Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz tvamos #26140 üzenetére

    A következő problémák lehetnek:
    1. Rossz a nyeregbeállítás: lehet túl magas, és túl alacsony is, ökölszabály, hogy biciklin ülve, ha a sarkadat teszed a pedálra, akkor ne tudd teljesen kinyújtani, de legyen majdnem nyújtva. Pontosabban számításokat találni a neten :)
    2. Túl kicsi pedálfordulattal tekersz. Nem tudom van-e pedálfordulat mérőd, ha igen, akkor az ideális fordulat 80-90 között van. Terepen persze ezt nehezebb konstans tartani, de célszerű törekedni rá. Ha nincs pedálfordulat mérőd, akkor nehéz belőni. Ez esetben azt tudom javasolni, hogy ha a többi pont kizárva, akkor próbáld meg legközelebb, hogy kicsit jobban pörgetsz (alacsonyabb fokozatba veszed a váltót, mint szoktad), és nézd meg úgy is megfájdul-e (mondjuk ez esetben inkább csak a térded fájna)
    3. Nemrég állítottál a biciklin (pl. nyeregmagasság). Ez esetben előfordulhat ilyen, amíg hozzászokik az új beállításhoz a lábad. De ha nem közvetlenül a mostani előtt állítottál, vagy már többedszer előfordul, akkor nem ez a gond.

    nickwaren:
    Én úgy vettem észre, hogy 20-25k-nál van egy lélektani határ. Ennyit szinte bármiért hajlandóak kiadni az emberek, viszont ennél többet már nem. A másik lélektani határ meg 100k környékén van, azoknál akik úgy vannak vele, hogy "na azért jobbat akarok venni, de ne túl drágán". Ha a két határ közé esik a biciklid, akkor szerencse kell :(

    És nem utolsó sorban gratulálok a Szilvásváradon résztvevőknek :R

Aktív témák