Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz Koncipappa #70833 üzenetére

    Azért kérdezem a távolságot, mert bojlis botnál azért a 3,6m-es 3Lbs bottal is lehet bőven 100+m-re dobni. Persze ha 130+m a cél, akkor feszesebb, 3,5lbs 3,9m-es bot kell.
    Azt is írtad, hogy ne legyen seprűnyél. Nekem a legtöbb 3,9m-es 3,5 Lbs bot fárasztáshoz már kissé feszes.
    Azt gondolom, 30-ért már bőven tudsz elfogadható bojlis botot venni.
    Részemről most Delphin Etna E3 Trip botot rendeltem, ennek az a lényege, hogy kétrészes. Úgy kétrészes, hogy az akciója a kétrészes boté, viszont a nyélrésze teleszkópos, tehát a szállítási mérete a két és a háromrészes bot közt van. Én 3,6m, 3Lbs verziót rendeltem, ennek a szállítási hossza 153 cm, nekem jó kompromisszum.
    Esetleg nézzél rá erre is, amit olvastam, meg videót láttam, engem meggyőzött. [link]
    Arról tudj, hogy a három részes bojlis bot nyél tagján nincs gyűrű. tehát a felszerelt bot összerakása macerásabb.
    Amúgy akkora a választék, hogy nehéz átlátni, kaphatsz sok fajta ajánlatot, árban határ a csillagos ég.....Én azt gondolom, jelenleg 30e. alatt legjobb ajánlat/ kompromisszum, amit megrendeltem. De persze tévedhetek! :)

    Orsóban ha a gyorsfék kézre áll, ne gondolkodj, egy távdobó, csigás dobemelésű orsó, szuper fékkel..Évek óta a piacon, bizonyítottan bevált. Kapsz jobbat, de nem ennyiért...
    Mondjuk Okuma 8K. Jobb, de kb kétszer annyiba kerül, mint az akciós CB.
    Szerintem annyival nem jobb..... :)
    Kolléga ajánlotta a Banax Helicont. Nem használtam, tuti jó orsó, de elég megosztó dolgokat olvastam róla, állítólag eléggé lesilányodott a gyártási minőség...Nem tudom, nekem nincs. :)

    Szerk: Linket javítottam

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák