Új hozzászólás Aktív témák

  • literkóla

    csendes tag

    Sziasztok,

    szeretnem eletek tarni a GTKrol megfogalmazott velemenyemet es kivancsi varom a reakciotokat mint "kulsosok" illetve neduddki gondolataira is kivancsi lennek, hogyan latja a helyzetet "belulrol".
    Roviden annyit hogy sok ismerosom a Corvinusra jar ill. a VIKen is megfordultam igy van egy kis ralatasom a temara, persze lehet hogy rosszul latom a dolgokat, de ezzel a velemennyel nem vagyok egyedul.

    Nagyon orultem, amikor felvettek a BME GTKra, hiszen a VIK utan, gondoltam, itt is jellemzo lesz az a profizmus, amit ott megtapasztaltam.
    Meg evkezdes elott sok emberrel osszeismerkedtem es megkerdeztem toluk hogy miert pont a BMEre jelentkeztek -hiszen koztuk volt par olyan ember, akit a BCEre is felvettek volna-, a legtobb valasz a kovetkezoket tartalmazta:
    1, mert "BME".
    2, mivel a BMEnek sok ceges kapcsolata van, ahova biztos nem csak mernokok, hanem kozgazdaszok is kellenek.

    Meg lehet erteni a szempontokat, van benne racio. Illetve terjedoben volt az az "urban legend" hogy a karnak sok penze van es egy csomo tanart atcsabitottak a Corvinusrol. Elojaroban annyit, hogy idaig ezt semmi sem tamasztotta ala.

    Az elso fel ev utan megosztanam veletek a velemenyemet a tantargyakrol es a karrol egeszeben.

    Matematika A1: Ezt nekunk Szili K. tartja. Rola annyit erdemes tudni hogy az ELTE-rol jott illetve nem a legjobb eloado. Szerintem rosszul es unalmasan fejezi ki magat viszont egy dolgot hihetetlenul becsulok benne, ilyen tanari hozzaallast varnek minden olyan embertol aki egyszer a podiumra szeretne allni: celja hogy a diak ne bukjon meg, es ezert minden lehetot megtesz.Ha megnezitek az oldalat, latjatok minden olyan informacio es segedanyag fenn van, ami garantalja hogy ne legyen bukta + nagyon keszseges ember. Dicseretes!!!

    -tantargytematika: Az elso komoly pofaraeses volt. Nem hiszem hogy 2008-ban 20eves embereknek kozepiskola 3. osztalyos matematikat kellene tanitani kozel 2 es fel honapig. Nonszensz. Megjegyeznem hogy a Corvinuson egybol derivalassal kezdtek, mi meg teljes indukcioval, ok mar valoszinusegszamitast kostolgatjak, mi meg csak a parcialis integralasnal tartunk. Nem tudom ki a tantargyfelelos, de ez komolytalan.

    -gyakorlat: Borzalmas. Egy BME szintu intezmenynek nem szabadna megengedni hogy egy Simon Zoltan kaliberu figura tanitson.
    Minden eloadason legalabb 1-2 feladatot elront, nem egyszer "vacsorazik" ora kozben es ugy tanit(persze az elejen vicces hogy sultkrumplival a szajaban magyaraz, de miutan nem erted meg a feladatot es emiatt nem sikerul jol a zh, kezd kicsit idegesito lenni...)
    Persze jelenleti nincsen, nehogyma...
    Egy kis VIKes parhuzam: Nekem a bszt Schlotter Ildi tartotta, aki szerintem marha jol adta elo az anyagot, plusz nagyon keszseges es emlekeim szerint mindig szavahiheto volt es sosem hibazott akkorat, hogy abbol a diaknak hatranya szarmazott volna

    Viszont a tobbi gyakorlatvezetorol csak jot hallottam, szoval ugy latszik, csak en voltam peches.

    Pszichológia:ezt a tantargyat par mondatban ossze tudom foglalni, mivel komoly ralatasom nincsen ra illetve mivel csak ket kreditet er :). Dr. Juhasz Marta az eloado. Szerintem nagyon ert a temahoz, az orai elvezetesek, probalja a pszh. az erdekesebb oldalarol megkozeliteni. Korrekt.

    Menedzsment:A foeloado Dr. Gyoker Iren, akivel igazabol semmi problema nincsen, kiveve talan annyi hogy "hibrid" diplomaja van(gazdasagi mernok). Keszseges, latszik hogy van szakertelem(bar igen erosen mernok megkozelitessel dolgozik, mint sem piaci gondolkodassal, ez mondjuk nem biztos hogy jo). A tantargytematika es a ZHk is rendben vannak. Komoly eloado, jo tantargy, viszont a vendegeloadok eleg gyengecskek Gyoker tanarnohoz kepest. Ez baj.

    Marketing: Az eloado Dr. Petruska Ildiko, aki a tobbi tanarhoz kepest kicsit mashogyan latja dolgokat. Ez latszik, hisz Kozgazon vegzett, es a gondolkodasa inkabb "piaci" mint mernoki. A tantargy jo, elvezetes, viszont a tanarnon nem erzodik a gyakorlati tapasztalat es ez szerintem problema. ZHk tesztszeruek, de legalabb a nehezebbik fajtabol. Igazabol kar, hogy nem Dr. Vagasi Marta tanit minket, akinek aztan van tapasztalta es eloadokent es tanarkent is sok helyen megfordult a vilagban. Szinten Kozgaz neveltetesu.

    Vállalatgazdaságtan I.: A legnagyobb vicc, pedig nem szabadna annak lennie.
    Kelemen Tamas tartja.Gepeszmernoki es gazdasagi mernoki diplomaja van, de vallalatgazdasagtant tanit. Erdekes. Az oraira jellemzo: sokat mesel eleterol(hogyan bukott el egy zsak penzt ill. kartellszerzodeseirol stb.) es keves anyagot ad le.
    Diai viccesek, mint sem hasznalhatoak. Tantargyi jegyzet egy az egyben Chikan Attila gondolatmenetei, nincs bennuk semmi eredetiseg, viszont szakmailag tokeletes.ZH gyenge tesztbol all, nulla tudassal is megvan a kettes. Ez mondjuk szerintem problema.

    Közgazdaságtan:Az egyetlenegy olyan tantargy ami tokeletes es Magyarorszagon barhol megallna a helyet. Daruka Magdolna az eloado.Nagy spiler a szakmaban es jol is tanit, csak kicsit tomenyen adja le az anyagot :) Ha mind a ket zhd kasza lett, mehetsz pzhzni 14.heten illetve van a 15.heten egy nemhivatalos pzh ahol megszerezheted az alairast. Dicseretes.
    Rola annyit erdemes tudni hogy szinten Kozgazon vegzett es het evig ott is tanitott.
    Latszik is. Azert savanyu a szolo, hisz a gyakorlatvezetobol itt is a harmatosabb kollegat fogtam ki. Viszont o legalabb nem blicceli el a tantargyat.

    Bevinfo: Errol szerintem mindenki tudja hogy egy vicc, es tenyleg az, pedig az elejen jol indult. A MOKK is egy vicc, a tanar meg intoleráns es neha mar-mar komolytal. Lehet hogy Stanfordon volt kutato egy evig, de attol meg illene idoben beerkezni a zhra es nem a diakok idejebol elvenni a dolgozatirasi idot, mert neki vacsorafoglalasa van.

    Igy osszefoglalva azert komoly problemak vannak. Alapvetoen a Kozgazdasgtudomanyt korrektul megtanitjak, de a kisero tantargyak problemasak. Raadasul ez a kettos szemleletet(mernoki-gazdasagi) szerintem nem jo. Hiszen masok az erdekei/mas szempontokat is kell figyelembe venniuk, meg akkor is ha neha keresztezik egymast egy kozgazdasznak es egy mernoknek is. Egyedul a Kozgazdasagtudomanyi tanszek az, ami magas szinten uzemel(Dietmar-Petró-Daruka-Kövesi), tartjak a "hirnevet",corvinusos mintara.

    VIK utan nagyon csalodott vagyok, hiszen az ott megtapasztalt szakertelmet es professzionalitast nem latom. En a magam reszerol GTKt eleg tili-toli karnak tartom, es meggyozodesem, hogy ha nem lenne mogotte a BME es egyes jolmeno eloadok, nem lenne komoly neverteke.
    Sajnos osztanom kell azt a neztet amit kozgazos kollegaim mondtak, ennek a karnak csak azert van erteke, mert BME.

    Persze lehet azzal vadolni hogy a Fovam terre vagyok es csak probalom bemagyarazni hogy mekkora lejtmenet ez a BME-GTK,de tobb ember is osztja a mondandomat.

    Osszesegeben nem valtozott a BMErol a velemenyem: a mernok kepzes professzionalis szinten mozog es remelem ti, akik ezt valasztottatok, megbecsulitek....

    Ujra el kell gondolkodnom hogy merre tovabb, mert meg egy evet mar nem pazarolhatok el.

    BME GTK

Új hozzászólás Aktív témák