Új hozzászólás Aktív témák

  • adrian360

    őstag

    válasz fess #14029 üzenetére

    villantóból a legkisebb darabok talán 7-8g-osak azokat simán lehet már dobálni a 20-50g-sal. Ha kisebb sügerekre domolykókra is horgászni akarsz, arra szerintem jobb a twister, villantó elég nagy hozzájuk, a kisebb körforgók jók, és a kisebb woblerek. De egy valami miatt nem ajánlanám neked az elején a woblerezést, azt pedig az ára :) sajnos 2k felett vannak a normális darabok, és egy wobler semmire nem elég, szóval mire feltöltöd a készleted szép összeget otthagysz a boltban :) és kezdőként előfordul majd hogy véletlen nádba dobod, akadóba, hamar bentmarad a vízben. és azt se biztos hogy hosszútávon tetszik ez a módszer. Most nem eltántorítani akarlak, csak felhívni a figyelmed ezekre :)
    A másik hogy amit mondasz hogy tavon 4 méter a vízmélység. egy átlag woblernek 1,5-2m a sülyedése, így csak vízfelszinen és vízközt fogsz csak horgászni. egy villantót le lehet "ejteni" a fenékre. de ugye fenék horgászatra megint csak a twister a jó :).
    A harmadik a dobás távolság. egy nagy tónál ha nagyot kell dobni kell a 2.7 bot, csatornákra, kis folyókra patakokra meg a rövidebb elég, illetve néha kifejezetten kell, ha olyan ágas bogas helyen mész, hogy ne akadj el az óriás botoddal. Amúgy tegnap kicsit én is belezavarodtam, 2.7-es botokból 10-40g-s van amik a kiscsalis, de igazán a 2.7-3m kategóriában a 20-50 30-60g ami a nagyobb vizekre erősebb halakra vannak. a twisterezésre már megint a kisebb botok vannak 2.1m 10-30g és az alatti már az ultra light finom twisteres kategóra, de oda már kell tapasztalat.

    na most hogy így szépen mindent összezavartam a végső véleményem :
    ha elsősorban kisebb halak a célpontok akkor 10-40g. ha csukák is vannak kell a 20-50g a nagyobb villantókhoz. ha számít a dobástávolság akkor 2.7m-es kell, ha nem annyira akkor nézelődj 2.4-es kategóriában.

Új hozzászólás Aktív témák