Új hozzászólás Aktív témák

  • pupehap

    tag

    válasz Atis45 #82549 üzenetére

    Hasonlóan csinálom mint Zoli bácsi, csak én szoktam főzni is.Jobb ha puhább kukoricával etetsz, mert nem telíti el úgy a halakat mint a kemény, hogy utána rá se bagózzanak a csalidra :) . Annyi vizet öntök rá ami ellepi kb 2-3 centivel, hagyom 2 napig ázni, mert ha jó a kukorica akkor elkezd csirázni és azt szeretik a halak. Ezután feldobom főzni, a vizet pótolom ha kell. Félkeményen szoktam kiszedni belőle horogravalónak. Az utolsó fél órában én szoktam hozzákeverni egy kis búzát is.Ha puhult akkor kiöntöm vödörbe, hűlnie kell, ugyanúgy só+ kefír bele és melegben bőven jó egy hét alatt. Ilyenkor nem tudom mennyi az erjedés, de nézegetni kell, néha átkeverni. Főzés közben van hogy dobok bele fokhagymát, vagy öntök hozzá vanília aromát, esetleg cukrot,de ha kíhűlt akkor is lehet ízesíteni, de ez nyilván nem muszáj, csak szeretek kísérletezgetni.

    "ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente

Új hozzászólás Aktív témák