-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozó
tag
Szerintem a kávéfőzővel is lehet valami, mert ha 7re leveszem a darálót már alig akar kijönni a kávé.
Lehet a pumpával lenne baj?Mikkor fel volt rakva a kar nyomásmérő órával ha stabilan ált 10bar-on, akkor a szivattyúnak szerintem nem sokk baja lehet, ha a nyomás jó a hiba az őrleményben keresendő, csak azt nem tudom miért ragaszkodsz a darálón ahhoz a 7 álláshoz, próbáld olyan állásba rakni hogy 25-30mp. alatt folyjon le 25-30ml(szimpla), vagy 25-30mp alatt 50-60ml(dupla)ha 10 állás kell neki tekerd oda, csak azt nem értem ha van egy mazzered miért kínlódsz még azzal a másik őrlővel?.
-
dozó
tag
Lelki okai vannak
Viccet félre téve.
Szar az adagolója, köpi ki a kávét és félre megy. Kávézóba ez jó ahol a dupla szűrőbe fél adagot alig raknak. Nekem nem.Akkor, míg meg nem oldódik, a probléma nem adagolnám egyből karba, számtalan lehetőség van, de legalább kipróbálnám a másik őrlővel is, és ha azzal sem jó útána kezdeném a gépben a hibát keresni.
-
-HajTömeg-
őstag
Szerintem az úgy rendben van,ha csak 10ig ugrik fel.
Sőt a 10bar is jó,mert elvileg 9barral készül az eszpresszó,ami így,hogy nincs teljes ellenállás,hisz folyik át a kv kb meg is valósul.
Én is hasonlóan éreztem,mikor az EVOT átállítottam, így a mostani babyt hagyom is 15baron.
Írtad korábban,hogy hideg volt a kv, na az viszont valami teljesen más hiba lehet.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Igen,én is azt éreztem,hogy előtte jobb volt.
Ez biztos szentségtörés itt,de ha egyszer ez volt...
Hozzáteszem ez EVO-n volt,amiben nincs opv,hanem egy nyomásszabályzó szeleppel lehet játszani.
Aztán tettem bele egyet, a dolog jobb is lett, de 15baron volt az igazi.Alias: Júzer error
-
jolti
senior tag
Mindegyik zacskón van dátum! Ott van a leső szájánál a zacsinak. Lehet levágtad nyitáskor, nem?
Akkor állíts a darálón. Egyszer csak eltalálod. Amúgy, ha már jön ki kávé és gyors, vagy lassú, akkor csak egyet léptess, ha nem jó akkor még egyet és így tovább! És arra is számolj rá, hogy még van a darálóban az előző szemcseméretű őrleményből.
Én sem szidom, félre érted. Én pont védtem, mert a kispénzűeknek jó alternatíva, amíg mondjuk egy komolyabbra össze nem jön a zsé.
Amúgy Andi találta ki, hogy le kell venni az ajánlott kategóriából, mert 1-2 ember nem boldogul vele...És nem hülyét mondtam, csak kevésbé tapasztaltat! Nem is fordult meg a fejemben ilyen!! -
jolti
senior tag
Nem tudom, én még soha nem ittam régi pacificot. Kétlem, hogy az lenne, de persze semmi sem lehetetten.
A 15 kg körüli tapmerolást azt tartsd meg és ahhoz képest változtass finomságon. Egyszerre mindig csak egy változón módosíts.
Próbálkozz más kávéval is.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Ezt honnan állapítod meg, ha még nem tudtál egy jó lefolyást produkálni vele?
Nekem volt olyan kávém, ami 12-esen folyt szépen ( talán carraro, ha jól emlékszem, de lehet nem.), meg van olyan mint a malabar, meg a blasius, hogy 6-7-en jön szépen. És qurvafinom volt mind. -
jolti
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Nem akarlak elkeseríteni, de a kisujjad ide nem jó.
Szabályos szögegyenes egérfarok lefolyást, amit az E61/HX-ek produkálnak amúgy elég nehéz elérni Gaggiával, de amikor felvastagodik patkányfaroknyira és elkezd táncolni, hát az biztos nem jó. Max megiszod ha friss a kávé, de biztos lehetsz benne, hogy ki lehet belőle jobbat is hozni.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
Légy szíves mielőtt jogszabálytalanságokkal meg hasonlókkal jössz,
azelőtt keress meg engem, mondjuk! Szívesen adok felvilágosítást.A Pacificaffe Rome messze a legkeresettebb kávé. Nálam is meg a Pacificnál is.Kivéve persze az automatás vevőit, mert azok a hulladék robit viszik.
Ennek megfelelően nem nagyon van 1 hónapnál régebbi nálam.Nála annyi sem.
Sokszor várnom is kell pár napot 1-2 zsugorra is,mert nincs lepörizve.
Tehát nagy általánosságban Rome esetében 2-3 hét alatt kipörög a készlet.
Ezeknél a robuszta túlsúlyos keverékeknél nem sok értelmét látom a frissesség
boncolgatásának, mondjuk úgy 6 hónapos korig. Persze ép csomagolás és megfelelő
tárolás mellett.Ja,igen. Dátum rányomása nélkül nem is tudja lezárni a zacsit.Egyben van a dátumozó-hegesztő.
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
Ha levágod és kidobod akkor nincs rajta.
" Dátum rányomása nélkül nem is tudja lezárni a zacsit.Egyben van a dátumozó-hegesztő."Láttam,tudom. Mindig frisset hozok el,személyesen.
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
ne a vastagsággal foglalkozz! úgy lődd be a darálót (ha durva, ha finom a végeredmény), hogy kb. 20 és 40 mp között jöjjön ki egy eszpresszónyi. aztán majd kialakul, hogy meddig hagyod folyni az egyes kávéknál, az biztos, hogy ha már szemre is vizes lé jön ki, nem kell tovább engedni.
van kávé, ami nálam 15-20 mp alatt jön le, gyorsítva, kevés cremával, és úgy jó. van más kávé, ami 40 mp alatt egy ristrettónyit adva zenél. ez egy ilyen sport. nincs ökölszabály, hogy mindig így vagy mindig úgy jó, semmit sem jelent, ha egy másik kávéval 8-as beállításnál volt jó. de még ugyanazon kávé egy másik pörkölése is lehet más. sőt, ugyanazon kávé két hetes és két hónapos korában is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
Az a romenak nagyon sok, meg minden robis cuccnak! Nálam még 96 fok fölött nem is volt, mióta be van építve.
Én épp azt iszok. 93 fokon áll a pid!Amúgy mivel mérted a 9 bárt? Az tuti jól csináltad? ( Nem hülyének nézlek, csak kérdezem. ) Már csak azért mert itt 10 emberből 11-nek 9 bárra van állítva és qurvajó kávékat főzünk!
-
And06
aktív tag
álljon már meg a menet! a rome (mint ahogy parci és blaze múlt heti csörtéjében olvashattuk) egy tetemes robuszta tartalmú kávé! namost van aki meg birja inni, sőt szereti, van akinek meg "keserü", "kikönyököl a mocsár", stb. simán lehet hogy a "jó" lefolyású kávé nem izlik már. Ezen felül, változik az ember izlése is idővel. Továbbá ugyanaz a feliratú kávé is szór, az alapanyagok is szórnak. Ez normális, borból is van évjárat!
Egyrészt üzemeld be a mazzert, addig ne is filofozáljunk, másrészt próbálj ki egy másik kávét, mondjuk egy épp nem olajos pörkölésü 100%A-t. ha utána is keserü normál lefolyással, majd akkor kezdünk a gépre gyanakodni![ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
Jaaa! Csak a lejárati van rajta? Aha...értem. Vagyis nem.
A pörkölő személyi igazolvány másolata nincs,az a baj?
Parci leírta a lényeget,nem ragozom tovább."Bárki,bármit mondhat. " Ez nem az én stílusom. Amit mondok,azt tudom.
Amit nem tudok biztosan,azt nem mondom és utánajárok.Vagy nem mondom.Szerintem is zárjuk le.
PID-et húzd le 95 fokra! Legalább!! Még lehet az is sok.
Próbáld lejjebb ha keserű.Ha világos a crema és még úgy se ízlik dobd ki a picsába
és vegyél 100% arabicát!
Ha nem boldogulsz a kávéfőzővel,akkor nézesd meg valakivel! Nem véletlenül találták ki
a 9-9,5 bar-t. Hajtömeggel ne foglalkozz! Ő el is adta azt a szar EVO-t valami lúzernek.
Hogy is hívják a manust?????? Valami Páfrány vagy Palló,,,mindegy valami ilyesmi!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
a PID hőmérsékletet a daráló-szemecsemérethez tudnám hasonlítani, minden kv-hoz be kell lőni... a Sicurtán zongorázni lehetett a különbségeket! 88-ról indultunk! 88-on és 86-on fenomenális, parádés lefiolyás, gyönyörű, sűrű, olajos állag! 84-nél már az én mércém szerint nem volt jó, (nagyon, szőkült, nem volt szép, és ízre is nagyonnem! majdnem) ihatatlan... feljebb nem próbáltuk -de érzésem szerint- kb 90-92 környékéig lehetett vna talán felmenni... szóval ha már PID-ed, és Mazzered van, tessék játszani vele, ez a házi feladat! és ugyanígy, a lefolyás, irányadó, de nem az egyeüli irányadó. sztem a 30mp -a legtöbb esetben és szigorúan magánvélemény, ízlés- szóval számomra inkább a 25mp a kívánatos, vmint ha kicsit begörbül a vékonyabb egérfarok... még annyira nem vagyok magabiztos, h ettől nagyon eltérjek, egyszerűen, nagyobb százalékban sikerül így jobban a kv! szóval sztem vegyél egy kockás füzetet és abba írogasd az első pár kávéfajtánál, pár kilónál, a szélsőértékeket, h hánytól hány fokig (+milyen beállításokkal) nameg, h hol nyújtotta az ízcsúcsot! és akkor az legközelebb már jó iránymutató lesz! megfogsz lepődni, h micsoda különbségek lesznek!
nekem ez olyan elementáris erejű élmény volt, minden túlzás nélkül ki merem jelenteni, h az eddigi legjobb espresso-t köszönhetem a Vendéglátómnak! GNB PID+M SJ, 18g-os dupla ristretto hosszúság! őőő akarom mondani rövidség... )WiZARD (és akik PID-es gépen Sicurtával próbálkoztak): Te ill Ti meddig mentél/mentetek le a hőmérséklettel, amikor a Sicurtával próbálkoztál/próbálkoztatok?
[ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
Nem én pörkölöm,tehát biztosat nem tudok mondani.
De mivel elég sokat járok az illetékeshez és tudok pár technikai
információt és műhelytitkot így azt mondom,hogy nem valószínű.Egy kis SZOLGÁLATI ha megengeditek:
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
-
hanolfe
tag
Szia!
Az esetek nagy százalékában egy megfelelő módon újratekercselt motor jobb mint a gyári tekercselés. Általában a tekercsek közötti szigetelést elhanyagolják, idővel átüt és mindjárt megvan a baj. A tekercselő akihez én járok rendesen elszigeteli egymástól a tekercseket. Jó régóta hordom hozzá a motorokat, eddig egyet sem kellett visszavinni neki. -
fragola.6035
aktív tag
Az nem króm!! A krómot galvanizálással hordják fel más fémre és egy nemes anyag. Ami neked van az max. rozsdamentes acél.
A pangó őrleményt nem úgy kell lemérni!
A tekercseléssel semmi baj nincs, akár jobb, mint a gyári. Kecskeméten két tekercselőt ismerek, mindkettő kitűnő munkát végez. Amit el lehet szúrni Mazzernél, az maga a tekercselendő állórészkiszedése és visszarakása, könnyen pontatlanná válik a gép.https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Trek Domane AL2 Disc országúti kerékpár - 56cm - kék
- VADI ÚJ Forme Monyash 2, 52cm-es országúti bicikli kerékpár road bike
- Karbon MTB 525k-ért! Trek Procaliber 9.5 29", 'L' méret
- Giant Explore E+2 GTS férfi elektromos bringa, 99% akksi, szinte új motor, L méret
- Seiko 5 Sports - Srpd59K1 - automata karóra // Teljesen ÚJ, fóliás // ÁR ALATT
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs