Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz horcsog #53556 üzenetére

    Őket nem igazán érdekli, hogy milyen márka év alatt megy, szerintem messze nem ilyen mágikus dolog ez. Ha "odamész" a Daiwához, hogy neked kell egy széria "Made by horcsog" bot, akkor simán kiválasztod a neked tetsző blankot, gyűrű szettet, orsó tartót, markolatot, aztán mondanak rá egy árat. Mondjuk 100db esetén X peták, 1.000 db esetén 0,9X, 10.000 esetén meg 0,8X. Nagyjából ennyiből áll egy-egy új bot fejlesztése. A gyártókat csak ez a befolyt összeg érdekli, meg hogy ki legyen használva a gyártási kapacitásuk.
    De saját magadnak is kb. ennyi fejleszteni ma már. Aliexpressen találtam a múltkor eladót, akitől százasával lehetett venni a blankokat. Másik eladótól megveszed a többit, valakivel legyártatod a matricákat, veszel egy gyűrűző gépet, felszereled a blankot, lelakkozod, aztán kész is vagy.
    Ezért van már annyi bot "gyártó". Walter, Döme, Nevis, Top Mix, Tímár Mix, Czero horgászboljta, Rodbuilder Máté, meg a rakat bojlis, akik ponty show-n is kinn voltak, és nem nagyon hiszem, hogy más piacon jelen vannak.

    Az orsó fejlesztés az tényleg nehezebb egy fokkal, nem is véletlen, hogy ott olyan sok a tök egyforma kinézetű cucc. Csapágyazás minősége, belső elemek anyaga, meg a színezés az eltérés maximum.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák