy erre hajazó, elegáns parfümillattá váljon, na ahhoz kell tudás! És ha ez a karakter jól meg van csinálva, simán lehet egy öltönyös, vagy menő bőrdzsekis illat belőle.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-
niof
addikt
válasz TomDeNemm #30120 üzenetére
Mindenki máshol találja meg a számítását. Az a jobb, ha valaki 4-5 illatból meg tudja úszni ezt a dolgot. De nálunk, akiknél már hobbi szintre emelkedett, ez nem ilyen egyszerű. Legtöbbünknek valószínűleg van egy illata, amit meg tudna nevezni all-time favorit-nek, de az itteni diskurzus nem erről szól igazából...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
kk831228
addikt
Az a baj hiába tudnám megnevezni , pl . Desert Marocain -t ha vennèk egy üvegst ès folyamatosan használnám, kb 2 hèt múlva már unalmas lenne. Mint az összes többi illat ami valamrlyest tetszik , vagy újraszagolva 2-3 èv után meg lehet nem is tetszik már annyira. Ezèrt van az, hogy soha nem lesz meg a Nagy Ő.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
addikt
válasz kk831228 #30122 üzenetére
Engem is feldob az érzés, hogy van vagy 45 lehetőség, amiből tudok választani. És még így is néha azt érzem, nincs mit fújjak, kell valami új. 🙈😅
Megamare mosás álló. Konkrétan az egész mosott ruha halom Megamare illatú lett.
Tegnap meg a kocsi csomagtartót nyitva nem értettem, mi ilyen brutál jó illatú. Aztán eszembe jutott, hogy a kalaptartón van kabátom, amit akkor hordtam, amikor Bois imperial -t fújtam. Brutál.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
Uzmany
őstag
Mennyire más a Xerjoff Casamorati Mefisto Gentiluomo vs Mefisto?
® visions created with passion
-
Petyuska111
tag
válasz Uzmany #30126 üzenetére
Az összetevők nagy része elvileg megegyezik, ennek ellenére nekem totálisan más a két illat. Itt a többség a Xerjoff Mefisto-t favorizálja, én nagyon nem, a Casamorati Mefisto Gentiluomo szerintem sokkal-sokkal izgalmasabb! Én a sima Mefisto-t unalmasnak, egysíkúnak találom, a Gentiluomo lenyűgöző. Rajtam sokkal tartósabb is. Valami miatt az ára is magasabb. Rendelj mintát mindkettőből a Neroli-tól, úgyis magadnak kell dönteni.
-
Uzmany
őstag
-
Cranium
tag
Sziasztok! Nishane Ani-bol tudnatok helyet ahol 10 ml mintat lehet szerezni? Vagy hasonlo, olcsobb megfeleloje letezik? 50 ml is draga lenne nekem, foleg hogy nem surun hasznalnam csak ritka alkalmakra, de beleszerettem az illatba. Hogy oszinte legyek egy tiktokon latott webhelyrol rendeltem tobb, 1 ml mintat es ez tetszett meg nagyon, viszont nyogvenyelosen lett elkuldve, aztan vonakodok nagyobb mennyiseget rendelni ami max 10 ml lehet. Annyira nem vagyok jartas a parfumok vilagaban
-
niof
addikt
válasz Cranium #30130 üzenetére
Itt nézz körül. Keress olyan eladót, akinek sok pozitív értékelése van.
-
Viiktor1989
aktív tag
Szagolta már valaki a Vertus - Chaos parfümöt?
Milyen maga az illat? -
Elektrosokk
addikt
válasz Viiktor1989 #30132 üzenetére
Megamare arisztokrata köntösben.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Jhonny06
veterán
Engem nagyon izgat, azt mondják a Megamare feljavított verziója. Örülnék neki, mert a Megamare borzasztóan lineáris, nap végére már kifejezetten idegesítő szokott lenni. Ha elmegy 1-2 cuccom, akkor csinálhatunk egy rendelést, ha van pár ember, akit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Amilo02
aktív tag
Nekem volt, nem rossz illat, de eladtam mert nagyon emlékeztetett a Superz Endless Sea-ra (tudom, nem leszek népszerű ezzel, de ez az igazság😅 mindkettőből volt otthon).
Nagy sillage(nagyon nagy) és a tartósság is hosszú, igazi atombomba. Minden mást elnyom, méterekről tudni fogják, h ott vagy/voltál. Egyébként jó kis nyári illat. -
niof
addikt
válasz Freddycom #30146 üzenetére
Ő lenne az? Mert ez is Rita. 9,5-ért/10ml, ha még haszna is van, honnan szerezhette vajon. Notino-n is 170k, meg a saját weboldalukon is annyi. Nem gyanúsak akkor ezek az olcsóbb árak?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest