-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
betonfelhő
tag
válasz jookomak #386 üzenetére
őrültekből én a Barbera MokaDolcét ittam, és nagyon kellemes mogyorós/diós aromája is van.
http://www.kavebolt.net/webshop/details/12/?pop=0
van még ebből MokaForte, ami erősebb http://www.kavebolt.net/webshop/details/11/?pop=0
mind a kettőből van 250 grammos és 2x250-es csomag is. -
Musicbox
tag
válasz jookomak #831 üzenetére
Szia! Most csak Punto It Rosso van.
-
HÁZIGAZDA
válasz jookomak #912 üzenetére
ezt a gépet semmiképp sem ajánlom.
létezik amúgy egy alternatív megoldás, ha valaki nem akar nagyon szarozni: saeco odea go/giro/xsmall. ezek automata gépek, daráló is van bennük, és amióta kerámia késekkel szerelik őket, egész jók. viszont gyárilag szarul vannak beállítva, be kell állítani. utána jók. alig használtan szoktak 35-38e ft körül menni az index kávétopikban, és akkor ennyiből megvan a daráló és a kávégép is, ráadásul gombnyomásra van minden, nem kell még tampert is szerezni stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-HajTömeg-
őstag
válasz jookomak #912 üzenetére
Köszi a válszt neked is és Parcinak is.
Akkor ez esetleg jó vétel lehet.
Ez biztos jobb,mint az én Ufesam ?
Szabályozható rajta a kiömlő víz hőfoka?
Anno volt egy Saeco Via Veneto-m, na az nagyon finom kávét főzött,pedig lövésem nem volt mi és hogyan kéne.
Simán csapvízzel, előre őrölt kávéval is érezhetően finomabb kávét csinált,mint eddig bármelyik.
Mivel darálóra nem fogok 30at áldozni, valószínűleg be fogom érni egy hasonló, közepes megoldással.Javítva
Hm,ez a darálós gép jó megoldásnak tűnik,na majd nyitvatartom a szemem.
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
krx21
nagyúr
válasz jookomak #1027 üzenetére
Hát lehet, hogy igazad van: ittam belőle és hát nem valami jó az íze...Sőt van benne valami keserű...
Bevásároltam belőle vagy 12 litert egy kávégép szerelő tanácsára... Nem kellett volna...madmike: Igen, a profin elkészített espresso cukor nélkül is édes!
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Surda-
őstag
válasz jookomak #43454 üzenetére
Daráló nélkül sajnos nem fogsz tudni jó kávét készíteni vele.
"Maga a kávéfőző csupán egy technikai eszköz, nem elég a presszókávé főzéshez!
Pontosan olyan, mintha valaki otthon jó ételeket szeretne sütni-főzni és venne egy tűzhelyet, ennyi.
Önmagában egy tűzhellyel még senki sem fog tudni semmiféle ételt elkészíteni.
Nélküle sem, tehát fontos, de ez csak egy a szükséges eszközök közül.
Ami a minőségi presszókávé készítéséhez elengedhetetlen:
Kávéfőző (az ajánlott készülékek fel vannak sorolva az összefoglalóban), eszpresszóképes daráló és tamper"
"Daráló nélkül nem lehet kávét főzni, ugyanis a minőségi gépek 9-15 barral nyomják a vizet,ami
a bolti előre darált kávékon pár másodperc alatt átzubog és egy keserű ihatatlan löttyöt kapunk a méregdrága kávéfőzőnkből.
Konkrétan ihatatlan!
Mivel minden kávé más és más őrlési finomságot kíván, az sem megoldás,hogy ledarálják a csíbóban vagy ledarálja a haverom, a Laci…"[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
von toth
tag
válasz jookomak #43454 üzenetére
Szerintem egy alap Graef őrlővel kezdj, az olyan 30 körül van (mármint ezer).
Én akkor vennék Ranciliot, ha már megtanultam tamperolni, kimérni adagot, meg van rutinom mikor kell lefolyást abbahagyni, hőmérséklettel szörfölni. Arra egy Saeco via veneto vagy egy Poemia is alkalmas.
Aztán ha megismerted a kávékat, mi jön be satöbbi, akkor tartanám célszerűnek a felfelé lépkedést, de a ranciliora még mindig költeni kell, legalább egy PID legyen benne.
-
mester6
tag
válasz jookomak #43457 üzenetére
...." így inkább elsőre próbálok viszonylag "végleges" gépet venni."
Hát ahogy én olvasgatom a fórumot, ez eddig nagyon keveseknek sikerült. Ha hobbid lesz a kávéfőzés, kávé fogyasztás, akkor neked sem fog sikerülni .
Nekem volt Rancilió Siviám (is) , ami egy jó gép, de aztán jött még egy pár. Most már legalább ott tartok, hogy a gyártót véglegesítettem. (viszonylag)[ Szerkesztve ]
-
levytee
csendes tag
-
vTamas35
csendes tag
válasz jookomak #43457 üzenetére
Én ugyanígy indultam neki. Ha az ember tisztában van vele, hogy milyen kávés italokat szeretne készíteni, mennyi fogy egy nap stb. akkor egészen jól be lehet lőni egy olyan gépet amihez nem kell nyúlni egy darabig. Én is végigolvastam a fórumokat, végig néztem a youtube videókat, belőttem, hogy a keretemből mi jön ki és azóta is azt a szettet használom teljes megelégedéssel (max őrlő update lesz karácsonyra...). Az enyém sem tipikus kezdőgép volt (ECM Veneziano A1, E61 HX, roto pumpás), de fórumos infók alapján vásárlás után Siminél kezdett, meg kapott egy fejhőmérőt és kész volt a szett, csak tampert és tej kiöntőket újítottam azóta. Egy-két hét bénázás után teljesen jó kávékat csináltam nyitott szűrőtartóval is. Szerintem sem atomfizika, ha a kezdeti kudarcok nem törik meg a lelkesedést, akkor gyorsan meg lehet tanulni bármelyik gépet és rövid idő alatt jó eredményeket lehet elérni. Kockázat inkább a kiválasztásnál lehet, ha nem olyan gépet veszel meg első felindulásból amire tényleg szükséged van (pl. iszol napi 15 latte-t és választasz hozzá egy kis single boileres gépet, vagy veszel egy profi gépet és választasz hozzá egy gagyi őrlőt...)
O1G
-
soldier2
őstag
válasz jookomak #43475 üzenetére
Magyarországon a Lelit ami ilyenkor elő szokott kerülni előbb utóbb, esetleg az Ascaso steel uno pid professional, de ez drágább.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!