-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #6693 üzenetére
hát, nem is tudod megbántani a mazzer mini tulajokat, mert:
- a vario egy rakás szar tartósságra, megbízhatóságra. őrleményre nincs vele gond, de kit érdekel, ha beszarik? és beszarik.
- a mini-e tényleg rögösít, ki kell pofozni belőle, ez valóban egy hátránya, de nem drámai ügy
- baromira pontos, egyszerűen ki kell szedni belőle a pangó őrleménytbocs, de vagy egy éve nyúzok egy mini-e-t itthon, elég jól ismerem. varióból meg eddig csak blazé nem döglött meg kb. 120-150e ft-ért az bizony qrvára vékony.
és mi az, hogy utálja, ha kevés őrlemény van benne?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #6697 üzenetére
én is tartály nélkül használom, én is beledobok x grammot, és az elmúlt összes, sok száz alkalommal mindig annyi jött ki belőle, amennyit beletettem. mert kipiszkáltam a maradékot. és mindig simán megőrli, amit beledobok (jellemzően 9,5 gramm). az adagonkénti őrlés részt nem értem, én nyomom a gombot, amíg nem végez.
és nem térítésről van szó, hanem arról, hogy amit írsz, az egyszerűen nem igaz.
ja, rögösítés: szedd le az antisztatikus fémrácsot, és akkor nem rögösít. cserébe sztatikusan töltött lesz. de nálam kb. 5 mp egy hústűvel a szűrőben, és nincs több rög. sokkal jobban zavar a macera a pangó őrlemény kipiszkálására, és ebben tényleg jobb a vario. cserébe az megdöglik. elég megfogni, és megretten az ember, ahhoz képest egy ascaso i-mini egy páncélszekrény.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #6700 üzenetére
hát tudod, azért jó volna alátámasztani az állításaid valamivel, nem pedig rajtam gúnyolódni.
hogy sikerül például pontatlanul adagolni? tippem: nem szeded ki a pangó őrleményt, így pedig az antisztatikus rácsnál feltorlódó őrlemény vagy kiesik egy nagyobb adagban a végén, vagy nem. ez nyilván nem jó, de azért nem teljesen egyenlő azzal, amit írsz. lehet tizedgrammra pontosan adagolni ezzel a darálóval. kávézóban meg az adagolós verziót kell venni vagy nagyobbat és kész.
a darálónak vannak hibái, de akkor amíg valaki meg nem győz, hogy ufó vagyok, tartom, hogy:
- elpusztíthatatlan konstrukció (nem egy vario, nagyon nem)
- 64-es tárcsák, jó őrlemény, elég erős motor
- fokozatmentes, masszív állítótárcsa
- rögösít
- ki kell piszkálni a pangó őrleményt, ami összességében simán van 3 gramm isés kész, semmilyen más hibája nincs. simán elfogadom, hogy az utolsó két pont miatt valaki mást választ, de nem is erről szól most a diskurzus, hanem arról, hogy azt írtad, hogy szarul őröl egy szimplányit és hogy +/- 2 gramm.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
én biztos nem mondtam olyat, hogy a mini-e a király vagy ilyesmi. utálom piszkálni a pangó őrleményt. de lehet, és megoldja a weinmaker által írt problémát. ezt azért fontosnak gondoltam kihangsúlyozni. ahogy azt is, hogy tartósságra, anyagminőségre a vario erősen kihívásokkal teli a környezetemben lévő emberek tapasztalatai alapján.
csak pár szempont, árnyalni a képet, ha valaki gondolkodna bármelyiken.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
tegnap casino mocca etióp a feketében (duplát kértem): jó savas, de nem savanyú, nagyon klassz kávé volt. nem akarok jelzőket halmozni, nem is vagyok jó benne, a lényeg, hogy ilyen egy jó kávé!
ma reggel guatemala a tamp&pull-ban: itt van jelző, mert a barista srác mondta, és tényleg nagyon illett rá: dohányillat, csokis ízvilág, majd a korty vége szuper száraz. izgalmas cucc volt!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
igen, mondta a nagyon szakállas srác , hogy már fogyóban ezerrel, mondtam is neki, hogy akkor doppio lesz. hú, nagyon várom már a pillanatot, amikor itthon is tudom reprodukálni ezeket az ízeket. abban a pillanatban én is "újhullámos" leszek, ennyi savval/gyümölccsel nem hogy bajom nincs, hanem kifejezetten izgalmassá teszi a kávét.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #6732 üzenetére
"én egy igazi olasz kávét szeretnék, sűrű habbal a tetején"
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #6739 üzenetére
"ha fingani kell, bravos. ha röfögni kell, bravos. ha nem érzed jól magad, bravos. ha túl nagy köd van, bravos." -- itt megyek el mellette minden nap (mint megtudtam), egész szentendre bravos "illatban" úszik.
és igen, elképesztőek ezek a reklámok, nem is értem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
hát igen, ez roppant mód off... de a múltkori kör után, miszerint minden amerikai hülye és műanyag, nem megyek bele még egy ilyen vitába, miszerint minden zsidó anyagias. a lényeg, hogy a témát hanyagold. ami a disznót illeti... de, az is eléggé off volt (és kicsit otromba is), de nem akarok állandóan moderálni. sőt, jobb lenne egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
asszem rápróbálok a pacificaffé saját nevű kávéjára, nagyon dicsértétek a korzón, 5e ft-ért meg jelenleg már az "olcsó" tartományba kezd csúszni.
vagy van valaki, aki esetleg kapuczineres rendelésben benne lenne? most vannak akciók, de nem akarok már 10e ft-nyi kávét rendelni, nem szeretem a fagyasztgatást...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
levedlett, megunt rocket r58-ast féláron átveszek!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
gépolajos ízesítésű peldzsok turbó-ai egész jó pavonival
egyébként van még valakinek pavcsija? kb. mindenki eladtadicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #6879 üzenetére
te vetted meg weinmakerét?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
na király, akkor még egész sokan vagyunk! az enyém 1964-es
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
pont ilyen az enyém, még olyan műanyag kádat is vettem a csepptálcába, de igazából nem használom, mert rondább vele és csúszkál picit a helyén. ha majd egyszer 100 év múlva újra kéne fényezni, akkor a talpa fekete lesz, a többi meg újrakrómozott
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #6909 üzenetére
krómoztatás horror, én anno arra jutottam, hogy így a jó, patinásan
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #6911 üzenetére
tévedsz és egy vagyon. asszem csak a karra 15e ft-ot mondtak nekem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #6922 üzenetére
szerencsére nem ilyenek a barátok/rokonok, őrültnek néznek, de a kávét nagyon is szeretik és értékelik, a cappuccinotól mindenki kész van teljesen. persze könnyű, kap valami szappanhabos égetett tejeskávét 10-ből 10 helyen...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
hát, ha ezen kattog az agya? engem is szétvet az ideg, hogy reggel egyetlen ihatót sem tudtam húzni, 3 kávé ment a lefolyóba. remélem nem lesznek rémálmaim, ahol meztelen nénik diktálnak belém kávénak álcázott citromlevet literszámra
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ez most valami ajándék mistralos kávé, feketére pörkölve, amit bárhogy darálok, már azelőtt elkezd ömleni a kávé, hogy a teljes nyomás felépülne. crema ennek megfelelően nincs, az íze szar. valószínűleg kuka az egész, csak utálom a pazarlást.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
na, helyreállt az univerzum rendje: fagyóból kivettem egy 3 hónapos (!) kapucziner el injerto pacamarát, és hát zenél! olyan sűrű, vastag hab van a tetején, hogy egy klasszik krema is megirigyelné. ezzel pontot is teszek a fagyasztásos kérdésre: működik, a kávé olyan, mintha tök friss volna. kíváncsi leszek, hogy meddig bírja, de most szuper, és nagyon finom is (ahogy újkorában is az volt).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
emberek, tud valaki valamit a kapuczineres geisháról? elég combos akcióban van most. eszpresszónak is szokták inni? esetleg valaki kóstolta már?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7007 üzenetére
nem kell az evo-val hűtőcsapolni. azt tapasztald ki, hogy a fűtési ciklus végétől mennyit vársz. de amúgy ne csapolgass, csak felborítod a fej hőegyensúlyát. az a lavazza amúgy inkább savanyú, ha még keserűt is csiholsz belőle, akkor lehet, hogy megégeted. de leginkább felejtsd el azt a kávét hosszútávon, drága, cserébe nem túl jó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7010 üzenetére
nagyon forró a víz akkor, ha ennyire sárkányos. fűtési ciklus végétől akkor többet várj, még fél perc vagy még egy perc vagy ilyesmi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7013 üzenetére
dehogy kapcsol hektikusan, szép ciklust ír le. lehet, hogy az első 1-2 ciklus még hosszabb ideig tart, de egy idő után hőstabil lesz a gép. ha piszkálod, csapolgatsz, fogalmad sem lehet, hogy kb. milyen hőfokon csapolsz, nem tudsz majd reprodukálható shotokat csinálni. ne feledd, hogy nem csak a vízhőfok számít, mert keresztül kell mennie a másfél kilós fejen. nem tudom, hogy hol a termosztát szenzora, de gondolom a bojlernél valahol.
szóval, ha reprodukálható eredményeket akarsz, szerintem hagynod kell beállni, aztán ciklus végétől mérni valamennyi időt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7015 üzenetére
remélem menni fog a beszúrás:
de ha nem, ebben a topikban megtalálod a diagrammot.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Okos Otthon / Smart Home
- Honda topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Túra és kirándulás topic
- Autóhifi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs