Új hozzászólás Aktív témák

  • Janusz001

    őstag

    Ki hogyan értelmezi a horgászengedélyben szereplő "növényzet gyérítése tilos" szabályt? Pár hete összevesztem egy majdnem szemben lévő csókával, kijött, leült a már meglévő horgászhelyre a haverokkal, majd a horgászhelyétől olyan 3 méterre elkezdi letördelni a nádat. Átszólok neki, hogy nem kéne, mire parasztul visszaszól, hogy ő nem zavar engem, én se zavarjam őt és, hogy különben is csak a száraz nádat tördeli le. Nos szerintem azt sem szabadna, főleg a meglévő nádfalat, közte pedig a sok zöld friss nád. Nem is beszélve arról, hogy le van írva cakli pakli, hogy új horgászhely létesítése is tilos, tökmindegy, hogy száraz vagy nem száraz a nádfal. Persze szó szót követett, 1 óra múltán el is pakolt. Lehet a büdös életbe nem jön már oda, de mi van ha nem szólok neki, csinál egy új horgászhelyet, majd jön a következő, az is csinál magának és lassan már nem lesz nádfal szemben. Én nem azért fizetek nem kevés pénzt évente a telkemért (építményadó, stégadó, szemétszállítási díj, egyesületi díj, vízpart használati díj) ,hogy utána egy letarolt vízpartot nézzek szembe, mert ő nem fér el a kialakított helyen.
    Ki hogyan kezelné ezeket a helyzeteket? Tudom, hogy nem kifejezetten horgászat, de a horgász etikettbe szorosan hozzátartozik.
    És sajnos sokszor elgurul a gyógyszer ezek miatt, kénytelen vagyok én is "paraszt" módjára viselkedni, ha ilyennel találkozom, mert nem érti meg, mi illendő a vízparton.

Új hozzászólás Aktív témák