Új hozzászólás Aktív témák

  • aladarazurbe

    csendes tag

    Hétvégén a dunaparton vadkempingeztünk. A helyválasztást elsősorban nem a horgászigényekhez mértük, hanem egyéb praktikus szempontokhoz.
    Az érkezés napján a tábor állítás és fürdés kötött le minket, így a pecabotok elő sem kerültek.
    Mellettünk sekély sóderes lassú víz, klassz lehetőséget nyújtott a pancsolásra.
    Sötétben lesétáltam közvetlenül a csendes vízpartra, majd apró neszek ütötték meg a fülemet. Rövidesen egy erős lámpával álltam ugyanott, végigpásztázva a vizet. Sejtésem beigazolódott, snecik tömege élte világát a partmentén. Sercegtek, ugráltak kedvükre. Ám nemcsak snecik voltak ott. Dacára a derékig érő víznek nagyobb testű békéshalnak tűnő árnyakat is láttam a lámpa fényétől beljebb húzódni.
    Másnap napközben a gyerekek belelkesedtek és rápróbáltak a partszakaszra pickerrel, de semmi nem jött egykét snecit/gébet kivéve. A nagyokat csobbanó balinokra nem akartak vadászni.
    Én estére bólyát helyeztem el az ígéretes helyre. Megetettem kenyérrel és etetőanyagal vegyesen. Sajnos semmi, de semmi nem jött, pedig a nap már majdnem eltűnt a horizonton. Próbáltam úsztatva és pickerrel is, a gyerekek hamar megunták és inkább elmentek tábortüzezni.
    Ám amikor még éphogy csak láttam az úszót, élni kezdett a víz, kisebb szilvaórúak lepték meg a pályát, majd nagy meglepetésemre már alig látva az úszót tenyeres karikakeszegek jöttek minden úsztatásra.
    A fény hiánya miatt pickerre váltottam. A lassú folyás figyelembe véve rövid 10 centis előke került az apró bordáskosár alá. A parttól 15 méterre nem volt könnyű elsőre klipszelve jól bevetni, de lassan ráéreztem.  A sok elrontott kapás miatt az előkét 20 centiméterre módosítottam.
    Férfitenyérnyi karikakeszegek/dévérek jöttek zsinórban, közéjük bebeugrott néhány nagyobbacska, remekül  szórakoztam.
    Annyi keszeg állt be elém, hogy külső akadást is összehoztak maguknak. Rárontottak a kosárra, ahogy becsobbant egyből túrták szét.
    Egy szép kiló körüli lapát dévér jelentette az est fénypontját.

    Még napközben szereltem ragadozóra egy fenekezőt, azt is bevetettem kissé lejjebb (, attól tartva, hogy a pickeres mozgolódásom zavarhatja a darabosabb halat), de sajnos nem volt rá érdeklődő.

Új hozzászólás Aktív témák