Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz whYz #1633 üzenetére

    Vegyük először a JS nélküli esetet. Nézz meg akármilyen híroldalt. Úgy működik, hogy ömlesztett lista van a hírekről, úgy, hogy egy bevezetőt/ízelítőt (teaser) mutat, aztán a tovább linkre rákattintva teljes oldalon láthatod a hírt, úgy, hogy a fejléc, menük, oldalsávok, lábléc, ilyesmik attól még megvannak, de a központi téma azé a híré, amelyikre rákattintottál. Először ezt csináld meg, ha azt szeretnéd, hogy a Google is díjazza az oldaladat.
    Nem kell rejtegetni különböző divekbe, ez igazából nem tudom, miért lenne jó, ha már most is AJAX-szal működik az oldalad, az csak egy visszalépés lenne...
    Tehát: megjelenik az oldalad, megjelennek a hírek, esetleg lapozóval, ha mondjuk 10-nél már több van, ezt szerveroldalon legenerálod, megmutatod. Ha valaki a tovább linkre kattint, akkor megjeleníted külön oldalon a hírt (legyen neki külön URL-je is nyilván, különben nehéz lesz). A "további hírek" linkre kattintva meg olyan oldalra viszed, ahol csak a hírek vannak felsorolva, az előbbi módon. A vissza link esetén nyilván visszamegy a főoldalra (ez egyezhet is akár az előzővel, ha úgy oldod meg).
    Ezután jöhet a kliensoldali szórakozás. Ha a tovább linkre szeretnéd megmutatni ott helyben a tartalmat, akkor olyasmi módon jó lehet, ahogy most oldod meg.
    Mondjuk igazából ez a jQuery topic, szóval most a kliensoldali játék lenne csak az érdekes. :D De az nem jó, hogy ha kikapcsolom a JS-t, akkor nem jelenik meg egy darab hír sem (akkor a Google sem fogja látni). Szóval jó az a kliensoldalra, amit már elkészítettél, csak menjen az oldalad anélkül is. :)
    Persze javítsd a kódot az említett módon, aztán meglátjuk, úgy már működik-e.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák