Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    veterán

    válasz PRDZsolesz #28857 üzenetére

    Akkor én is leírom. :)
    Kétféle horgász van. Valaki szereti valaki meg nem szereti a nyeletőféket. :) Aki nem szereti, az ha muszáj akkor inkább kiengedi a rendes féket.
    Megmondom őszintén, hogy én is az utóbbiakhoz tartoztam (sőt, elméletileg még tartozom is). Mármint, hogy az elsőfék párti vagyok még mindig.
    Én csak a Dunán feederezek, állóvízen soha. A kedvenc orsótípusom mindig is az elsőfékes orsó volt, bár ez nem annyira meglepő, hiszen a Dunát leszámítva orsós bottal csak matchezek és pergetek.
    Viszont bármennyire is első fék párti vagyok, a Dunán baromi sok halam elment mégpedig azért, mert én nem szeretem kiengedni a féket. Nem szeretem azt amikor kapás van és közvetlen utána még a féket kell tekergetnem. Ebből kifolyólag, hogy nem szoktam kiengedni az első féket baromi sok halam elment. Nem azért mert ide-oda kóricálok peca közben (a stílusomból adódóan nem is a szokásom), elég csak egy pillanatra elfordulni stb a bottól és kész. A Dunai halak mint pl a márna és a nagyobb paducok hihetetlen vehemensen kapnak, egy pillanat alatt borítják a botot vagy tépik az előkét ha nem figyel az ember behúzott féknél. Ráadásul a legtöbb esetben (illetve ha a kapások száma megengedi) csak egy botot használok. Ha meg két botot használ egyszerre az ember azt meg nem is kell már ecsetelni szerintem. :)
    Egyébként most itt lehetne okoskodni, hogy ha nem szeretem állítgatni a féket akkor állítsam be egy köztes fékerőre aminél még nem tép a hal, de már be tudok akasztani neki, de én ezt nem tartom megoldásnak.
    Ezek miatt a két Dunai feederemre vettem két nyeletőfékes orsót kb 2 évvel ezelőtt. Azóta az előkeszaggató-botlerántó márnák már nem csesznek ki velem az esetek nagy részében. Bármennyire is elsőfék párti vagyok el kell, hogy ismerjem a nyeletőfék előnyét.

    Tehát a lényeg, hogy ha az elsőfékes orsókat szereted és nem okoz gondot, hogy állandóan állítgatnod kell a féket akkor maradj az elsőféknél, de ha igen akor nagy szolgálatot tesz a nyeletőfékes orsó.

    [ Szerkesztve ]

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák