- XPEnology
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Az USA tisztifőorvosa figyelmeztető címkét ragasztana a közösségi médiára
- Aliexpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 11
- ZNET Telekom
-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz Zoli bácsi #72362 üzenetére
Nem pontnak nincs jó íze, majdnem mindegy honnan fogták.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #72362 üzenetére
Friss pontytelepítésnek ki kell "fürödnie" magát. Kb amit ősszel telepítenek érdemes elfogyasztani következő tavasszal. október-március időtáv kb elég lehet "megtisztuljon" . De ez a minimum. Még jobb ha olyat fogyasztasz ami az adott vízben nőtt meg 4-5 kilósra az 1 kiló körüli telepített méretről . Abból lehet főzni finom halászlevet , sült pontyot, rántott pontyot. Persze nem mindegy milyen vízbe telepítették. Balaton, és hasonló tiszta vizű
nagy víztározók ahol van helye mozogni és úsznia kell a kaja után, és természetes táplálékon él. Az sportos lesz a nagy méret is. Jó ízű semmi mellékíz. Ilyen helyen felnőtt nagyméretű ponty 10 kilós vagy nagyobb olyan finom kaját lehet belőle csinálni 10 ujjad megnyalod. Olyan különbség lesz egy tógazdasági 1-2 kilós pontyhoz képest mint egy háztáji csirke és a ketrecben tartott ipari tápos között. Ég és föld nagyjából.Persze a ponty akárhol él nem lesz belőle süllő vagy harcsa. Az azért egy megint más minőségű halétel alapanyaga lehet. Nekem ez a kettő aminél finomabbat még nem találtam. Azért egy 2-3 kilós frissen jó vízből fogott süllő megsütve Karácsonyra, minden tengeri herkentyű is elbújhat mellette vsz.
[ Szerkesztve ]