Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz saen #54194 üzenetére

    A végeredmény szempontjából mindegy miért szakadt el, de persze megsérült mert keresztül ment tökön bokron. :)

    Úgy szoktam felszerelést választani milyen halra megyek, és milyen az adott hely. Ehhez választok egy botot , orsót zsinórt és egy műcsalit a dobozból.

    Jövő héten pl ha az idő engedi szeretnék gumihalazni állóvízen 3-10 méteres vizeken ahol jöhet süllő 1-3 között jellemzően de bárcsak jönne egy 10 kilós:) , jöhet harcsa ha megtalálom őket hol bandáznak erre a melegre biztos megmozdultak, jöhet csuka jellemzően 1-3 kiló de abból is bárcsak egy 10 kilós bejelentkezne. :) Erre a pecára vszínű kezdésnek előveszem a 14-42 grammos vagy valami hasonló pergetőmet, 8-10-12 grammos fejjel egy 10 centi körüli gumihalat hupikék színben és dobálom amíg besötétedik, és még utána is ha lesz kedvem. Közben a csalit párszor kicserélem főleg ha nincs kapás de nagyjából ilyen méretű jellegű csalira. Ha nagyon finomkodkni akarnék akkor előveszem a 8-28-as botot és valami 5 gramm körüli fejjel egy kisebb gumival.

    De a 2-10 grammos bot maximum akkor jutna eszembe ha a sügerek vadásznának előttem és valami finom kis körömvillantóval vagy gumival megdobálnám őket. 8-28-as bottal szoktam 5 centis wobblerekkel pergetni állóvízen, de 9 centis kétrészes rapala szétrázza a botot úgy lehet érezni vele. Ennél kisebb csalikkal én nem szoktam kísérletezni, lehet, hogy lenne értelme sokszor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák