Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hami33

    aktív tag

    válasz bbuffy #3225 üzenetére

    Vákummaml óvatosan kell bánni,mert többet árthat a kávénak ha agyon van vakumozva.Jobb ha enyhén van kiszorítva a levegő zacskóban ,mint egy vakumedény.A vákum ellen felhozott érvek (nem teszteltem) röviden összefoglalhatók. A kávé porózus, a réseket pedig a pörkölés utáni gázok töltik ki (túlnyomórészt CO2). A CO2-t kvázi védőgázként emlegették, ami valszeg vitatható. Feltehetően csak kisebbik rossz, mint az oxigén. Ha vákumot állítasz elő, akkor a porózus szemekben is vákum keletkezik. A CO2-t és minden egyebet kiszívod. Amikor rányitsz a tasakra, betolul a levegő, ami ekkor már a pórusokba is beáramlik. Normál esetben (vákum nélkül) a kávészemben keletkező gázok miatt a szemen belül a parciális nyomás magasabb mint a csomagoláson belül, azaz vákum nélkül ez a gázcsere nem vagy sokkal lassabban/kisebb mértékben történt volna meg. Ha így van, - én hajlok arra, hogy elhiggyem, mert tök logikus -, akkor a símítózáras szelepes zacskónál egyszerűbbet és jobbat (kinyomható a levegő, a szem pedig nem lesz semmilyen sokknak kitéve) nehéz kitalálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák