Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz dragonfx #50681 üzenetére

    Legegyszerűbben úgy tudnám elmondani a különbséget a hátsó meg az első fék közt, ha megmutatnám szétszedve. A lényeg, hogy egy mai elsőfékes orsónak kb ötszöröse (de lehet több) a súrlódó felület mint egy hátsófékes orsónál. Precízebb, jobban szabályozható, nagyobb fékerőt lehet állítani. Könnyebb karbantartani is. Hátsófékes abból előnyös, hogy nehezebben koszolódik, és aki megszokta, annak kézre áll.
    Egy orsóba három csapágy bőven elég, ha jó helyen van, a nagyhalas, harcsás orsók is ilyenek. :)
    Ezt az Aqua feederes "előtöltött" dobot nem értem...Gyárilag nincs rajta zsinór, de mivel sekély dobos, 0,20-as monofilból kb 200m-rel tele van (A negyvenesre talán föl sem megy ennyi).
    Fémdobról könnyebben pereg le a zsinór, azért jobb, meg kevésbé koptatja.
    Az új szériás Dam-ról azt gondolom, hogy ugyanaz a kínai orsó, amit máshol is megvehetsz, de a nevet nem kell (még) megfizetni. Én úgy látom, hogy a belépő holmik Silstar és Eurostar néven jönnek, Silstaréknál. Az Oreel már egy kicsit jobb, mondjuk középkategória. Kicsit jobb orsók, jobb anyagú botok. A legjobb holmik, főleg a drága, prémium kategória viseli a Dam nevet, persze az alsóbb kategóriában is van DAM, talán jobban eladható. Szerintem a Quick 2 nem rossz, reális áron van.

Új hozzászólás Aktív témák