Új hozzászólás Aktív témák

  • Denny

    csendes tag

    Sziasztok!

    Apósnál módosítani kell a koax hálózatot, a meglévőt szeretném megérteni.
    Miért lehet szükség TAP-re, ha azt a szolgáltató a modem irányába, a rövidebb kábelezésű szakaszra kötötte?
    Konkrétan utcáról bejön a koax, majd osztódik. TAP kimeneten megy az A szobába, ahol Splitter1 osztja modemnek, majd szűrőn át TV1-nek. OUT kimenetet Splitter2 követi, mely egyik kimenete szűrő után TV2 B szobában, másik kimenete szűrő után TV1 C szobában, ha TV1 átkerül A szobából C szobába. Azaz mindig van egy lezáratlan végpont, sőt jelenleg nincs TV1 sem.

    Azért kérdezem, hogy ennek így mi értelme, mert a következők szerint kellene átalakítani a hálózatot:
    Padlásra bejön a koax. Innen lehet osztani az emelet A, B, C szobájába (távolság kb azonos, legyen X1), illetve a földszint D és E szobáiba (padlás felől ezek is kb. azonos távok, legyen X2). X2 legfeljebb 2*X1 hosszú. A modemet az emeleti A szobában kell elhelyezni (ahogy most is van), meg kell maradjon az emeleti A, B, C szobai TV végpont és szükség lesz földszinti D, E TV végpontokra is (régi kábel megvan). A TV végpontok továbbra is opcionálisak lesznek, azaz határozatlan ideig csak TV2 lesz a B szobában, de a végpontokat ettől függetlenül ki kell építeni.

    Első körben ezt csináltam, mert ehhez volt anyag a fiókban:
    bejövő koaxot kettes Spliterrel osztottam, egyik ág ment az A szobába, másik pedig szűrőn keresztül hármas Splitterbe.
    Az A szobában Splitter után modem kötve, ill. szűrőn keresztül TV végpont.
    A hármas Splitter OUT1-e megy B szoba TV végpontra, OUT2 megy D szoba TV végpontra, OUT3 megy kettes Splitterre, mely oszt C és E szoba TV végpontokra. Csak TV2 van bekötve B szoba végpontra, többi lezáratlan. TV és net is hibátlannak tűnik.
    Helyes ez a topológia vagy csak szerencsém van jelen helyzetben? Kipróbálni készülékek híján nem tudtam, hogy mi történik, ha a többi TV végponton is van TV.

Új hozzászólás Aktív témák