Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz WarninShotZ #56604 üzenetére

    Legegyszerűbb változat forralsz vizet egy régi lábosban, amit elkommunizálsz horgászatra végleg, és amikor forr a víz hozzáraksz darát és lassú tűzön kicsit kevergeted . Attól függően mennyi ideig főzöd és a víz dara aránytól függően lesz egy nagyon masszív vagy kevésbé masszív anyagod. :) Lehet belőle olyat csinálni a kosárból a horgászat végén úgy kell kicsapkodnod. Hozzáteszem nem kevés pontyot fogtam már olyan állagúval is. :) Állóvizeken is nemcsak folyón. Szóval jó elképzelés pontyozáshoz használni. Lehet olyanra is főzni a horgon is megáll egy gombóc , csalinak se utolsó.

    Mikor kezdtem horgászni mi vaníliás cukrot adtunk hozzá . Ez is fogós volt . De bármilyen adalékkal elképzelhető végtelen variációk. Akár úgy használni valamilyen kész keveréket összekeversz a már megfőzött darával. Mondjuk 3 kiló gyári kajához hozzáadsz 3 kiló ilyen darát. De bármilyen más arányban is.

    Ha egyszerű de fogósat akarsz hozzáadsz valamilyen pontyozó/keszegező aromaport a sima darához. Ja, nem kevés keszegfélét is fogtam ezzel . Javasolok egyet pontyra sensas carpix. Sima darába bőségesen. Ha bonyolítani akarod akkor pl főzöl kendermagot , félreteszed a főtt kendert és a főzőlevében készíted el a fenti megoldással a kukoricadarát. Ilyen esetben egy brutál kender illatú főtt kukorica illatú cuccod lesz . Ami nagyon jó de készülj rá, hogy a környéken is ilyen illat lesz nem kis távolságban ahol főzöd. :) Tehát ezt csak akkor javaslom ha olyan helyed van a főzésre, mondjuk ha egy lakótelepen ennek nekiállsz egy lakásban hát határeset. :) Főtt kendert utána akár hozzáadhatod a darához. De bármi mással vagy máshoz is keverhető pl mézeskalácsliszt, vagy pirított mogyoróliszt, vagy pirított kenderliszt stb ami adalék van a horgászatban azzal kísérletezhetsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák