- Synology NAS
- Synology routerek
- Google Chrome
- PHP programozás
- Windows 11
- A választási tévinformációk ellen küzd a Meta
- Hamarosan elképesztő mennyiségű áramot fogyasztanak el az adatközpontok és az AI
- Ha Trump győz, Elon Musk politikai tanácsadó lehet
- Reklámblokkolók topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Új alaplap, vagy BIOS frissítés után beállítandók IV. - AMD Expo
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabász
csendes tag
válasz bbuffy #91869 üzenetére
Elég nehéz vakon követni a hőmérsékletet, én ezt a megoldást használom! Nagyából a kifolyó víz hőmérsékletét mutatja. [kép]
Caffe 66 Brasil Santos nálam 92-95C 18g kávé /30g csapolás. Nálad kb amikor lekapcsol a kazán 103C, onnan 6 perc elteltével van 95C körül. Nagyából 25 percet kell melegíteni a gépet előtte. Próbáld ki ha gondolod! A kazán 86C kapcsol be, és 103C kapcsol ki. Kikapcsolás után felmegy a hőmérséklet 110C-ig 24C ingadozás van a ki, be kapcsolás között. Ekkora hőingadozásnál ellehet cseszni a kávét, újra produkálni meg szinte lehetetlen ugyanazt. -
Szabász
csendes tag
válasz bbuffy #91875 üzenetére
Szerintem nem, de adagonkénti őrlésre, és többféle kávé fogyasztására az egyik legalkalmasabb daráló. Aki gyakorlatban is használja ezt írta róla, remélem nem haragszik meg, hogy ide bemásolom.
A Niche-t januárban vettem...eddig volt időm letesztelni és az a helyzet, hogy egy kiváló daráló! :-) Igazából jobbat ettől nem nagyon tudnék itthoni használatra elképzelni. Egyszerre többféle kávét is tudok inni itthon, nem kell a tölcsért feltölteni...illetve lefotózom vagy kijegyzetelem minden kávénak a daráló beállítását és amikor újra előveszem, arra a "pöttyre" állítom ismét. -
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Kapucziner től Húsvéti Top Blend, kellemes enyhe gyümölcsös ízvilág, igényli a magasabb hőfokot! Alapvetően a sötétebb, étcsokis ízvilágot kedvelőknek is ajánlom, nem citromlé !
[kép] [kép]
skoos: Ahogy a kolléga írja valószínű a kávéd elöregedett. A Rancilio Silvia hoz kis iránymutatás, kazánja 86C kapcsol be, és 103C kapcsol ki. Kikapcsolás után felmegy a hőmérséklet 110C-ig ha a készülék üzem meleg állapotban van, kb 30 perc a bemelegedési ideje. Sötétebb pörkölésű kávéknál érdemes várni a kazán kikapcsolása után 5-6 percet és úgy csapolni. -
-
Szabász
csendes tag
válasz konzumpro #93179 üzenetére
Nem ismer, de a Expolygon-on úgy írja ozmózissos vízlágyító párna. Szerintem nem ioncserélés elvén működik, hanem a gyanta megköti a Mg, Ca egy részét így lágyítva a vizet. A háztartási vízlágyító berendezéseknél, a gyanta regenerálását nagy mennyiségű nátrium sóval végzi a gép, ami utána a lágyított vízben nagy mennyiségben jelen van. Az oscar párnát meg ha telítődik gondolom cserélni kell.
-
Szabász
csendes tag
válasz WarLock07222 #98365 üzenetére
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van eladó,
Reneka 58mm 18g 58mm-es szűrőkosár
vagy
IMS E61 Superfine16/18g 58mm-es szűrőkosár? -
Szabász
csendes tag
válasz Ketchup2020 #100178 üzenetére
A JX PRO-val én is elégedett vagyok! Nekem a választásnál az alumínium ötvözet, rozsdamentes acél összetétel meggyőző volt.
-
Szabász
csendes tag
válasz Masooo #102055 üzenetére
Én sem ajánlanám a kapszulák töltögetését. A leírtak alapján én a kapszulás gépet ajánlanám, minőségi kávéval töltött kapszulával használva.
Itt van egy jó teszt a kapszulákról: [link] az itt ajánlottakkal próbálkoznék először.
Gépnek a DeLonghi Nespresso, szerintem nem rossz választás! -
Szabász
csendes tag
válasz RetepNyaraB #102089 üzenetére
Azt én sem tudom nyomás alatt hogyan változik! Egy biztos ha állítgatom a szűrőt, változik a vízterítés. Gondolom ha üresen szépen terít, nyomás alatt nem lesz rosszabb.
-
Szabász
csendes tag
válasz RetepNyaraB #102383 üzenetére
Végül áttértél a szimpla adagra? Vagy csak tervben volt?
-
Szabász
csendes tag
válasz RetepNyaraB #102400 üzenetére
A mostani rendeléssel én is így jártam! Úgyhogy saját blend-et kevertem . Az olajos sötétet, közepessel keverem 30/60g arányban (90g kerül a babtartályba) . Így meglepően jó eredményt kaptam, eltűnt az égett keserű íz.
-
Szabász
csendes tag
válasz RetepNyaraB #102728 üzenetére
Itt [link], kemény a pali!
-
Szabász
csendes tag
válasz JackFeryll #103219 üzenetére
Ha már kávékalmár, a Brasil Panorama Farm 10pontos!!!
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Haverom árulja a Silviát, ha valakit érdekelne! [link]
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok! Látom szóba került az otthoni kávépörkölés! Mi a véleményetek melyiket ajánlanátok? (2-300eFt rászánnék)
Ezt a weboldalt nézegettem:
[link]
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen