Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Drizzt #30422 üzenetére

    "Egyaltalan nem luxus az auto. Megnezed hogyan valtozott a forgalomban levo autok szama az utobbi tiz evben, akkor ez egyertelmu lesz."

    Ezt a cigi és pia eladásokról is el lehetne mondani, a dizájnerdrogokról meg pláne. Attól még luxus. Az autóeladások amúgy pont csökkennek, egyrészt mert chip és egyéb hiány van, másrészt mert ilyen áron az embereknek már nem kell. A használt se, ami gyakran drágább az újnál, mert az fizikai valóságában is létezik, az új meg csak egy ígéret 1-2 év múlva. Hogy mikor növekszik és mikor csökken a számuk... Benzináremelés után mindig jobban lehet haladni az utakon, ingyenes parkolás bevezetésénél (Covid) meg mozdulni se lehet. Szóval eléggé árérzékeny dolog ez, ismerek olyat aki inkább a cigiről mondott le, de a kocsiról nem, meg olyat is, aki eddig a wc-re is kocsival ment, de ilyen benzinárak mellett szépen átült a vonatra. Attól még hogy ki lehetne gazdálkodni valahogy, nem mindenkinek ez a legfontosabb dolog a világon. Én is ki tudtam gazdálkodni a 4090-et, akkor mondjam azt hogy ez alapvető cikk, és mindenkinek belefér? Pont olyan luxus, mint az autó. A luxusnak nem az a definíciója, hogy minden olyan amit te nem tudsz megfizetni, hanem ami totál szükségtelen. És bizony BKV / MÁV mellett az autó pont ilyen. Ha megnézed a tömött reggeli IC-ket, 4-6-os villamost, látni fogod hogy egész sok embernek nem a dugóban araszolás a legfontosabb az életében. És nem azért mert mind csöves, aki nem tudná kifizetni.

    #30423Qtya123: "Igen 200e-re árazták be a cégautót. És akkor ez alapján szerinted egyértelmű törvényszerűségként következik belőle az, hogy minden autótulajdonosnak havonta ennyibe kerül az autó fenntartás és kész?"

    Ezt megint csak te mondtad, nem én. Látod már megint terelsz, nem arról beszélsz amiről a vita szól. Nem véletlenül próbáltam visszaterelni a beszélgetést az eredeti témához, hadd ne kelljen már kitalációk megcáfolásával foglalkoznom. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák