Új hozzászólás Aktív témák

  • -conrad-

    addikt

    válasz A Zéé #21462 üzenetére

    Szia,
    sokféle vizet jelöltél meg horgászatra, szóval nehéz 1 bottal lefedni, mert ami egy húzós vizen jó süllőzni azzal nehéz lesz sügérre domolykóra pecázni.
    Pár tanács, ha megfogadod...
    Elsőnek ne süllőzni indulj neki, mert talán őket fogja a legritkábban az ember. Sügér szinte mindig van, szóval egy élvezetes peca rájuk pergetni. Nem az van, hogy dobálsz egész délelőtt és talán beesik egy süllő, hanem fogsz 30-50 halat.
    Elsőnek maradj a gumiknál. Felesleges a drága wobblereket beszaggatni, és az elején jó sok be fog szakadni :) Én több éve pergetek de még mindig szinte kizárólag csak gumikkal.
    Pont emiatt én ezt a botot venném: [link] Kisebb a dobósúlya van mint amit linkeltél, ráadásul ez tűspicces bot. Ezzel igazán élvezetes lesz a peca,érzékenyebb mint a csőspicc. Persze megfogod vele a domolykót is meg a kősüllőt is, a kisebb süllővel sem lesz gondod, csak okosan kell a féket beállítani. Csukára nem ideális, a száját nehezebb átütni vele, csontosabb. elsősorban álló vagy lassú vízre lenne jó neked ez a bot. (én egy ilyen mindenesen gondolkodok még a sok botom mellé, de ez drágább: ([link])
    Orsóban ne vegyél hátsófékeset olcsó kategóriában. Fontos a jó fék, az elsőfékes jobb, mert nagyobbak a lamellák. Az orsó a legfontosabb a pergetésnél, nagyon nagy igénybevétel van, hamar elhalálozik a "férgese" :) plusz 5000 forintból már kapsz olyan orsót amivel hosszútávon is jól jársz: [link] Egy 25ös elég lenne neked szerintem.

    A tilalmi időt használd fel még informálódásra, gyűjts még pénzt. :) Ha Budapesten laksz, a hónap vége felé lesz a Fehova, oda is kinézhetsz, sok botot meg tudsz fogdozni, hogy melyik jön be leginkább. Sok helyen be van még fagyva, ráadásul már nem is etikus piszkálni őket. Neked is jobb lesz, ha békén hagyod őket akkor több lesz belőlük jövőre. Illetve nem csak hazavinni tilos a tilalmi idő alatt, célzottan pecázni is tilos ezen idő alatt a halakra!

Új hozzászólás Aktív témák