Aktív témák

  • D@ni88

    addikt

    válasz faragojof #39241 üzenetére

    Megint félreértitek amit írtam. Nem egy ismerősöm van, aki kb hitelből vett mindent, és tényleg szó szerint mindent. Lakás, autó, TV, mélyhűtő, szerkénysor. Megkapták a fizetést, nem kifizették a csekkeket, elmentek bevásárolni, hazaérkeztek egy nagy autónyi kajával. Volt minden, kétpofára zabálják magukat, és hó végére elfogyott a pénz, nincs miből enni, ekkor áthidaló megoldásként kérnek kölcsön ismerősöktől, de az x alkalom után nem adnál már te se. Ekkor mit csinál, Provident, és társai, aztán áthidaló kölcsön, még nagyobb kamatra. És tényleg nem egy családot ismerek akik valami hasonló módon ide jutottak.
    Itt pedig nem azokról beszélek akik csak lakásra és autóra vették fel a hitelt, hanem akik halmozták az élvezeteket.

    A másik meg ahogy GrandeP is írta, hogy 3%os kamat 25%-al szemben. Szval évekig jobban járt mint a forint hitellel. De itt sztem nem is a magyar kormány hibázott, mert máshol is ugyan ez a helyzet. A frank erősödött az Euróval, és a dollárral szemben is, erről pedig egyik "csicska" magyar kormány sem tehet.
    Itt két csoportot lehet okolni szerintem: Bankok, akik engedték halmozni a hiteleket, és azok, akik mesterségesen felerősítették azokat a devizákat, amelyekben a hitel többsége van (lehet hogy ez a kettő ugyan az).

    Végül pedig elmondanám, hogy az előző hsz-el mire reagáltam:
    A videóban az volt, hogy a bankok úgy adtak ki deviza hitelt, hogy nem történt valuta váltás, pedig meg kellett volna történnie elvileg. Én erre azt mondtam, hogy minek váltsanak, ha ott van nekik egy rakat HUF, amiben végül úgy is kiadnák a hitelt.

Aktív témák