Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz Szmeby #5540 üzenetére

    Igazabol en mar tegnap a linkelt magyarazat alapjan rajottem, hogy hulyeseget akartam. Raadasul csak elvi szinten erdekelt volna, (nyilvan minimalis modositas eseten me'g beleraktam volna), hogy ilyet miert nem lehet, es ahhoz csak siman azt kellett volna atgondolnom, hogy hogyan fogom azt a fuggvenyt meghivni...
    Tokeletesen eleg lesz az, hogy az ososztalyba minden uj generacional boviteni kell azt a fuggvenyt, ami lekeri a generaciohoz tartozo hosszt (ez viszont kell, mert nem csak generaciok vannak, hanem felette tipusok is, csak ezt nem akartam belebonyolitani). Tovabb nincs ertelme kuzdeni vele, plane hogy az sem segiti jobban a karbantartast, ha absztraktabb is esetleg.
    Aethelstone: neked is koszi, hogy probaltad ertelmezni, de az derult ki hogy en vagyok a problema:)

    Egyebkent meg volt masik iranyban kerdezesnel olyan valasz is, hogy o az ilyenekert mondja hogy a generalt kod az igazi, mert akkor megtervezed az adatstrukturat amit modellezel, es akkor ezt az esetet beleirod a generalasba... na ez megint olyan, amit tuti hogy itt nemcsak hogy felesleges, de szinte alkalmatlan is, a programozo tok mashogy fogalmazza meg a feladatot mint ahogy eddig szokta (ergo gyakorlott benne, a kodirasban), plusz bizzon meg a generalasban (mikozben mint tudjuk minden rendes programban van legalabb egy elagazas, egy ciklus, es egy bug...)

Új hozzászólás Aktív témák