- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Tisztelt Horgásztársak! A Magyar Országos Horgász Szövetséggel az elmúlt napokban lefolytatott egyeztetések után világossá vált, hogy a 2024-es évre tervezett, az országos összevont jegyekhez váltható csónakos kiegészítő jegy – a korábbi MOHOSZ állásfoglalás-kérések ellenére – nem vezethető be. A MOHOSZ azt a feltételt szabta a csónakos jegyhez, hogy az országos összevont jegyek mellett az RDHSZ által kiadott területi jegyekhez is legyen kiadva ez a kiegészítő jegytípus, vagy mindkettőhöz, vagy egyikhez sem. Ezt az indokolatlan terhet nem kívánjuk az RSD horgászaira hárítani, ezért a csónakos kiegészítő jegyet nem vezetjük be. A horgászrend és a jegyárak korábban kihirdetett további módosításai változatlanul maradnak érvényben.
Tehát nem lesz Rasszizmus az RSD-n
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz lumpy92 #87262 üzenetére
Igen egyet értek veled ,hogy az RSD agyon van szabályozva . De nagyon sok mindennel amúgy egyet értek. Sajnos ezen a vízen rengetegen horgásznak és a rengeteg ember jelentős része amit bír azt viszi , Víz területhez képest nagyon kevés a halőr .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #87292 üzenetére
Csillával vagy Petivel beszéltél ?
-
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
SW böl nem találsz 2 egyformát ami ólmozás tekintetében stimmel és ez nem csak a waglerben hanem egyikben sem. Bream nem rossz nekem van pár db amit évek óta használok . Selejtes példány minden szériánál van. A leggyakoribb a perfect nél Abból van idehaza vagy 50 db és abból sok vizet sem látott és hólyagos a festése
-
hermanyi
addikt
-
-
hermanyi
addikt
válasz sasa311 #87531 üzenetére
tudok
Köszi skacok a jó társaságot hangulatot .
Ervin ne szervezzen helyszint Mert ennyi erővel simán mehetünk kocsmába is
Gáztűzhely és kv főző volt ,de kv nem
Kutya már a mérlegét sem merte elhozni nehogy kiderüljön a turpisság
De tényleg jó peca volt amilyennek egy fórum pecának lenni kell .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz BlackmMmDog #87542 üzenetére
Hál isten a fogott sújt nem írtad ki LIBRÁBAN
-
hermanyi
addikt
válasz BlackmMmDog #87597 üzenetére
Neked a Kis blero lenne megfelelő. 100m el már hosszába is a túlparton a vakondokat vered agyon nem ,hogy keresztbe
Anno hal is volt benne böven szerettem . De a víz is eltűnt egy bő méter a halak 70% ával egyetembenAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz BlackmMmDog #87641 üzenetére
A 7,30 asrol miért nem csináltál képet ?
-
hermanyi
addikt
Nem szeretem ,de elismerem DG-t. De ebben a témában neki adok igazat. Amúgy a jó még az lehetne ,ha a taván lehetne bérelni ilyen spicc botot napi x ezerért . Én tuti bérelnék .
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #87704 üzenetére
Papi abban van csak igazad ,hogy egyedül nem fog tudni megszákolni egy 3 as pontyot. De egy 150g dioverő feeder bottal sokkal nagyobbat tépsz a halon mint egy 7m es spiccel ha paraszt vagy . Van neked is egy 6m esed nagyon jól tudod ,hogy egy slag .
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #87799 üzenetére
Most vettünk nem rég egy Garmint a csónakba . Még kell majd hozzá egy Live fej a vége 1.6 misi lesz ha tudunk a fejre némi akciót kicsikarni
-
hermanyi
addikt
Melyik fejjel a 3 Live közül? A kicsinek kevés a látószöge az kutyogtatáshoz tökéletes , a közepesről hallottam én is ,hogy nagyon beállítás függő . A nagy fej állítólag nem zavarodik már össze ,de ugye azokhoz már muszáj az a külön biz baz jel erősítő vagy mi . .
-
hermanyi
addikt
Deeper szerintem max bohóckodni jó, ha láttál már rendes radart .
Live az 1,100 kHz en dolgozik . Míg egy erős közép kategóriás 500 on kb.
De ami igaz ,hogy minden radart meg kell tanulni használni ,mert beállításoktól nagyon sok minden függ . A régit más beállításokkal kellett használni az RSD-n és mással a Nagydunán . Szerintem ezzel is el fog menni egy 30-40 alkalom amire sikerül belőni saját szánk izére . És az is benne van a pakliban ,hogy ugyanazt a szart fogjuk látni csak nagyobb képernyőnAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
500 a meder térképezésre való. Mi 2-10m es vízben dobálunk a 10m a nagyon ritka mindig ülnek rajta Csorogva szoktunk dobálni 2-4m es vízben a meder soderes akadó mentes .Amire nekünk kell ,hogy ott e a balin vagy nincs ott . 5-6 helyet szoktunk dobálni és 90% ban vertikálal . Gumizni csak akkor ha kell a süsü ,mert a baller a mókás hal És amikor egy délután ilyenekből fogunk 10-20db ot azért az kellemes és ez nem számít nagynak csak átlagosnak .
-
hermanyi
addikt
Én a deepernek is látom értelmét. Szerintem parti békéshalas pecánál nagyon jó, hogy törést akadót megtalálj. És vagy meg tudod horgászni vagy nem . De csónakos pecánál már édes gyenge oda normális radar kell . Vagy nem kell radar csak évi 100 nap peca azon a területen
Emlékszem az első Nagydunai kőgát mögötti gödrös pecára ahová vittek. Adtak 20g os fejet meg egy 5centis gumit ,mert nem volt nálam ekkora meg ilyen. Azt is mondták ,hogy oda arra dobjak mert amott biztos beszakadok ,meg stb ( kapásbol azt a helyet dobáltam volna ha nem mondják) A lényeg ,hogy azt hittem sose ér le ,mert csak annyit mondtak, hogy itt egy jobb gödör van. Majd megmutatták radaral ,hogy mit dobáltunk .14m es víz ahová mondták, hogy ne dobjak ott egy őserdő volt az alján. Ahová dobáltunk ott meg szép sima . És 2m röl tört le 14 re kb 10m alatt. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az ilyenek miatt van nagy jelentőségé a radarnak.
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #87843 üzenetére
Zoli bá nem kötekedés ,csak próbálom követni a horgászboltos ténykedéseid . Annyi sz@rt összevásároltál már ,hogy nem tudom ez nálad kényszeres vagy csak hobby Amennyi pénzt elköltöttél tavaly az hihetetlen
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #87845 üzenetére
Persze az a lényeg ,hogy kerüljön arra is ami kell és ne abból legyen elvéve.
De benéznék abba a garázsba ahol a cuccaid vannak az akciós kuponos dolgokból . De ne vedd bántásnak ,nem azért írtam.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #87853 üzenetére
igen beszéltük Rábát Rábcát ,hogy lesz peca. Az ha betli nem égés hisz élő víz . Ez benne van ,én sem mindig fogok halat volt ,hogy kapás nélkül leültem 4 órát a nagydunán rakoval benne van . FB-n is elég aktív vagy Alis csopiba szóval rendesen nyomon vagy követve
-
hermanyi
addikt
válasz horcsog #87858 üzenetére
Radart mi a bejelölt helyek megtalálására használjuk Nagydunán ,és hogy van e ott hal , ha látunk akkor vagy megállva vagy csorogva dobálgatunk ,és ha 4-5 dobásra nem jelentkezik akkor go tovább . Mint írtam kb 5 helyet látogatunk kb 2km es távon belül . A helyeket már szemre is tudjuk, hogy ennél a fánál stb , de a parttól való távolságban simán tévedünk 30-50 métert és az nagyon nem mindegy Ott a víz kb 500m széles . Sokkal gyorsabb a radar feltérképezésre ,mérésre mint bármi más módszer. Ami viszont mindennél többet ér az a hely ismeret ,ahhoz pedig más nem kell mint rengeteget a víznél ,vízen lenni . Van egy barátom aki hal irigy és mindig panaszkodik ,hogy a xy már megint ezt meg azt ,ennyit meg annyit fogott. Hiába mondjuk neki ,hogy ne foglalkozzon vele ,mert xy hetente 3-4 napot kint van Ő meg havonta 3-4 napot . xy onak akkora előnye van a helyismeretben amit akármekkora csuda felszereléssel sem lehet überelni . És peca közben mi sem nézzük a képernyőt
-
hermanyi
addikt
Én egyet értek vele. Hatalmas segítség és előny ha van egy normális radar . Pecázni nem tanit meg az viszont biztos. 2 Éve volt csónakos pergető verseny azon a részen ahová járunk . Volt olyan versenyző akinek a futója ért több milliót ,nem a felszerelése . GPS es orrmotor stb stb . A lényeg aki nyerte az egy 60 éves helyi öreg az öreg fa ladikkal
horcsog amit kinéztünk az is 50m kb amit ellát előre oldalra meg kb 25m , Szóval elég nagy területet lefed , de ugye függ a víztől is, mert fél-1 méteres vízben ezekben az adatokban erősen kételkedem
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #87922 üzenetére
Nem pártolom Tomit ,mert nincs érdekemben. De a Hidrát igy leszólni, szerintem nem szabad azért mert gyártat . Lehet jobb érték arányú mint a gyártó cég . Míg nem volt kézben addig szerintem nem szabad savazni . Az ,hogy Tomi mit csinál ,hogy csinál abban kb egyet értünk. Ezzel is be fog fürdeni ,ez az én véleményem is . Tuti kintről venném nem Tomitol ,de a márkára én nem mondanék semmi rosszat . Kint kedvelik már akinek van .
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #87924 üzenetére
Az Italica azt gyárt másnak amit kér a gyárttató cég. És lehet más carbont más kúposságút más gyanta összetételt kér. Tehát itt megdől a teóriád ,hogy max a tavalyi Italica M sorozat lehet . Lehet az Italica másolja a Hydrát és az Italica van elmaradva 1 évvel. Ha téged megkeresnek ,hogy nyomtass 2025 ös naptárt akkor azt fogsz csinálni és nem a 2023 ast ,mert te már a 2024 est csinálod magadnak. A bot bérgyártás ugyan ez .
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #87926 üzenetére
hát ebben nem értünk egyet . Szerintem a bérlő mondja meg mire adja ki a pénzét és nem a gyártó mondja meg ,hogy ezt kapod paraszt és kussolsz . Abban van igazad ,hogy a gyártó az aktuális évi fejlesztését tuti nem adja oda senkinek aktuális évben . De más karbonbol más gyantából tuti legyárt bármit ha azt kérik. Max annyi lehet ,hogy a gyár azt mondja itt van 3-vagy 10 féle karbon és 3-10 féle gyanta . Ebből tudok gyártani .
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #87949 üzenetére
"Ma már az sem érdekel annyira, ha nem vagy alig fogok, csak valami szép helyen legyek, csendben, a természetben, emberektől távol... Jót tesz az antiszoc lényemnek. "
Ezért álltam neki ernyőzni , mindenkitől távol a gyönyörű helyek felett senki nem baszogat csend és nyugalom
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #88061 üzenetére
Ne dobd ki a lejárt pelleteket , hacsak nem penészes . Etesd fel a helyet ahová járni szoktál . Tudom idő kimenni beszórni két marék pelletet a hétvégére kinézett helyre pár naponta , de kék villogóval nem oly sok idő.
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #88065 üzenetére
Újoncnak vagy benő a feje vagy otthagyja a mentözést . Van ismerősöm aki régóta csinálja. gyomor kell hozzá ,nekem nem lenne .
A másik a peca : akkor is kényszeres vagy Az egy dolog, hogy drága vagy olcsó kacatokat vásárolsz a lényeg ,hogy fáj ha horgászbotból úgy kell kijönni ,hogy nem vettél semmitAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest