Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Bandit21 #290105 üzenetére

    A Shimano kitart a kónuszos kerékagyak mellett, minden más gyártó már inkább ipari csapágyas agyakat használ, csak ennyi. De 400-500k alatt nem fogsz ipari csapágyas kerékszettel szerelt bringát találni és pont a Deore az egyetlen Shimano kónuszos agy, ami általában mindenkinél megbízhatóan működik. Szóval ennyiért nincs semmi baj vele, sőt!
    A Rose azért olcsó, mert egyrészt az ár érték arányra hajtanak, másrészt meg direct sale, szóval nem kell megfizetned a forgalmazót, bringaboltot is, mert egyenesen tőlük veszed.

    "Ami nem világos még hogy hogy a fenébe lehet egy KTM vagy egy Kross is vacak ha 2-300 ezer Ft.
    Akkor milyen egy 120 ezres bringa? Bár gondolom e két bringa esetében a tourney váltó lehet a fekete pont."

    Sajnos a bringák drágák, de nézd a jó oldalát, a crosstrekkingek még drágábbak, vagyis ott általában még rosszabb felszereltséget kapsz ugyanannyi pénzért. Egy 120 ezres bringát ebben a topikban szerintem már senki nem nevezne bringának :DDD . A kinézett gépeken nem csak a Tourney gyenge, hanem a teleszkóp is. A Suntour XCM már egész strapabíró, szóval amin az van, az már legalább viszonylag masszív, de ez alá nem mennék, még így is sokkal gyengébb a teló, mint a Rose bringán lévő Rockshox. Az XCT, XCM stb rugós telók, nem mozognak szépen, alacsonyab testsúllyal kb nem is mozognak egyáltalán. A Rose féle Rockshox levegős, eleve normálisan "rugózik" és speciális teleszkóp pumpával be lehet állítani a fiad súlyának megfelelő nyomást. Bármelyik szervizben beállítják amúgy, de egy telópumpa sem olyan drága. A Rose bringán a kerékszett is jobb. Szóval a Rose a tuti, szerintem S-esben, viszont ha a család nem megy bele, akkor jól érted: Rockrider, Lapierre vagy Trek, ebben a sorrendben.

    A Shimano váltás, hajtás, kerekek felszereltségi szintje kb:

    - Tourney: ultragagyi, ipari hulladék szint
    - Altus: a legolcsóbb, ami már okés... egy városi ingázós, bevásárlós bringán, ergo amin nem kap túl nagy terhelést
    - Acera: kisebb szintlépés, kompromisszumosan enyhe terepen már használható
    - Alivio
    - Deore: belépő a terepezés világába, ergo ez már masszív, minőségben nagy ugrás
    - SLX
    - XT
    - XTR

    Most még ott az Essa és a Cues, amik új modellek, ezek fogják váltani Tourneytől Alivioig az összes belépő hajtást, de téged nem érintenek, mert egyik kinézett bringát sem ezzel szerelték.
    Szóval ha megfigyeled, egy itthon kapható mtb és a Rose felszereltsége között nem egy, hanem 4 szint különbség van :D .

    "Amit nem látok át teljesen hogy a Count Solo 1 és 2 közt mi a nagy különbség?
    699 eur a 2 -es változat és gondolom ha már az 1 is nagyon jó akkor a 2 még jobb. Pedál+szállítás kb 110-120 eur, ezzel a Solo 2 320 ezer Ft körül jön ki.
    Jó lenne tudni, mit tud a Solo 2 +80 ezerért."

    Ha jól látom, a Count Solo 2 nem jobb, sőt, rosszabb. Nagyjából az Sram SX hajtás a különbség, ami drágább a Deore 5100-as hajtásnál, ezért megemeli a bringa árát, de a Deore egy minőségibb, jobb szett. Az Sram SX baja az, hogy a váltó egyes alkatrészei műanyagok és idővel törik, mint a ropi.
    Az ajánlott Cube is jó vétel amúgy, az összesnél jobb, amiket linkeltél, de a Rose azt is veri.

    #290125parandroid: szerintem a Count Solo 1 is hidrós eddig mindíg MT200-at írtak, valamiért most rossz a leírás. Itt pl. van kép a fékről is, szerintem MT200 lesz az. Itt is MT200-at írnak. Fura, a német boltok nem szokták elírni a dolgokat :D

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák