Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz PumpkinSeed #3109 üzenetére

    "a click event handlerének mire szolgál az e paramétere?"
    Az maga az event. e helyett természetesen lehetne a neve kiskutya is, a lényeg, hogy ez az objektum tartalmazza a kattintás esemény összes, böngésző által beállított tulajdonságát, a rajta hívható metódusokat, stb. Így működik az összes eseménykezelő: paraméterként mindig megkapod az esemény objektumot, akármilyen eseményt figyelsz is.
    Ettől még sok kódban előfordul, hogy a JavaScript adottságai miatt lehagyják ezt a paramétert (mert JavaScriptben ezt meg lehet tenni, hogy nem írod ki), nem foglalkoznak vele, mert pl. az adott kód kontextusában épp nincs szükség rá (lásd az általam linkelt kódban is a $(document).ready(function(){...})-t! - itt lehetett volna az anonim eseménykezelő function(event) is, így az event változóban lenne az esemény) - de ettől még átpasszolódik, még ha le is hagyod (pl. az arguments objektum az adott függvény/metódus kontextusában tartalmazza a kapott argumentumokat).

    Érdemes kiírnod konzolra console.log() segítségével az eseményt, és megnézegetni, mi van benne (vagy ami ennél sokkal jobb, tisztességes debuggerrel egy tisztességes IDE-ben (vagy akár a böngésző debuggerében) vizsgáld meg a tartalmát), mert szükséged lesz még rá. Pl. az ilyenekre, mint az event.target, event.currentTarget, event.preventDefault(), event.stopPropagation(), stb...

    Ha még nem tiszta a dolog, kérdezz nyugodtan.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák