Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wombath

    HÁZIGAZDA

    válasz jjeahh #135263 üzenetére

    SPD:

    Én úgy 1993 óta használok SPD-t, az első pár napot leszámítva alig volt gondom a ki- vagy belépéssel. Ez inkább csak apró köves agyagban vagy télen szokott para lenni, akkor is főleg belépni nehéz. A mostani versenyen egyszer sem estem vagy volt gond a ki/belépéssel. Kilépés az már teljesen ösztönös, még az utcai cipőt is oldalirányba rúgom le :D. Nekem előtte az a valódi "klipszes" megoldás volt, ahol a szíjat ráhúzod a cipőre, és lelépésnél kézzel kioldod. Ehhez képest az SPD ég és föld volt szabadságban.

    Ettől függetlenül ha valamelyik irányban nagyon lenne leesni, mert van 5 méter sziklahasadék egy szűk technikás lejtő mellett, akkor ott nem feltétlenül csatolom be, viszont rengetegszer előfordult már, hogy az SPD-vel tudtam csak a bringán maradni, mert utolsó pillanatban adott annyi pluszt, hogy vagy vissza tudtam húzni a hátsó kereket valamelyik irányból, nem dobott le egy benézett bucka, vagy még át tudtam mászás közben emelni/pörgetni valamin.

    Az viszont tény, hogy a kerékpárkezelési technikádat tönkreteszi. Tavaly nyáron külföldön bérelt bringával mentem egy elég köves ösvényen, taposóval. Izzadt a homlokom rendesen, hogy hogy kapjam fel a hátsó kereket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés