Új hozzászólás Aktív témák

  • Kislabda

    csendes tag

    Na megtörtént az első dunai peca délelőtt. Tegnap szépen összekészültem, etetőanyag megkever, cuccok összerak. Reggel fél 7 körül toltam be. Az Árasztó parton voltam a fás, sóderos részen. A víz elég sekély volt, ami meglepett, 11m-en kb 1.3 m lehetett. Egész jól indult, az etetés utáni 5 percben fogtam egy szép szilvaorrút és egy kis márnát, majd gébet. Utána szünet, váltottam egy nagyobb úszóra és fogtam még 4-5 szilvaorrút és két paducot. Két jobb halat elvesztettem, az egyik az előkét tépte (egy 10 éve kötött 0.12-es előkét tettem fel, jó lesz ez alapon...), szerintem dévér lehetett, csupa nyálka volt az előke maradéka. Másik pedig kiakadt.

    Nagy élmény volt, úgy indultam, ha semmit sem fogok, akkor is legalább megnézem milyen ez a dunai horgászat, ennek ellenére olyan halakat fogtam, amiket még sohasem (paduc, szilvaorrú, márna).
    Ez az úsztatás művészet, komolyan. Felfedezni, hogy mikor van kapás és mikor akad meg kőben a cucc igen-igen nehéz. Szerintem nagyon sok rontott/észre nem vett kapásom volt, a szétroppantott, megcsócsált csontiból ítélve.
    Másik nagy tanulság, hogy a gyors kis hajók is tudnak akkora hullámokat kelteni, mint a nagyok, kell a cuccokra figyelni, hogy ne legyen semmi túl közel a vízhez, majdnem elúszott az etetőanyagom. :D

Új hozzászólás Aktív témák