Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz jpeetr #54086 üzenetére

    Milyen a víz halállománya ahol horgásznál , és mennyire akarod szelektálni a kapitális halakat és még sok egyéb kérdés.

    Tigrismogyoró, kukorica, pisztrángtápos bojli (ezt én csinálom ). Tigris jó ha sok az apróhal/törpe , kukoricával is lehet játszadozni sokféleképpen és a keszeget /törpét ki tudod vele zárni, pisztrángtápos bojli akkor jó ha nincs sok törp azok ellen még az sem használ ha csont keményre szárítod . Ha törpés vízre mész ne azzal kezd veszel egy zsák drága gyári bojlit mert drága horgászat lesz sok bosszankodással. :)

    Egy átlagos peca nálam pl ha csónakból etetek mondjuk 1-2-3 kiló leforrázott repce és odateszem hajszálas cuccot . Néhány órás esti pecára. El szokta vinni a ponty a fenti csalikkal, de ez nem szelektálja a nagy halat se a csalizásom se az etetés. Van olyan ismerősöm aki úgy csalizik kukoricafüzér a horogra összegöngyölve akkora méretben amennyire szelektálni akar (pingponglabdához közeli méretekben is, az már brutális vsz, de szokott fogni szép halakat).

    Milyen bojli/vagy csali a legelső kérdések egyike milyen évszakban. Pl most jégolvadás után kimész nem a bojli lesz valószínű a legkapósabb csali, de lehet bojlizni is persze. Ha gyári bojlikat akarsz használni vsz kis mennyiségekben próbálj ki sokfélét és amelyik beválik abból vegyél többet. Ha kora tavasszal használnád én valami oldódó puha bojlit próbálnék ki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák